FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 20 oktober 2003

Inbraken teisteren kerken in zuidwest-NL

Protestantse kerken in zuidwest-Nederland worden de laatste weken geteisterd door inbraken. Alleen al in de afgelopen weken kregen kerken in ruim twintig plaatsen in Zeeland, West-Brabant en Zuid-Holland ongewenst bezoek.

Bij de inbraken zijn ook diverse vernielingen aangericht. De dieven hebben het met name gemunt op kostbare antieke statenbijbels, de inhoud van offerblokken en collectebussen.

De politie is inmiddels een grootscheeps onderzoek gestart. Er wordt gekeken of er een verband bestaat tussen de inbraken. Ook wordt gekeken of de daders dezelfde zijn van eerdere inbraken in kerken in het Zeeuwse Tholen. Intussen heeft de politie de kerkbesturen in West-Brabant en in Zeeland geadviseerd om de collectebussen tijdig te legen en kostbare spullen niet in de kerk achter te laten.

'Gelderse ambtenaren trokken hun eigen plan'

Ambtenaren van de provincie Gelderland rommelden maar wat aan. Zo was er geen controle, waardoor iedereen zijn eigen gang kon gaan. "Als Gedeputeerde Staten besloten rechtsom te gaan, gingen de ambtenaren linksom", zo verklaarde voormalig topambtenaar de S. voor de rechtbank in Arnhem. Hier is vandaag de rechtszaak begonnen over de fraude in het evenementenbeleid die in de provincie Gelderland tot een politieke crisis leidde.

De S. moest voor de rechtbank verschijnen voor het schrijven van valse brieven en het plaatsen van valse handtekeningen. Bovendien zou hij diverse kado's hebben geaccepteerd, zoals een auto, een baljurk voor zijn vrouw, reischeques en geld van E. Landman, directeur van het inmiddels failliete evenementenbureau Gelderland Events BV.

Ook Landman moet nog voor de rechter komen, net als ex-gedeputeerde Scheerder. Beiden waren verantwoordelijk voor het evenementenbeleid in Gelderland. Door grootschalige fraude liep de provincie een miljoenenstrop op en een ernstige bestuurscrisis. Een tweede PvdA-gedeputeerde trad af, omdat zij het niet eens was met de informatie die naar buiten werd gebracht en de griffier van Gedeputeerde Staten, die nauw betrokken was bij het evenementenbeleid, heeft een andere functie gekregen.

De rechtbank in Arnhem gaat dinsdag verder met het horen van de drie verdachten. Donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor de eis van de officier van justitie, verweer en laatste woord van de verdachten.

VS: 'recordtekort begroting is meevaller'

Het tekort op de begroting van de VS is in het afgelopen financiële jaar ten opzichte van het voorgaande jaar meer dan verdubbeld van 158 miljard dollar tot een recordbedrag van 374 miljard dollar. Dat is vandaag door het Amerikaanse ministerie van Financiën maandag bekendgemaakt.

Het tekort komt precies overeen met de schatting die het begrotingskantoor van het Amerikaanse Congres eerder deze maand gaf, maar een stuk kleiner dan de regering zelf voorspelde in juli. Toen verhoogde het Witte Huis de raming van februari van 304 miljard dollar tot 450 miljard dollar, vooral wegens de kosten van de oorlogsinspanningen in Afghanistan en Irak.

Het fors lager uitgevallen bedrag betitelde een woordvoerder van het Witte Huis maandag "een bemoedigend teken dat het economisch herstel aan kracht wint". In verhouding tot het bruto binnenlands product van de VS bedraagt het tekort 3,5 procent. Dit is het hoogste percentage sinds 1993. Het is meer dan het maximum van 3 procent dat in Europa geldt voor landen die meedoen aan de euro. Frankrijk en Duitsland hebben deze grens inmiddels overigens flink overschreden.

[interview] Stel vragen aan Ferry Corsten!


Aankomende zaterdag zal DJ Ferry Corsten een 7 uur lange set voorschotelen in de Heineken Music Hall ter ere van de release van zijn nieuwe album Right of Way welke op 3 November verschijnt. Tijd dus om hem eens op FOK! aan de tand te voelen en daar mogen jullie als lezers bij helpen. Heb je een brandende vraag aan Ferry, mail deze dan naar angel@fok.nl of post hem in het speciale topic op het forum. Onzinnige vragen zullen verwijderd en natuurlijk zeker niet gevraagd worden! De origineelste, leukste, mafste vragen zullen door Ferry persoonlijk beantwoord worden. Inzenden kan tot donderdagavond.
Stel je vragen dus niet hier, maar per mail of in het forumtopic!

Youp van 't Hek geëerd met bronzen buste

Youp van 't HekCabaretier Youp van 't Hek krijgt van het Amsterdamse theater Carré een 'eervolle bronzen buste'. Dat maakte het theater vandaag bekend. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn "tomeloze inzet en prestaties met zijn cabaretprogramma's". Van 't Hek mag de prijs volgende week maandag in ontvangst nemen.

Youp van 't Hek bevindt zich in een select gezelschap. Slechts enkele cabaretiers gingen hem voor, namelijk Toon Hermans, Herman van Veen, Freek de Jonge en actrice Bep Nooy. De buste krijgt na de renovatie een plaats in het vernieuwde Carré.

Youp van 't Hek begon zijn loopbaan als cabaretier in 1982 met zijn eerste show 'Man vermist'. Tegenwoordig is hij niet meer weg te denken uit het Nederlands cabaretlandschap. Zijn voorstelling 'De wereld draait door' brak eind 2001 de bezoekersrecords van Carré. In totaal bezochten 60.000 mensen de show, verdeeld over 30 avonden.

Momenteel is Youp van 't Hek op tournee met zijn nieuwste show, 'Prachtige paprika's'. Deze tournee duurt nog tot en met juni 2004.

Arnhemse radiopiraat zwijgt na 27 jaar

In Arnhem ontstonden gisterenmiddag verkeersopstoppingen vanwege een spontane protestmars voor de lokale radiopiraat Contact. Tientallen automobilisten hadden gehoor gegeven aan de via de zender verspreide oproep om vanaf half drie actie te voeren bij de woning van burgemeester Krikke in de Kastanjelaan. Enkele honderden luisteraars trokken te voet naar het Spijkerkwartier.

Radio Contact, die onder verschillende namen al 27 jaar in Arnhem actief is, moet van het Agentschap Telecom onmiddellijk stoppen, anders dreigt een boete die kan oplopen tot 67.500 euro. Reden voor oprichter J. Leenders, bij luisteraars beter bekend als Jojo Buitenzorg, om ermee te stoppen. Maar niet nadat hij en de luisteraars een wanhoopsoffensief lanceerden door naar de Arnhemse burgemeester te gaan.

