Arnhemse radiopiraat zwijgt na 27 jaar

In Arnhem ontstonden gisterenmiddag verkeersopstoppingen vanwege een spontane protestmars voor de lokale radiopiraat Contact. Tientallen automobilisten hadden gehoor gegeven aan de via de zender verspreide oproep om vanaf half drie actie te voeren bij de woning van burgemeester Krikke in de Kastanjelaan. Enkele honderden luisteraars trokken te voet naar het Spijkerkwartier.

Radio Contact, die onder verschillende namen al 27 jaar in Arnhem actief is, moet van het Agentschap Telecom onmiddellijk stoppen, anders dreigt een boete die kan oplopen tot 67.500 euro. Reden voor oprichter J. Leenders, bij luisteraars beter bekend als Jojo Buitenzorg, om ermee te stoppen. Maar niet nadat hij en de luisteraars een wanhoopsoffensief lanceerden door naar de Arnhemse burgemeester te gaan.

De burgemeester gaf echter aan niets voor de zender te kunnen doen. De ruimte op de FM-band wordt verdeeld door de centrale overheid, niet door de gemeente.

Radio Contact, die in grote delen van Gelderland te ontvangen was en gespecialiseerd was in Nederlandstalige muziek, heeft haar uitzendingen inmiddels gestaakt.