Pierce stuit opmars Peng

Mary Pierce gaat morgen voor haar zeventiende toernooizege in haar carrire. In de halve finale van San Diego rekende de Franaise soepeltjes af met Shuai Peng. Morgen ontmoet ze in de finale met Ai Sugiyama een andere Aziatische.

De 19-jarige Peng won eerder in San Diego van Elena Dementieva en Kim Clijsters. Ze kon tegen Pierce echter niet bevestigen: het werd 6-2 en 6-2 voor de runner-up van Roland Garros. De 30-jarige routinier wist heel waarmee ze bezig was: ”De sleutel is om de ballen hard en diep te slaan, agressief spelen dus, en naar te voren te komen als het kan.”

Pierce speelt in de finale van de Acura Classic tegen Ai Sugiyama. De Japanse rekende af met haar landgenote Akiko Morigama, die in de tweede set met een knieblessure moest opgeven. Op dat moment stond het al 6-4 en 4-3 voor Sugiyama. Pierce kan morgen pas haar eerste titel op Amerikaans hardcourt winnen. ”Het is fijn om te weten dat ik nog steeds nieuwe dingen kan bereiken. Het zou fantastisch zijn dit toernooi te winnen,” aldus de ervaren Pierce.