De burgemeester gaf echter aan niets voor de zender te kunnen doen. De ruimte op de FM-band wordt verdeeld door de centrale overheid, niet door de gemeente.

Radio Contact, die in grote delen van Gelderland te ontvangen was en gespecialiseerd was in Nederlandstalige muziek, heeft haar uitzendingen inmiddels gestaakt.

Tweede Kamer tegen aanschaf dure kruisraket

1034247 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de koop van Tomahawk-kruisraketten. Minister Kamp van Defensie wil de vier nieuwe 'stealth'-fregatten van de marine uitrusten met de allernieuwste versie van de Amerikaanse raket. Maar CDA, PvdA en de linkse partijen zijn tegen dit plan van de minister.

De PvdA denkt dat kruisraketten alleen nut hebben voor grote landen, die het als politiek wapen kunnen inzetten bij het begin van een conflict. Het gaat dan wat hem betreft over Navo-leden als Amerika en Groot-Brittannië.

Minister Kamp moet zwaar bezuinigen op Defensie. Het gaat om 380 miljoen euro. Toch is Kamp van mening dat de aanschaf van de raketten, die in totaal 109 miljoen euro kosten, Nederland in de toekomst met de Tomahawk "goedkoop en veilig een invloedrijke rol kan spelen" bij conflicten. CDA-Defensiespecialist Kortenhorst spreekt daarentegen van "overbodige luxe in deze financieel krappe tijden".

"Nationaliteit niet belangrijk"

Tony Purnell, teambaas van het Britse Jaguar, heeft laten weten dat de nationaliteit van de nog te benoemen tweede coureur niet van belang is. Dit terwijl er roddels waren dat het team specifiek op zoek was naar een Britse coureur.

"Als het een Engelse coureur zou zijn, zou dat alleen een bonus zijn voor de Engelse journalisten. Wij willen gewoon de beste coureur kiezen" was het antwoord op de speculaties over de nationaliteit.

Ook de lengte van de coureur speelt mee, zeker gezien de lengte van de huidige tweede coureur, Justin Wilson. "Het is altijd een factor waar je rekening mee moet houden als je een nieuw iemand aanneemt, maar ik moet zeggen dat hij best wel indruk heeft gemaakt. Ook zijn goede karakter en zijn absolute eerlijk kan men zien als een bonus. Als Justin een fout maakt, is dat vaak niet zijn schuld en daarom maken we daar niet zo’n probleem van. Hij helpt ons met het bereiken van ons doel en daar gaat het om."

Purnell liet nogmaals blijken dat hij niet voor december met een bekendmaking zal komen: "Ik wil aan het begin van december een keuze maken zodat we ons winterprogramma met twee coureurs kunnen testen."

''Marokkaanse jongeren Nederlands probleem''

jeffreysnf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorzitter van de Stedelijke Marokkaanse Raad (SMR), Abdoe Menebhi, vindt dat door de incidenten rond Marokkaanse jongeren in met name Amsterdam-West, de hele Marokkaanse gemeenschap zwart wordt gemaakt. Volgens hem moeten de problemen worden opgelost met een gezamenlijke en democratische aanpak.

Het voorstel van VVD-minister Rita Verdonk (Integratie) om de schade die criminele Marokkaanse jongeren aanrichten te verhalen op hun ouders, verwerpt de SMR. "Dat zijn manieren uit de Derde Wereld. Ouders hebben al genoeg zorgen, zoals werkloosheid en integratie. Die kun je niet zomaar aanpakken''.

De SMR, waaronder acht hoofdstedelijke Marokkaanse organisaties vallen, vindt een harde aanpak van Marokkaanse probleemjongeren of uitzetting géén oplossing voor de moeilijkheden. Marokkaanse raddraaiers moeten volgens hem net als ieder ander worden aangepakt. Ouders hebben op hen geen macht meer omdat de kinderen een Amsterdamse mentaliteit hebben. ''Daarom is het geen Marokkaans probleem maar een Amsterdams probleem''.

Van Riessen

De Amsterdamse politiecommissaris van Riessen kwam vandaag juist met de mededeling dat de overlast van Marokkaanse jongeren veel harder aangepakt moet worden. Gevangenisstraf alleen volstaat niet meer, vindt hij. ''De harde kern van de probleemjongeren moet naar internaten worden gestuurd voor heropvoeding''.

Voor de plannen van Van Riessen moet er wel veel meer geld van het rijk komen. Door de bezuinigingen van het nieuwe kabinet heeft Amsterdam maar een zeer beperkt aantal plaatsen in internaten.

Noord-Korea test opnieuw een raket

Dizzler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noord-Korea heeft vanmorgen een korte-afstandsraket afgevuurd. De raket werd gelanceerd vanaf de oostkust van Noord-Korea en was gericht op zeedoelen. Waar het projectiel is neergekomen, is niet duidelijk. Het ging om de eerste Noord-Koreaanse rakettest sinds april dit jaar. Op de APEC-top in Bangkok heeft de Amerikaanse president Bush Noord-Korea gewaarschuwd.

De publieke tv-zender NHK meldt dat het waarschijnlijk om een variant ging van de Zijderups-raket, waarmee Noord-Korea eerder dit jaar testen uitvoerde. Deze raketten hebben een bereik van zo'n honderd kilometer.

Volgens een woordvoerder van het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie maakt de lancering onderdeel van een jaarlijkse militaire oefening van de Noord-Koreaanse strijdkrachten

Record voor AZ

AZ heeft met de 0-3 winst bij FC Utrecht een snelheidsrecord gevestigd.

Er was namelijk nog nooit zo snel de 0-3 gescoord in een wedstrijd in Nederland. Het vorige record stond op naam van NEC dat in februari 2002 ook in de Galgenwaard na zes minuten met 0-3 voor stond.

In 2002 wist Patrick Ax twee keer het net te vinden terwijl Danny Hesp de tweede goal maakt, uiteindelijk stond er 1-4 op het scorebord waarmee een einde gemaakt was aan een serie van 25 thuiswedstrijden zonder nederlaag van FC Utrecht

Clemens Westerhof ontslagen

Clemens Westerhof is bij het Zuid-afrikaanse Hellenic ontslagen.

Westerhof die pas sinds afgelopen zomer in dienst was bij de club werd ontslagen door slecht presteren van het team. Zo werd uit de eerste zeven wedstrijden maar één punt behaald, ook in het bekertoernooi ging het niet goed want daar werd de club afgelopen woensdag uitgeschakeld.

