Televisie jungle

Ik ben de weg kwijt! Ik krijg flashbacks van enige jaren geleden. Toen vochten SBS en Veronica om wie er bij de mensen thuis op positie 6 mocht staan. Nu wordt Yorin, een naamswijziging die niet zo gek lang geleden heeft plaatsgevonden, RTL7 en zou die logischerwijs op 7 moeten komen en dan hebben we de logo-dieven van talpa die op 10 willen. Dan willen Discovery Channel en TMF allebei op 9 en zitten we nog immer met het probleem van RTL5 en Net5. Oh ja, en National Geographic wil op 11.

In ben al jaren gewend aan mijn eigen vertouwde indeling en ik kan die indeling dan ook wel dromen. Nederland 1 tot en met 3 op de eerste drie plaatsen, RTL4, Net5, Yorin, SBS6, Belgie 1 en 2 en Veronica. Ik ben niet echt van plan om die indeling te gaan veranderen, als ik iets wil zien dan heb ik een afstandsbediening met nummertjes die mij in staat stellen om direct naar het kanaal te gaan.

Ik snap de ophef van Discovery Channel en National Geographic ook niet zo. De meeste mensen vinden er niets aan en de mensen die het wel zenders vinden die het kijken waard zijn, waar ik er een van ben, die kijken toch wel. Tip voor de mensen die de Da Vinci Code een interessante theorie bevatte: morgen om 20.00 uur een mooie documentaire op Discovery Channel.

En dan heb je Talpa. Daar is ook al genoeg ophef over geweest. Zo gingen ze de oorlog aan met de foto fuckers van Retecool en pikte ook nog eens het foto fuck idee. Vanaf zaterdag 13 augustus moet Talpa zijn prut de wereld in slingeren. Het enige waar ik echt benieuwd naar ben is de sport, want ik wil weten hoe mijn geliefde club het doet in de competitie. Daarna zap ik snel voor het echte werk naar Studio Voetbal voor mensen die wel een beetje verstand van voetbal hebben.

En dan hebben we onze grote vriendin Medi van der Laan nog die ingefluisterd werd dat zij het gehele publieke bestel moet ontdoen van het amusement. Terloops meldde ze ook nog even dat ze NPS de nek omdraait en daarmee de aantal allochtonen in televisieland nog even omlaag brengt. Want met mensen als Jorgen Raymann en Prem Radhakishun is de NPS misschien wel de omroep met de meeste alochtonen in dienst. Iets wat naar ik meen door de regering nogal gestimuleerd wordt.

Tenslotte gooien de mensen achter RTL ook nog eens alle programma’s om. Programma’s gaan van Yorin naar RTL5 en van RTL4 naar RTL7 en ongetwijfeld nog veel meer. Het geheel is nogal broedplaats voor wat onzekerheid en onduidelijkheid. Ik laat het gewoon over me heen komen en laat voorlopig mijn zender indeling zoals deze is en ik hoop dat de mensen van RTL5 gewoon M*A*S*H blijven herhalen.