DVD Review: Sweet Home Alabama


Het verhaal begint met de introductie van Melanie Carmichael (Reese Witherspoon), een succesvolle modeontwerpster in New York. Ze heeft net haar eerste collectie op een modeshow laten zien en de pers is lovend over haar creaties. Als dan de zoon van de burgemeester haar ook nog eens ten huwelijk vraagt is ze de meest gelukkige vrouw van de wereld.

Ze heeft echter een klein probleempje: haar verleden. Ze is opgegroeid als Melanie Smooter in Alabama, een plaats op het platteland in het zuiden van de Verenigde Staten. Ze is zelfs nog steeds getrouwd met Jake (Josh Lucas), de countryboy met wie ze trouwde toen ze beiden nog in Alabama op de middelbare school zaten. Ze gaat terug naar haar ouderlijk huis en haar man om voor eens en altijd orde op zaken te stellen. Ze wil scheiden van Jake, maar eenmaal in Alabama aangekomen blijkt Jake niet echt mee te werken. Hij is koppig en wil niet van Melanie scheiden.


De redenen voor zijn koppige weigeringen om mee te werken zijn Melanie onduidelijk en ze weet ook niet zeker wat ze nu nog precies voor Jake voelt. Ze begint te twijfelen of haar beslissing wel de goede is. De vriendelijkheid en gezelligheid waarmee ze in Alabama onthaald wordt brengen haar alleen nog maar meer aan het twijfelen. Allerlei diep weggestopte gevoelens beginnen weer op te spelen en datgene wat ze dacht wat ze zeker wilde is misschien toch niet de juiste beslissing. Of toch wel?