Westerhof is niet de eerste trainer die dit seizoen in de Zuid-afrikaanse competitie word ontslagen, eerder ging de Oostenrijker Walter Rautmann hem al voor bij de Black Leopards.

'PvdA overwoog Rosenmöller als minister'

Paul Rosenmöller schrijft in zijn boek 'Een mooie hondenbaan', wat zijn politieke memoires bevat, dat de PvdA-top na de verkiezingen van 22 januari serieus overwoog om hem te vragen als minister in een kabinet van CDA en PvdA. De voormalig leider van GroenLinks zegt dat ,,verschillende betrouwbare bronnen'' hem kort na zijn vertrek uit de politiek eind januari vertelden dat er tijdens de CDA-PvdA-formatie ,,binnen de PvdA serieus gediscussieerd was over de mogelijkheid mij in dat kabinet, mocht het er komen, een ministerspost aan te bieden''.

Rosenmöller zegt dat hij het ministerschap in een CDA-PvdA-kabinet niet zou hebben aanvaard. ,,Politieke vernieuwing kan ook doorslaan dacht ik. Net weg en dan voor een andere club weer terug. Dat kan niet waar zijn natuurlijk. Dan had men beter eerder kunnen komen.''

In zijn boek schrijft Rosenmöller nog een nieuwtje over de collega's van de PvdA. Het tweede kabinet-Kok zou in april 2002 drie dagen eerder zijn afgetreden om zo een, voor de PvdA vervelende, stemming over de Joint Strike Fighter (JSF) naar de achtergrond te verbannen. De PvdA-fractie kon zo tegen de aanschaf van de JSF stemmen, omdat de stemming plaatsvond in de schaduw van het ontslag dat Kok namens zijn kabinet diezelfde dag bij de koningin zou indienen. De PvdA had in het kabinet namelijk al ingestemd met deelname aan de verdere ontwikkeling van de JSF en fractievoorzitter Melkert steunde die lijn.

-
Vanavond in Netwerk op Nederland 1 een openhartig gesprek met Rosenmöller, waarin hij ingaat op de hoogte- en dieptepunten uit zijn politieke carrière en antwoord geeft op vragen over zijn boek.

Netwerk: 20.30-21.07 uur. Herhalingen van 00.20-02.00 uur

Kluivert en Barcelona...

Het rommelt rond Patrick Kluivert.

De geruchtenstroom rond Patrick Kluivert zwelt weer eens aan. De spits van Barcelona komt nog altijd niet tot scoren en onttrekt zich daarmee niet aan de algehele malaise bij de club.

Freddy Shepherd, voorzitter van het Engelse Newcastle United, is momenteel in Barcelona. Het verhaal wil dat zijn aanwezigheid niet enkel te maken heeft met een afspraak over een oefenduel tussen beide clubs, maar dat er zeker ook over Patrick Kluivert gesproken wordt.

Newcastle zou bereid zijn de door Barcelona gevraagde transfersom op tafel te leggen. Kluivert heeft bij voorbaat al laten weten niets te zien in een overgang naar de Magpies.

Behalve de fans lijkt Barcelona trainer Frank Rijkaard eveneens zijn twijfels te hebben over de international. Hij zegt een gesprek te willen voeren met Kluivert over de situatie. Hij heeft vertrouwen in zijn speler, maar wil graag weten hoe hij zich voelt.

"Hij is een geweldige voetballer, maar hij lijdt veel in Nou Camp. Dat is vervelend voor hem, maar ook voor het team. Ik wil met Kluivert spreken en kijken hoe hij zich voelt. Op basis van die gesprekken, zal duidelijk worden of de Kluiverts toekomst in Nou Camp ligt"

Ajax dringt verlies terug

Ajax dringt langzaam aan het grote verlies van het seizoen 2001/02 terug.
In het boekjaar 2002/03 werd een verlies van vier miljoen euro geleden, in het boekjaar 2001/02 was dat nog 22,1 miljoen euro.

Over het nieuwe boekjaar is Ajax positief, verwacht word dat hier wel een winst word geboekt. In deze winst heeft de Champions League een belangrijk aandeel.

De omzet van Ajax steeg fors, met 53% tot 76,5 miljoen euro, het bedrijfsresultaat van Ajax NV verbeterde van 5,3 miljoen negatief tot 12,3 miljoen euro positief. Dit was vooral te danken aan kostenbesparingen en deelname aan de Champions League waar Ajax goede resultaten boekte.

Diverse aanvallen op Gazastrook door Israël

Dizzler had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vandaag heeft het Israëlische leger, met behulp van gevechtsvliegtuigen, binnen enkele uren drie raketaanvallen uitgevoerd in de Gazastrook. Bij de aanvallen kwamen zeker twee leden van de Hamas en een voorbijganger om het leven. Daarnaast zijn er tot nu toe 23 gewonden geteld, onder wie vier kinderen en een 70-jarige vrouw.

Het doelwit van de eerste aanval was een gebouw in het oosten van Gaza-Stad. Volgens Israël was er in dit gebouw een wapenfabriek van de Palestijnse groepering Hamas gevestigd. De Palestijnen dachten in eerste instantie dat de aanval gericht was op het huis van het Jihad-leider al-Shami, wat op slechts 200 meter van het gebombadeerde gebouw ligt.

Het Israëlische leger meldt dat de Hamas het onbewoonde pand zou gebruiken "voor de productie van Qassam-raketten en andere wapens". De Hamas heeft dit vooralsnog niet bevestigd.

De tweede aanval, enkele uren later, was gericht op een voertuig. Hierbij vuurde een Israëlische helicopter diverse raketten af op een pick-up truck. Bij deze aanval kwamen de drie mensen om het leven. De pick-up stond voor een verkeerslicht stil in een drukke straat met schoolkinderen, toen de raketten werden afgevuurd.

Bij de derde aanval werd eveneens een voertuig door Israëlische Apache-helikopters onder vuur genomen. Eén raket vernielde de auto compleet. Volgens ooggetuigen konden de passagiers net op tijd de auto verlaten.

Waarschijnlijk zijn de acties een vergelding op het incident van gisteren. Toen schoten Palestijnse schutters bij Ramallah drie Israëlische soldaten in hun patrouillewagen dood. De militante al-Aqsa Martelarenbrigade heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

Knieblessure voor Zuidam

Jordy Zuidam heeft een knieblessure.

