FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 14 juni 2002

Eerste gesprek via UMTS

BlackBokz had ons via de newssubmit het volgende te melden

Vodafone is er, als eerste aanbieder van mobiel telefoonverkeer in Nederland, in geslaagd om een gesprek via UMTS te voeren. Een van de topmensen van Vodafone had een gesprek vanuit Maastricht met een medewerker van de technische dienst in Maarssen.

UMTS is een technologie dat ervoor zorgt dat, naast spraakdiensten, data sneller verstuurd kan worden via mobiele telefoons. Vodafone is samen met de overige aanbieders bezig het netwerk voor UMTS uit te rollen over Nederland.

UMTS moet in de toekomst gaan zorgen voor uitwisseling van bepaalde diensten zoals het downloaden van muziek, het bekijken van video's en mobiel bankieren.

Dreigtelefoontjes bij NOVA

Update n.a.v. van het bericht hieronder:
NovaNadat FOK! gesproken heeft met de persvoorlichter van NOVA, is toegegeven dat er vandaag meerdere dreigtelefoontjes zijn geweest, gericht tegen de redactie van NOVA. Onmiddellijk zijn er experts van de politie bijgekomen, om de aard van deze bedreigingen te achterhalen. Voor het plaatsen van een bom werd eveneens gevreesd.

De politie heeft het pand onderzocht op eventuele bommen. Er is echter niets aangetroffen wat hierop kan wijzen. Het pand is niet ontruimd geweest. De politie is echter wel aanwezig in en rond het pand, om de boel in de gaten te houden.

Eerdere berichtgeving van vanavond over de dreigementen:
Via de newssubmit heeft een medewerker van NOVA ons op de hoogte gebracht van het feit dat er vanavond een bommelding is geweest bij NOVA.

De bommelding is naar aanleiding van de uitzending van NOVA van gisteren, die geheel in het teken stond van het prediken van haat door imams tegen de Westerse maatschappij.

Vandaag volgt het tweede deel van deze reportage over het aanzetten tot haat tegen de Westerse maatschappij.

Tomasson, Tofting fit

Goed nieuws voor Denemarken, minder nieuws voor Engeland:
Jon Dahl Tomasson en Stig Tofting trainden vrijdag mee met de groep, waardoor de hoop vernieuwd wordt dat ze fit zijn om tegen Engeland te spelen morgen (Zaterdag).

Beide spelers ondergaan een fitness test de ochtend voor de wedstrijd, maar Morten Olsen is optimistisch.

Tomasson (25), ex-Heerenvener en ex-Feyenoorder, had een liesblessure opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk.
Middenvelder Tofting, van Bolton Wanderers, liep een blessure op aan z'n linkervoet in de openingswedstrijd tegen Uruguay, waarop hij ook de blessure aan z'n rechtervoet verergerde.

Goldengoal vanaf 1/8ste finale

Vanaf de 1/8 finales van dit WK is de golden goal van kracht. Als er dan een doelpunt valt in de verlenging is de wedstrijd dus direct afgelopen, anders volgen toch de strafschoppen om het duel beslissen.
De veelbesproken golden goal werd in 1996 op het EK in Engeland ingevoerd. Bierhoff was de allereerste speler die een wedstrijd door een golden goal besliste. Dat deed hij in de verlenging van de finale tegen Tjechië en bracht de Duitsers de titel met wat hulp van de keeper. UEFA heeft de golden goal inmiddels alweer afgeschaft omdat het aantrekkelijker maken van een wedstrijd, wat de doelstelling was niet bereikt werd. Ook de FIFA overweegt de golden goal ook weer in te trekken.

Ronaldo toch op vier goals

Dunnie Cash wist ons vandaag het volgende te melden:

De openingsgoal van Brazilië tegen Costa Rica zal toch aan Ronaldo worden toegekend door de Fifa. eerst hadden officials de goal als eigen doelpunt toegekend aan Marin van Costa Rica.

Ronaldo staat hierdoor nu dus op de tweede plaats op de topscorerslijst, samen met Tomasson. Zij hebben nu beide al vier treffers gemaakt. Klose staat daar nog boven met vijf treffers.

