Häkkinen: 'Schumi' is de beste

Edwin (Wulp87)
Voormalig Formule 1-coureur en wereldkampioen van 1998 en 1999 Mika Häkkinen vindt Michael Schumacher de beste coureur in F1.

De Finse DTM-coureur heeft tijdens zijn laatste jaren in de F1 vaak met Schumacher gevochten voor de wereldtitel. Häkkinen heeft nu toegegeven de Duitser nog altijd de beste coureur binnen de Formule 1. "Niemand kan Schumacher vervangen in de koningsklasse van de autosport. Michael heeft al vaak laten zien wat hij kan. Hij is de laatste jaren bezig met non-stop winnen. Ik denk dat er niemand in staat is dat na te doen. Zowel Fernando Alonso als Kimi Räikkönen komen niet in de buurt. Michael is gewoon de allerbeste," aldus de 36-jarige Fin.

Ondanks dat het dit seizoen wat minder gaat met Schumacher krijgt hij steun uit onverwachte hoek. Häkkinen zou echter niet willen dat de zevenvoudig wereldkampioen na zijn F1-loopbaan de overstap naar DTM maakt. "Ik denk dat hij daar weinig plezier aan zal beleven. Hij moet er niet eens aan denken om DTM te gaan rijden. Als Michael DTM zou gaan rijden zouden we weer hard met elkaar in gevecht moeten gaan. Ik hoop niet dat het ooit nog zo ver komt."

Ook stak Häkkinen zijn landgenoot Räikkönen een hart onder de riem. "Ooit zal Kimi het wereldkampioenschap winnen. Hij heeft nu nog teveel pech waardoor hij per race zijn kansen kleiner ziet worden. Maar zelfs als het ongeluk aanhoudt zou Kimi nooit opgeven tot het kampioenschap definitief beslist is."