FC Utrecht speler Jordy Zuidam viel afgelopen weekend in de met 0-3 verloren wedstrijd tegen AZ uit met een blessure aan de knie. In het ziekenhuis is vandaag gebleken dat de buitenbanden ernstig beschadigd zijn.

De 23-jarige middenvelder zal naar verwachting zes weken uit de roulatie zijn en mist daardoor onder andere de UEFA Cup ontmoetingen met Auxerre op 6 en 27 november.

Mogelijk bezuiniging op kinderbijslag op komst

Het kabinet gaat zeer waarschijnlijk bezuinigen op de kinderbijslag. Tot nu toe was het altijd zo dat de kinderbijslag aangepast werd conform de inflatie. Met ingang van volgend jaar zal dat niet meer het geval zijn.

Het is dan de bedoeling dat de kinderbijslag evenredig aangepast zal worden aan de ontwikkeling van het minimumloon. Daarnaast zal er geen extra verhoging van de kinderbijslag meer zijn voor het eerste kind.

Vandaag heeft staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken hierover een wetsvoorstel ingediend. Met de maatregel denkt Rutte het komende jaar veertig miljoen euro te besparen, oplopend tot 85 miljoen euro in 2005. De jaarlijkse extra verhoging voor het eerste kind werd in 1995 ingevoerd als een tijdelijke maatregel tot 2012. Hier wil de staatssecretaris dus nu van gaan afwijken.

Werkstraf voor poging tot verkrachting

brillie, snakehunter, Juusjuh, thefella en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie vissers uit Den Helder zijn vandaag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur vanwege poging tot verkrachting van een jongen met een banaan. Verder kregen de drie een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en moeten ze een leerstraf van veertig uur volgen waarin gesproken wordt over gevoelens van daders en slachtoffers.

De rechtszaak tegen de drie was aangespannen door de moeder van het slachtoffer, P.B. uit Den Helder, die ten tijde van het misdrijf 15 jaar oud was. De jongen beweert een jaar lang 'de lul aan boord' te zijn geweest van vissersboot De Morgenster. Andere vissers zouden hem hebben verkracht met een banaan en zijn schaamhaar zou weggebrand zijn. De drie verdachten verklaarden echter dat het ging om "vissersgeintjes".

Aan boord van de boot hield B. een videodagboek bij. Ook de drie verdachten hebben opnamen gemaakt, onder andere van het incident met de banaan en het wegbranden van het schaamhaar van de jongen. De moeder van het slachtoffer besloot aangifte te doen toen zij die banden zag.

In Den Helder is veel ophef ontstaan naar aanleiding van deze zaak. Vorige week meldde het televisieprogramma Twee Vandaag dat de familie van de jongen werd bedreigd sinds het aandragen van de zaak bij de rechtbank.

Anti-pedo demonstratie in Amsterdam

Reya had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Komende zaterdag gaat in Amsterdam het Actiecomité Stop Martijn demonstreren tegen de pedofielenclub Martijn. Het actiecomité is een bundeling van vijf organisaties die zich keren tegen pedofilie en tegen Martijn, de belangenvereniging voor pedofielen.

Het comité eist harde maatregelen tegen ,,de handel in en seks met kinderen''. Zij willen dat pedofielen na een veroordeling chemische castratie ondergaan en dat meervoudige kinderverkrachters de doodstraf krijgen. Daarnaast werken ze aan een website waar veroordeelde pedofielen met naam en toenaam worden vermeld. Wat dat laatste betreft worden eerst nog de juridische consequenties bekeken, aldus Michiel Smit van NieuwRechts, één van de oprichters van het actiecomité.

Achter het actiecomite zitten onder meer de Nieuwe Nationale Partij (NNP), NieuwRechts en de organisatie 'Moeders tegen pedofilie'.

Op de internetsite Indymedia is inmiddels een oproep geplaatst om deze demonstratie van ''fascisten'' onmogelijk te maken. ''Sinds wanneer is rechts zo sterk en moedig om te denken dat ze dit ongestoord kunnen doen?'', vraagt men zich daar af.

Volgens de AFA (Anti Fascistische Actie Amsterdam) zullen er zeker acties tegen de demonstratie komen. Dit omdat extreemrechtse partijen ,,met dit soort populistische onderwerpen het isolement proberen te doorbreken waarin hun gedachtegoed is geplaatst''.

Nederland-Schotland uitverkocht

haste wist ons vandaag het volgende te melden:
De wedstrijd Nederland - Schotland is nu al uitverkocht.

De beslissende tweede wedstrijd in de play-offs om een plaats op het EK in Portugal tussen Nederland en Schotland is volledig uitverkocht. Alle 48.900 plaatsbewijzen voor het duel in de ArenA gingen afgelopen zaterdag als warme broodjes over de toonbank.

43.000 kaarten zijn voor Oranjefans en de overige 5.900 stoeltjes worden woensdag 19 november warm gehouden door mannen met geruite rokken.

Opnieuw kleine "alien" gevonden in Chili


De nieuwe vondst (foto boven) lijkt op het wezentje van vorig jaar (foto rechts)

In Chili is opnieuw een mysterieus klein gemummificeerd wezentje gevonden dat op een alien lijkt. De vondst werd gedaan door onderzoeker Oscar Muñoz in La Noria, ten oosten van Iquique, Chili. In het gebied zijn regelmatig vreemde ongeïdentificeerde vliegende objecten gezien.

Vorig jaar werd een soortgelijke vondst gedaan. Het wezentje werd toen door een kind gevonden bij Las Lagunas, 500 kilometer ten zuiden van Santiago. Dit gelijksoortig mensachtig wezentje was acht centimeter groot. Het wezentje wilde geen eten of water accepteren, waardoor het na 8 dagen stierf. In de tussentijd heeft het zijn ogen wel enkele keren open gedaan, aldus de familie. Na zijn dood mummificeerde het wezentje vrij snel. Een onderzoeker, Dr. Arturo Mann, die het wezen toen onderzocht heeft, zei toen dat het een bergaapje, een buideldiertje kon zijn.


De huidige vondst echter, bevindt zich in betere staat dan die van vorig jaar. Het wezentje is 15cm groot en heeft een kegelvormig hoofdje. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het geen pop is. Mario Pizarro zegt dat het wezentje organisch weefsel heeft en een 'vastgekleefde huid'. Op het linkerbeen is een groot litteken te zien, waar hij mogelijk door iets geraakt kan zijn. De alien heeft handen met vier vingers. Opvallend zijn de vreemde gewrichten die op een soort lagers lijken. De alien is nu waarschijnlijk door een groep Amerikanen gekocht. Het is niet duidelijk in wiens handen de mummie nu is.

