Werkstraf voor poging tot verkrachting

brillie, snakehunter, Juusjuh, thefella en Roel's Weblog hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie vissers uit Den Helder zijn vandaag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur vanwege poging tot verkrachting van een jongen met een banaan. Verder kregen de drie een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en moeten ze een leerstraf van veertig uur volgen waarin gesproken wordt over gevoelens van daders en slachtoffers.

De rechtszaak tegen de drie was aangespannen door de moeder van het slachtoffer, P.B. uit Den Helder, die ten tijde van het misdrijf 15 jaar oud was. De jongen beweert een jaar lang 'de lul aan boord' te zijn geweest van vissersboot De Morgenster. Andere vissers zouden hem hebben verkracht met een banaan en zijn schaamhaar zou weggebrand zijn. De drie verdachten verklaarden echter dat het ging om "vissersgeintjes".

Aan boord van de boot hield B. een videodagboek bij. Ook de drie verdachten hebben opnamen gemaakt, onder andere van het incident met de banaan en het wegbranden van het schaamhaar van de jongen. De moeder van het slachtoffer besloot aangifte te doen toen zij die banden zag.

In Den Helder is veel ophef ontstaan naar aanleiding van deze zaak. Vorige week meldde het televisieprogramma Twee Vandaag dat de familie van de jongen werd bedreigd sinds het aandragen van de zaak bij de rechtbank.