Kezman niet tegen Ajax

Mateja Kezman zal niet spelen tegen Ajax komend weekend.

De soap rond de overtreding van Mateja Kezman en de juiste straf daarvoor gaat onverminderd door. In deze episode melden wij dat de spits hoogstwaarschijnlijk niet zal meespelen in de topper tegen Ajax aanstaande zondag.

De beroepscommissie van de KNVB is vooralsnog niet tot een passende datum gekomen voor de behandeling van de rode kaart die Kezman kreeg tegen ADO Den Haag. Dinsdagavond leek een goede dag, maar omdat PSV dan voor de Champions League speelt tegen AEK Athene valt die datum af.

Namens Ajax liet trainer Ronald Koeman weten het onbegrijpelijk te vinden als de KNVB zou besluiten de behandeling van het beroep door te schuiven naar volgende week dinsdag. In dat geval zou er in zijn ogen, en in die van velen, sprake zijn van competitievervalsing.

In een reactie op Koeman heeft de KNVB laten weten dat ze vandaag een datum willen prikken voor de behandeling van het beroep deze week. Het is niet de bedoeling om het beroep pas na het weekeinde te behandelen.

Alleen als de commissie tot een voorwaardelijke straf of vrijspraak zou besluiten zou de topscorer komende weekend nog in actie kunnen komen.