Grote brand bij bedrijf in Kerkrade

stretcharmstrong en Mohamed hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een gebouw van het Limburgse bedrijf Licom, de EMMA schoenenfabriek in Kerkrade, staat in brand. Het vuur aan de Wenckebachstraat in de Limburgse stad breidt zich steeds verder uit. De 140 werknemers zijn geëvacueerd.

Uit metingen is nog niet gebleken dat er giftige gassen vrijkomen. Het vuur begon vanmorgen in een houtopslag, en het breidde zich heel snel uit. Diverse korpsen uit de omgeving zijn opgeroepen om het vuur te bestrijden.

Jevric zes weken er uit

Keeper Dragoslav Jevric van Vitesse heeft in het duel met RKC Waalwijk een schouderblessure opgelopen. Hij is voor anderhalve maand uitgeschakeld.

Na een ruim half uur spelen moest Jevric (29) na een botsing met Steve Olfers het veld verlaten. De blessure blijkt redelijk zwaar. Onderzoek wees uit dat de keeper een scheur in zijn schouderblad heeft opgelopen. Het herstel kost hem zes weken.

Tweede keeper Jimmy van Fessem zal hem vervangen.

Aktie: Win Sweet Home Alabama prijzen!

Op de FOK! Frontpage is momenteel de review van de DVD "Sweet Home Alabama" te lezen. Sinds 29 september ligt deze DVD in de winkels. Als extraatje voor onze lezers mogen wij een flink aantal leuke Sweet Home Alabama pakketten weggeven met daarin een longsleeve en make-up tasje!

Wil jij kans maken op zo'n pakket? Stuur een mailtje naar angel@fok.nl en vertel me waarom jij vindt dat je zo'n pakket moet krijgen! Je kan tot vrijdag 24 oktober insturen. De origineelste inzendingen ontvangen zo'n schitterend pakket. Vermeld ook meteen even je username en adres.

Nederland kent 66.000 internetverslaafden

Arno had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland kent zo'n 66.000 internet verslaafden. Dat blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO). Het aantal komt neer op één procent van de Nederlandse internetgebruikers.

De verslaafden hebben persoonlijke problemen die ze oplossen door te gaan internetten. Daarbij zijn ze vaak werkloos en hebben ze het idee dat ze op internet meer gewaardeerd worden dan in het echte leven. Ook heeft deze groep moeite met het leiden van een normaal sociaal leven.

Chatten is het meeste wat deze 'heavy users' doen. Het IVO heeft nu op haar internetsite een zelftest gezet waar mensen kunnen kijken of zij verslaafd zijn aan deze virtuele wereld. Hiermee wil het instituut aandacht krijgen voor de verslaving. Een behandeling voor internetverslaving wordt nog niet vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Irvine fluit AEK Athene-PSV

Leslie Irvine is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter voor het duel van AEK Athene tegen PSV van aanstaande dinsdag.

De Noord-Ier (45) fluit al twaalf jaar lang op het hoogste niveau. Vorige maand floot hij Frankrijk-Cyprus (5-0) in de EK kwalificatie strijd. Hij hield de kaarten daarbij op zak, door zijn ervaring heeft hij ze vaak niet nodig.

PSV kent de arbiter nog niet. Vorig seizoen floot hij wel Vitesse tegen Werder Bremen (3-3) voor de UEFA Cup, dat was een spektakelstuk. Ondanks vier gele en een rode kaart speelde Vitesse in Bremen gelijk. De enige gele kaart voor de Duitsers was voor Nederlander Frank Verlaat. Een wedstrijd die de uitzondering bevestigt.

'Club van tien miljoen' wil de politiek in

PARVENU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorzitter van de omstreden 'Club van tien miljoen', de historicus drs. P.J. Gerbrands, gaat een politieke partij oprichten. Deze week laat hij de statuten, van wat voorlopig de 'Partij tegen overbevolking' gaat heten, vastleggen.

Gerbrands maakt zich al jaren druk over de overbevolking van Nederland, en vooral over het feit dat daar uit angst voor racisme nauwelijks over gepraat kan worden. Hij werd controversieel door een campagne met kleine annonces, waarin stond 'zestien miljoen is genoeg', 'vol is vol', of 'Nederland is vol, ten dele overvol'. Vorig jaar leidden deze advertenties in onder andere de Volkskrant tot veel verhitte reacties.

De aanleiding om een partij op te richten is het 'onterechte' succes van Pim Fortuyn, zo zegt Gerbrands. ''Hij kreeg Nederland in beweging door alleen maar te roepen: de grenzen moeten dicht. Dat betekent dat de Nederlanders niet naar zichzelf hoefden te kijken''. Van Gerbrands hoeft niemand het land uit. Hij wil wel 'de deur sluiten' voor de komst van meer migranten. Daarnaast moet er voor iedereen een geboortebeperking komen 'die er niet om liegt': Kinderbijslag alléén voor het eerste kind. Voor het tweede kind niets meer, en voor het derde kind een symbolische boete van een euro per jaar.

Kezman niet tegen Ajax

Mateja Kezman zal niet spelen tegen Ajax komend weekend.

De soap rond de overtreding van Mateja Kezman en de juiste straf daarvoor gaat onverminderd door. In deze episode melden wij dat de spits hoogstwaarschijnlijk niet zal meespelen in de topper tegen Ajax aanstaande zondag.

De beroepscommissie van de KNVB is vooralsnog niet tot een passende datum gekomen voor de behandeling van de rode kaart die Kezman kreeg tegen ADO Den Haag. Dinsdagavond leek een goede dag, maar omdat PSV dan voor de Champions League speelt tegen AEK Athene valt die datum af.

Namens Ajax liet trainer Ronald Koeman weten het onbegrijpelijk te vinden als de KNVB zou besluiten de behandeling van het beroep door te schuiven naar volgende week dinsdag. In dat geval zou er in zijn ogen, en in die van velen, sprake zijn van competitievervalsing.

In een reactie op Koeman heeft de KNVB laten weten dat ze vandaag een datum willen prikken voor de behandeling van het beroep deze week. Het is niet de bedoeling om het beroep pas na het weekeinde te behandelen.

Alleen als de commissie tot een voorwaardelijke straf of vrijspraak zou besluiten zou de topscorer komende weekend nog in actie kunnen komen.

