'Club van tien miljoen' wil de politiek in

PARVENU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorzitter van de omstreden 'Club van tien miljoen', de historicus drs. P.J. Gerbrands, gaat een politieke partij oprichten. Deze week laat hij de statuten, van wat voorlopig de 'Partij tegen overbevolking' gaat heten, vastleggen.

Gerbrands maakt zich al jaren druk over de overbevolking van Nederland, en vooral over het feit dat daar uit angst voor racisme nauwelijks over gepraat kan worden. Hij werd controversieel door een campagne met kleine annonces, waarin stond 'zestien miljoen is genoeg', 'vol is vol', of 'Nederland is vol, ten dele overvol'. Vorig jaar leidden deze advertenties in onder andere de Volkskrant tot veel verhitte reacties.

De aanleiding om een partij op te richten is het 'onterechte' succes van Pim Fortuyn, zo zegt Gerbrands. ''Hij kreeg Nederland in beweging door alleen maar te roepen: de grenzen moeten dicht. Dat betekent dat de Nederlanders niet naar zichzelf hoefden te kijken''. Van Gerbrands hoeft niemand het land uit. Hij wil wel 'de deur sluiten' voor de komst van meer migranten. Daarnaast moet er voor iedereen een geboortebeperking komen 'die er niet om liegt': Kinderbijslag alléén voor het eerste kind. Voor het tweede kind niets meer, en voor het derde kind een symbolische boete van een euro per jaar.