Wanadoo neemt MyWeb over

slakkie meldde ons dat Wanadoo en MyWeb vandaag in een persbericht het volgende bekend hebben gemaakt:

Het bedrijf Macintosh Retail Groep (o.a. bekend van BelCompany, Halfords, Manfield) heeft besloten om MyWeb te verkopen. De redenen voor de verkoop zijn de gewijzigde omstandigheden in de internetmarkt. Over de verkoopprijs worden geen mededelingen gedaan, maar levert wel een boekwinst op in 2002 voor de Macintosh Retail Groep.

Met de overname, die 1 juni 2002 plaats vond, van MyWeb door EuroNet Internet BV (100% dochteronderneming van Wanadoo SA) versterkt Wanadoo haar positie in de top 3 van Nederlandse ISP's.
Wanadoo heeft momenteel in Nederland een kleine half miljoen abbonees.

Wanneer het netwerk van MyWeb wordt gemigreerd naar het netwerk van Wanadoo is onbekend. MyWeb klanten kunnen nog gewoon gebruik maken van het netwerk en de helpdesk van MyWeb.

Nieuw virus infecteert JPEG-afbeeldingen

Er is een nieuw virus, dat plaatjes in JPEG-formaat kan infecteren. De maker stuurde het virus, W32/Perrun, donderdagochtend naar het antivirusbedrijf McAfee. Het virus was niet bedoeld om daadwerkelijk schade aan te richten, maar meer om potentiële gevaren aan te tonen.

Volgens McAfee is het de eerste keer dat er een virus opduikt dat JPEG-bestanden kan infecteren. Het virus is nog niet 'in het wild' gesignaleerd, maar kenners vrezen dat Perrun zal worden gebruikt door virusschrijvers om met eigen varianten te komen die wel schadelijk zijn.

Perrun bestaat uit twee componenten. Allereerst moet een slachtoffer een uitvoerbaar bestand downloaden, dat bijvoorbeeld per e-mail kan worden verstuurd. Wanneer het slachtoffer dit schadelijke bestand uitvoert, treed Perrun in werking. De eerste JPEG-afbeelding die na de activering van het virus wordt aangeklikt, wordt besmet. Zonder dat de gebruiker het merkt, wordt er een code in het plaatje opgenomen. Tot slot zoekt het virus ook naar andere plaatjes in dezelfde directory om deze ook te besmetten.

Vincent Gullotto van McAfee zegt dat Perrun niet veel meer doet dan andere plaatjes infecteren, maar dat toekomstige varianten wel veel ergere dingen kunnen doen, zoals bijvoorbeeld het installeren van Trojaanse paarden, die de computer openzet voor aanvallers. Ook denkt hij aan varianten die andere typen bestanden aanpakken, zoals bijvoorbeeld tekst- of muziekbestanden.

Niet alleen de gebruikers zullen in de toekomst dus nog beter moeten gaan opletten. Voor de makers van de anti-virussoftware betekent een eventuele doorbraak van Perrun-achtige virussen een radicale koerswijziging. Volgens Gullotto moet de bestaande software dan namelijk volledig worden herschreven. Als de software namelijk ook plaatjes, tekstbestanden en mp3's moet gaan scannen op virussen, maakt dat de computersystemen flink trager.

Cruciale fase in de kabinetsformatie

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De onderhandelaars Balkenende (CDA), Herben (LPF) en Zalm (VVD) zijn vrijdagmiddag bijeengekomen om onder leiding van informateur Donner te praten over lastenverlichting. Dit zal waarschijnlijk de moeilijkste klus in de besprekingen worden. VVD en CDA staan lijnrecht tegenover elkaar, als het gaat om het compenseren van de inkomensgevolgen van een nieuw zorgstelsel.

De VVD wil een algemene lastenverlichting, terwijl het CDA een fiscale 'zorgkorting' wil, waarvan vooral gezinnen met lagere en middeninkomens zullen profiteren.

De LPF staat dichter bij het CDA dan bij de VVD. Herben zei vrijdagmiddag voor aanvang van de gesprekken dat bij hem 'de solidariteitsgedachte' voorop staat. Zalm zei te verwachten dat de drie partijen er vrijdagmiddag niet uitkomen. Vorige week vrijdag, toen zij het onderwerp voor het eerst bespraken, lukte dat ook al niet.