Radiostations zonder frequentie scoren toch

Medianed had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radiostations die in mei geen fm-frequentie kregen weten hun marktaandeel wonderwel vast te houden. Dat blijkt uit de cijfers die onderzoeksbureau Intomart vandaag bekend heeft gemaakt over de periode augustus / september. Zo steeg het marktaandeel van Radio 10 FM van 4,6 naar 4,7 procent. Het station is echter alleen maar op de kabel en via de middengolf te ontvangen. Het marktaandeel van Classic FM bleef gelijk op 2,6 procent. Dit station is enkel via de kabel te horen.

In september waren er een aantal veranderingen in radioland. Zo veranderde Radio 3FM haar programmering. Dit is nu maar een klein beetje te zien. Het station steeg 0,1 procent. Ook ging Radio Veronica van start in deze periode. Het station haalt nu een stijging van 0,4 procent tot een marktaandeel van 3,2 procent.

Zelfvernietigende e-mails in nieuwe Outlook

Morgen wordt het nieuwe Office Softwarepakket gelanceerd door Microsoft. Het systeem bevat onder meer voor Outlook een opvallend nieuwe mogelijkheid: e-mails kunnen van een systeem worden voorzien waardoor ze zichzelf, na een zelf te kiezen periode, vernietigen.

De naam van deze nieuwe technologie is Information Rights Management. Het geeft de gebruiker de mogelijkheid om een e-mail van een tijdsstempel te voorzien, waardoor het bericht zichzelf op de door de afzender gewenste datum uitwist. Hierdoor wordt de kans dat gevoelige info uit e-mails uitlekt een heel stuk kleiner.

Met het Information Rights Management-systeem kan de gebruiker ook beperkingen aanbrengen in de lijst van mensen die inzage krijgen in een mail. Ook kun je beletten dat de ontvanger het bericht uitprint of doorstuurt naar derden.

Denneboom naar Willem II?

Willem II heeft interesse in Romano Denneboom.

Willem II ziet in de bij SC Heerenveen in ongenade gevallen aanvaller Romano Denneboom een goede vervanger voor de vertrokken Ceesay.

Denneboom staat op slechte voet met zijn huidige trainer Foppe de Haan en komt vrijwel niet in de opstelling voor. Dit seizoen speelde hij slecht twee maal.

De 22-jarige geboren Schiedammer speelde sinds 1998 voor SC Heerenveen. In 112 wedstrijden kwam hij tot 23 doelpunten.

Winnaars Viewtiful Joe prijzen!

Ook de afgelopen week kon je weer een leuke game van EA Games winnen, namelijk Viewtiful Joe. De vraag die wij stelden was een klein beetje een strikvraag. Het goede antwoord moest namelijk zijn: geel (of geel/oranje).



Enkelen van jullie gaven het antwoord blauw. Deze wordt echter alleen in de USA uitgebracht. Hier in Nederland hebben we de rode en gele verpakking. Degenen die een Viewtiful Joe game en limited t-shirt ontvangen zijn:
Magnetism
Hellrazor
PietPrak
rolandb5
HarrieXL


Gefeliciteerd! De prijzen worden zo spoedig mogelijk aan jullie verzonden. Deze week zijn er wederom mooie prijzen te winnen van EA Games, namelijk FIFA Football 2004 en kaarten voor AJAX - AC Milan!

[update] Gedenktegel Anja Joos gestolen

voz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Amsterdamse Gerard Douplein is de gedenktegel voor de doodgeschopte Anja Joos gestolen. De tegel, met daarop een afbeelding van een lieveheersbeestje, is in de nacht van zaterdag op zondag ontvreemd.

De tegel was geplaatst door de 'Stichting Tegen Zinloos Geweld'. Ze plaatst die tegels op plekken waar iemand aan zinloos geweld is gestorven, om zo een signaal af te geven en de discussie over zinloos geweld levend te houden.

Een politiewoordvoerder noemt het incident 'heel erg'. Er zijn volgens hem geen aanwijzingen die in de richting van een dader wijzen.

Update 11.45
NOS Teletekst meldt dat de gedenktegel is meegenomen door bekenden van Anja Joos.

DVD Review: Sweet Home Alabama

Sinds 29 september ligt de DVD Sweet Home Alabama in de winkels. Deze komedie met Reese Witherspoon in de hoofdrol vertelt het verhaal van Melanie, een plattelandsmeisje die haar ouderlijk huis en haar echtgenoot verlaat om onder haar nieuwe naam Melanie Carmichael succes in New York te vinden. Ze blijkt inderdaad erg succesvol te zijn: een verloving met de zoon van de burgemeester is wel het hoogtepunt. Ze moet dan alleen nog 'even' terug naar huis om de scheiding met haar huidige man te regelen zonder dat haar nieuwe verloofde dat te weten komt. Eenmaal 'thuis' gaan er weer oude gevoelens spelen en blijkt een scheiding niet zo eenvoudig. Hoe zal dit aflopen? Lees snel verder...

Onbewezen oudste man overleden

De oudste mens ter wereld, is in zijn slaap overleden, zo heeft zijn familie maandag mede gedeeld. De 122-jarige Cambodjaanse tijgerjager Sek Yi heeft echter nooit kunnen bewijzen wat zijn precieze leeftijd was, aangezien zijn geboortepapieren tijdens het bewind van Pol Pot zijn vernietigd.

Dat was de reden waarom het Guinnes Book of Records als oudste persoon ter wereld nog altijd de 122-jarige Française Jeanne Calment, die in 1997 overleed, als oudste persoon ter wereld aanmerkt.

Vorige week overleed ook al Ma Pampo. Zij beweerde 128 jaar te zijn, maar haar gegevens bleken te vaag voor het Guinnes Book of Records.

Britse tiener niet veroordeeld voor hacken

Een Britse rechtbank heeft de negentienjarige Aaron Caffrey vrijgesproken van het inbreken in een computer van de Havenautoriteit in het Amerikaanse Houston, in de staat Texas.

De negentienjarige hing een gevangenisstraf van vijf jaar boven het hoofd, nadat hij vorig jaar na een grondig onderzoek door de politie werd gearresteerd. De verdachte verklaarde onschuldig te zijn en liet weten dat zijn computer gebruikt was door een hacker. De hacker zou via zijn computer ingebroken hebben op de Amerikaanse computer, alwaar een chatroom werd plat gelegd.

De jury van de rechtbank geloofde Caffrey en sprak hem vrij van de beschuldigingen. Buiten de rechtbank verklaarde de zojuist vrijgesproken verdachte voor de camera's te hopen op een baan in de beveiliging van computersystemen. Toen hem gevraagd werd advies te geven aan mensen die geïnteresseerd zijn in het hacken, zei hij: "Leren hoe je moet hacken is oké. Maar doe er niets illegaals mee."

Met dank aan haste die het bericht geheel vertaald in de newssubmit zette!

