Opnieuw kleine "alien" gevonden in Chili


De nieuwe vondst (foto boven) lijkt op het wezentje van vorig jaar (foto rechts)

In Chili is opnieuw een mysterieus klein gemummificeerd wezentje gevonden dat op een alien lijkt. De vondst werd gedaan door onderzoeker Oscar Muñoz in La Noria, ten oosten van Iquique, Chili. In het gebied zijn regelmatig vreemde ongeïdentificeerde vliegende objecten gezien.

Vorig jaar werd een soortgelijke vondst gedaan. Het wezentje werd toen door een kind gevonden bij Las Lagunas, 500 kilometer ten zuiden van Santiago. Dit gelijksoortig mensachtig wezentje was acht centimeter groot. Het wezentje wilde geen eten of water accepteren, waardoor het na 8 dagen stierf. In de tussentijd heeft het zijn ogen wel enkele keren open gedaan, aldus de familie. Na zijn dood mummificeerde het wezentje vrij snel. Een onderzoeker, Dr. Arturo Mann, die het wezen toen onderzocht heeft, zei toen dat het een bergaapje, een buideldiertje kon zijn.


De huidige vondst echter, bevindt zich in betere staat dan die van vorig jaar. Het wezentje is 15cm groot en heeft een kegelvormig hoofdje. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het geen pop is. Mario Pizarro zegt dat het wezentje organisch weefsel heeft en een 'vastgekleefde huid'. Op het linkerbeen is een groot litteken te zien, waar hij mogelijk door iets geraakt kan zijn. De alien heeft handen met vier vingers. Opvallend zijn de vreemde gewrichten die op een soort lagers lijken. De alien is nu waarschijnlijk door een groep Amerikanen gekocht. Het is niet duidelijk in wiens handen de mummie nu is.