[Gerucht] Xbox 360 lanceerdatum en meer prijsinfo

Hoog geplaatste bronnen in de UK hebben aan GamesIndustry.biz gemeld dat de lancering van de Xbox 360 in Europa op 25 november zal plaatsvinden. De Amerikaanse lancering is enkele dagen later. De prijs zal echter waarschijnlijk een stuk hoger komen te liggen dan aanvankelijk werd aangenomen.

Volgens de anonieme bronnen van GamesIndustry, zal Microsoft de lanceerdatum op 15 augustus officieel bevestigen voor haar handelspartners. De publieke aankondiging vindt plaats tijdens Game Convention in Leipzig twee dagen later.

Hoewel de lanceerdata momenteel nog betwistbaar zijn, is de prijs van de console nog minder zeker. Bronnen geven aan dat Microsoft daar zelf ook nog niet helemaal uit is.

"The original plan was UKP 249 pond (358 euro), but now that Sony is talking about the PS3 being expensive, 299 pond (430 euro) is looking more likely."
Ze zeiden erbij dat het hier ging om een "best guess" gebaseerd op informatie van Microsoft, maar dat het zeker geen officieel bedrag is. Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan de 300 dollar waar eerst van uit werd gegaan door verschillende marktonderzoekers.

Wat de prijzen van de games zelf betreft is er meer zekerheid. Deze zullen voor ongeveer 45 pond (65 euro) in de schappen komen te liggen. Microsoft zegt zelf ook niet al te blij te zijn met deze hoge prijzen, maar de oorzaak daarvan zou liggen bij third party uitgevers.

Microsoft heeft met een korte "we have nothing to announce at this time" geweigerd commentaar te geven op de berichten.