''Seksuele identiteit is aangeboren''

Wetenschappers uit California hebben vandaag de resultaten van een studie gepresenteerd naar de 'aangeborenheid van seksuele identiteit'. Deze wijzen uit dat seksuele identiteit is aangeboren en is vastgelegd in de genen; dat weerlegt de theorie dat homo- en transseksualiteit een keuze zijn. Het verklaart ook waarom mensen soms voelen dat ze in 'een verkeerd lichaam' zijn geboren.

De Amerikaans hoogleraar genetica, Eric Vilain, zegt: ''Seksuele identiteit is in ieder persoon geworteld vóór de geboorte en ontstaat uit een variatie in ons individueel genoom (het geheel van alle genen)". De onderzoekers ontdekten 54 genen in muizen die kunnen verklaren waarom mannelijke en vrouwelijke hersenen er anders uitzien en ook anders functioneren

Vilain: ''We zagen dat er een verschil is in mannelijke en vrouwelijke hersenen, zowel in aanleg als in functioneren. Dat zegt iets over waarom iemand zich man voelt of vrouw voelt, ondanks het feitelijke geslacht. Met dat verschil in hersenen valt ook te verklaren waarom vrouwen beter over hun gevoelens kunnen praten dan mannen''.

Ebadi wil mensenrechtencentrum Iran

De Iraanse winnares van de Nobelprijs voor de Vrede, Shirin Ebadi, wil een juridisch centrum opzetten dat zich gaat richten op het bestrijden van schendingen van mensenrechten in haar land.

Het centrum, dat verbonden zal worden aan de Vereniging van Iraanse Advocaten, zal burgers de mogelijkheid gaan bieden klachten in te dienen. Het plan laat geen ruimte voor internationale mensenrechtenorganisaties. Volgens de 56-jarige Ebadi moet Iran zijn eigen problemen in eerste instantie zonder bemoeienis van buitenaf zien op te lossen.

Shirin Ebadi is de eerste moslimvrouw in de geschiedenis die de Nobelprijs voor de Vrede heeft gewonnen. De Iraanse mensenrechtactiviste en juriste was Iran's eerste vrouwelijke rechter, voordat de Islamitische revolutie van 1979 haar dwong haar positie op te geven.

Bush: 'geen aanvalsverdrag met Noord-Korea'

Gisteren werd bekend dat de Amerikaanse president Bush opnieuw heeft uitgesloten dat de VS een niet-aanvalsverdrag zal sluiten met Noord-Korea. Het land eist een dergelijke overeenkomst in ruil voor ontmanteling van zijn omstreden kernwapenprogramma.

Bush gaf echter expliciet aan dat de Verenigde Staten geen plannen hebben om Noord-Korea binnen te vallen. "Ik heb duidelijk gezegd dat we niet de intentie hebben om Noord-Korea aan te vallen", zei Bush. "Ik heb ook duidelijk gezegd dat we verwachten dat Noord-Korea zijn ambitie van kernwapens laat varen." De president deed zijn uitspraken in Bangkok, waar hij de komende dagen de top van de APEC bijwoont, een overlegorgaan van landen rond de Stille Oceaan.

De Korea-kwestie staat daar hoog op de agenda. Washington probeert het zeslanden-overleg over het Koreaanse nucleaire programma nieuw leven in te blazen. Eerdere onderhandelingen, in augustus in Peking, leverden niets op. Pyongyang zegt echter geen behoefte te hebben aan nieuwe gesprekken, zolang de Verenigde Staten weigeren een non-agressiepact te tekenen.

Frankrijk massaal op zoek naar sigaretten

Gisteren zag het zwart van de mensen voor de Franse sigarettenwinkels, zodat ze nog net voor de prijsverhoging van twintig procent in konden slaan. Ook moesten er voor vandaag sigaretten ingekocht worden, want dan houden 34.000 tabaksverkopers hun winkels gesloten uit protest tegen de verhoging.

Een pakje sigaretten zal nu dan meer dan vijf euro gaan kosten. De Franse regering beloofde de sigarenboeren hulp, die nu een enorme inkomstendaling verwachten.

In Frankrijk is de tabaksverkoop een staatsmonopolie. Winkeliers hebben een contract met de staat. Minister Mattëi van Volksgezondheid is een offensief begonnen tegen tabak, vooral om de jeugd van sigaretten af te houden.

'Extreem-rechts' op winst in Zwitserland

De anti-allochtonenpartij SVP staat op winst in de Zwitserse parlementsverkiezingen. Door velen wordt de partij als extreem-rechts afgeschilderd.

De partij voerde een omstreden verkiezingscampagne in Zwitserland. Zo bestond deze uit het verspreiden van posters waarop asielzoekers als criminelen worden afgeschilderd. Diverse organisaties veroordelen de affiches, onder andere de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Die zegt dat het de meest verregaandeanti-buitenlandercampagne van Europa is.

De harde toon van de SVP blijkt de meeste Zwitsers toch aan te spreken. Zo wijzen de opiniepeilingen uit dat de SVP zeker een kwart van de stemmen gaat krijgen. De partijen in het politieke centrum, zoals de Christen-Democraten, de linkse partijen en de Sociaal-Democraten, blijven achter met twee procent. Wanneer de definitieve uitslag overeen zal komen met de peilingen, kan de SVP een tweede zetel opeisen in het zeven leden tellende kabinet. Dit zou dan inhouden dat voor het eerst sinds de jaren zeventig de 'magische formule', een afspiegelingscoalitie van links en rechts, doorbroken wordt.

Duits pensioenstelsel wordt versoberd

Bij onze oosterburen gaat de regering het pensioenstelsel drastisch veranderen. Zo worden de pensioenen in Duitsland volgend jaar bevroren en moeten de naar schatting 20-miljoen gepensioneerden in het vervolg zelf opdraaien voor hun dure zorgverzekering. Het Duitse pensioenstelsel staat te boek als royaal maar dreigt daaraan ten onder te gaan.

Volgens Bondskanselier Gerhard Schröder is de rood-groene regering genoodzaakt om in te grijpen, anders zou de huidige generatie werkenden steeds meer moet afdragen aan de oudedagsvoorziening.

Op termijn gaat ook de pensioenleeftijd omhoog van 65 naar 67 jaar, en de vervroegde uittreding wordt aan banden gelegd.

Eerder dit weekend werd al bekend dat het Duitse begrotingstekort dit jaar naar recordhoogte zal stijgen. Het komt uit op 4,3%. Dat betekent voor het tweede jaar op rij een (forse) overschrijding van het Europese stabiliteitspact en een veel groter gat dan waar men eind augustus nog van uitging. Toen hield de regering rekening met een tekort van ongeveer 3,8%.

