''Seksuele identiteit is aangeboren''

Wetenschappers uit California hebben vandaag de resultaten van een studie gepresenteerd naar de 'aangeborenheid van seksuele identiteit'. Deze wijzen uit dat seksuele identiteit is aangeboren en is vastgelegd in de genen; dat weerlegt de theorie dat homo- en transseksualiteit een keuze zijn. Het verklaart ook waarom mensen soms voelen dat ze in 'een verkeerd lichaam' zijn geboren.

De Amerikaans hoogleraar genetica, Eric Vilain, zegt: ''Seksuele identiteit is in ieder persoon geworteld vóór de geboorte en ontstaat uit een variatie in ons individueel genoom (het geheel van alle genen)". De onderzoekers ontdekten 54 genen in muizen die kunnen verklaren waarom mannelijke en vrouwelijke hersenen er anders uitzien en ook anders functioneren

Vilain: ''We zagen dat er een verschil is in mannelijke en vrouwelijke hersenen, zowel in aanleg als in functioneren. Dat zegt iets over waarom iemand zich man voelt of vrouw voelt, ondanks het feitelijke geslacht. Met dat verschil in hersenen valt ook te verklaren waarom vrouwen beter over hun gevoelens kunnen praten dan mannen''.