De negatieve ontwikkelingen hebben te maken met de nauwelijks aantrekkende economie en de hogere uitgaven voor werkeloosheidsuitkeringen.

Ruzie bij NS over aanpak overlast

Zarc.oh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De top van de Nederlandse Spoorwegen heeft een conflict met het personeel over het aanpakken van de overlast op de lijn Hoorn-Enkhuizen. Oorzaak is de bekendmaking van de NS om de vier conducteurs die sinds een half jaar extra meereden op het traject binnenkort andere taken krijgen. "Door die maatregel voelt het personeel zich niet serieus genomen", aldus Roel Berghuis van de vakbond FNV.

Volgens het personeel is deze actie van NS tegen de afspraken. "Het personeel vindt dat er meer is toegezegd", zegt Berghuis. "Juist de belangrijke dingen zoals extra bemanning op dubbeldekkers en meer toezicht door vliegende brigades krijgt de NS niet voor elkaar. Op die manier gaat de veiligheid weer achteruit. Hoe groot de problemen op de lijn nu eigenlijk zijn zullen we maandag op inventariseren."

Het personeel in Enkhuizen gaat maandagmiddag praten over de overlast. Ze willen meer variatie in de routes. De groep vindt dat ze te vaak op 'de agressielijn' wordt ingedeeld. De NS is het daar niet mee eens. "Met ander personeel op de lijn vermindert de agressie niet. Wij richten ons liever op het daadwerkelijk aanpakken van het probleem", reageert NS-voorlichter Henk Wind.

Wind voegt eraan toe dat NS zich keurig aan de afspraken met haar personeel heeft gehouden. "De vier conducteurs hebben goed werk verricht. Ook daardoor is de overlast afgenomen. En het betrof een maatregel van tijdelijke aard." Volgens hem waren de maatregelen en de duur ervan goed gecomuniceerd naar de medewerkers. "Het personeel wordt wekelijks op de hoogte gehouden. Alles wat in het convenant staat, handhaven we zeker tot september 2005. Als NS zijn we heel serieus met de veiligheid van ons personeel en de reiziger bezig."

Wat er nu verder gaat gebeuren zal maandag duidelijk worden als het personeel bij elkaar is gekomen.

VVD en D66 tegen fiscusplan CDA

De VVD en D66 willen opheldering over uitlatingen die CDA-staatssecretaris Joop Wijn van Financiën zondagmiddag deed in het politieke-praatprogramma Buitenhof en afgelopen vrijdag tijdens een studiebijeenkomst. Wijn ze dat alleenstaanden meer belasting zouden moeten betalen dan gezinnen.

Volgens Wijn past dat beter bij de belevingswereld van de mensen, te weten ,,het gezin''. De bewindsman wil daar graag een discussie over aangaan. Binnenkort wil hij de plannen voor de wijzigingen in de fiscuswet presenteren.

VVD en D66 zijn totaal niet te spreken over deze plannen van Wijn, en noemen het een stap ver terug in de tijd. Onder de Paarse kabinetten waarin zij zaten, is het nieuwe belastingstelsel zo ingericht dat het op individuen is toegespitst. Wijn haalt met zijn plan het individualiteitbeginsel juist weer onderuit.

De VVD heeft laten weten dat als alleenstaanden moeten opdraaien voor de plannen van Wijn, hij de liberalen op zijn weg zal vinden. D66 is fel tegen het plan van Wijn omdat het haaks staat op de individuele aanpak van de fiscus zoals die de afgelopen jaren tot stand is gekomen. ,,De belasting moet zich zo neutraal mogelijk opstellen ten opzichte van huishoudens'', meent de partij.

SP wil commissie modernisering monarchie

De Socialistische Partij wil komende week, tijdens de algemene en politieke beschouwingen in de Eerste Kamer, een voorstel doen om een staatscommissie in te stellen dat een onderzoek in gaat stellen naar de mogelijkheden om het koningschap te moderniseren. SP-fractievoorzitter Tiny Kox zegt dat het er de SP niet om gaat aan te sturen op afschaffing van de monarchie.

Aanleiding voor het voorstel van de SP is de affaire ''Mabelgate'', maar de achterliggende reden is voor de SP dat er geregeld incidenten plaatsvinden rondom het Koninklijk Huis. Kox: ,,Er is een breed gevoel in de samenleving dat er een koningschap moet zijn. Maar dat moet er komen in een vorm waarin het Koninklijk Huis zo goed mogelijk functioneert en zo weinig mogelijk schade aanricht''.

De SP wil dat de staatscommissie zonder politieke kleuring alles rustig op een rijtje zet wat met het koningschap te maken heeft. Een staatscommissie wordt ingesteld door de regering bij koninklijk besluit. Dat betekent dat de koningin mee moet ondertekenen. Volgens de SP zal de koningin dat wel doen als er een breed draagvlak voor bestaat.

De SP zelf is overigens tegen de huidige monarchie in Nederland en voor een gekozen koning(in).

Uitslag ronde 4


Zoals je hier kunt lezen werd ronde 4 onvolledig berekend. Onderstaand bericht is derhalve foutief.

Ronde 4 is gespeeld, de laatste ronde van 8 wedstrijden.

wouwter was deze ronde de sterkste, hij scoorde liefst 47 punten. kaboekieman was tweede met 45 punten. De overige toppers zaten rond de 40 punten.

Vissenberg heeft zijn eerste plaats moeten afstaan aan wouwter. breen moest twee stapjes terug. Brasil nestelde zich op de derde plaats.

Aanstaande vrijdag 18:00 uur begint ronde 5, tot die tijd kan er worden gewisseld.

De komende ronde:
24/10 FC Volendam - Roda JC
25/10 ADO Den Haag - NAC Breda
25/10 SC Heerenveen - NEC
25/10 AZ - FC Zwolle
26/10 FC Twente - FC Utrecht
26/10 FC Groningen - Vitesse
26/10 Feyenoord - Willem II
26/10 RKC Waalwijk - RBC Roosendaal
26/10 PSV - AFC Ajax
31/10 Roda JC - ADO Den Haag
01/11 RBC Roosendaal - NEC
01/11 NAC Breda - PSV
01/11 Vitesse - FC Volendam
02/11 Willem II - RKC Waalwijk
02/11 FC Groningen - Feyenoord
02/11 AFC Ajax - AZ
02/11 FC Utrecht - SC Heerenveen
02/11 FC Zwolle - FC Twente

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.