[Uitslag] Portugal - Zuid-Korea

Portugal - Zuid-Korea 0-1

In de eerste helft kwam het een beetje moeizaam op gang. aangemoedigd door meer dan 50.000 uitgelaten fans hadden de Koreanen wat moeite met de spanning. Het snelle aanvallende voetbal van de eerdere wedstrijden werd nu eerder gespannen positiespel. Ook de Portugezen konden niet echt hun spel vinden, waardoor het niet allemaal even goed was. Toch was het duel door de flinke strijd wel interresant. Voor elke meter werd gevochten met Tae-young Kim voorop, hij veroverde danook vaak balbezit.
25 minuten in de wedstrijd moest Portugal met tien man verder. Joao Pinto liet zich veels te veel meeslepen in het gevecht om de bal, en kon na een schandalig harde en zelfs gevaarlijke tackle met twee benen op Ji-sung Park met rood van het veld af. De Koreanen wisten hier echter geen gebruik van te maken en waren maar af en toe in staat tot een goed lopende aanval. De Portugezen kregen voor rust zelfs nog een kansje via goalgetter Pauleta, maar hij schoot hoog over.

In de tweede helft begon Zuid-Korea sterk en creëerde het al snel een aantal kansen. De kopbal van Seol en een schot van Sang-chul Yoo gingen maar net mis. Na ongeveer tien minuten zakte het duel nogal in. Zowel Korea als Portugal leek wel genoegen te nemen met de 0-0 aangezien de VS toen achterstond. De Portugezen maakten het zichzelf halverwege de tweede helft erg moeilijk toen Beto zijn tweede gele kaart opliep na een domme overtreding.
De Koreanen gingen toen helemaal voor de overwinning en hadden snel sucses toen Ji-sung Park een hoge lange pass over de hele prachtig uit de lucht aannam, een verdediger passeerde en uithaalde waarmee hij Baia kansloos liet. In een spannende slotfase gaf Portugal alles om toch een gelijkspel af te dwingen maar leken lange tijd tegen een Koreaanse muur aan te lopen.
Maar in de laatste vijf minuten kregen zij toch drie enorme kansen op de 1-1. Zo kwam Nuno Gomes net te kort om keeper Lee te verschalken en had Sergio Conceiçao heel veel pech dat zijn fantastische schot via de binnenkant van de paal niet het doel inging. Even later stond Lee nu Conceiçao in de weg. Op de andere helft had Korea de wedstrijd voorgoed kunnen beslissen, maar de spitsen slaagden daar niet in.

Portugal: Baia, Severo, Costa, Couta, Jorge(Abel Xavier 72'), Petit(Nuno Gomes 77'), Bento, Conceicao, Pinto, Figo, Pauleta(Andrade 68')

Zuid-Korea: Woon-jae Lee, Chong-gug Song, Jin-cheul Choi, Myung-bo Hong, Tae-young Kim, Young-pyo Lee, Nam-il Kim, Sang-chul Yoo, Ji-sung Park, Jung-hwan Ahn (90. Chun soo-Lee), Ki-hyeon Seol

Scoreverloop: Ji-sung Park(70')

Geel: Bento, Tae-young Kim

Rood: Pinto, Bento(2x geel)

Toeschouwers
50.239

Giro d'Italia levert strop 420.000 euro op

Fester had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Giro d'Italia heeft voor de stad en provincie Groningen een strop opgeleverd van 420.000 euro. Wethouder Paas van Groningen maakte dat zojuist tijdens een persconferentie op het stadhuis van Groningen bekend.

Volgens Paas vormen de tekorten van de organisatie van de start van de 'Giro' een fikse tegenvaller. De bedoeling is dat zowel de stad Groningen als de provincie Groningen 210.000 euro op tafel leggen om dit tekort weg te werken. Voor de stad Groningen komt daar nog eens 130.000 euro bij, totaal dus 340.000 euro.

'We wisten dat het riskant zou worden. En we wisten ook dat we er een strop aan over zouden kunnen houden. Het is allemaal inderdaad niet meegevallen. Maar toch hebben we geen spijt van het evenement. Nog steeds staan we er achter; we denken dat het Groningen toch veel meer heeft opgeleverd dan gekost', aldus Paas.

[WK] Resterende speelschema

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)Nu alle groepswedstrijden gespeeld zijn, ziet het resterende speelschema er als volgt uit:

Achtste finales
15/06 | 08:30 - Duitsland - Paraguay
15/06 | 13:30 - Denemarken - Engeland
16/06 | 08:30 - Zweden - Senegal
16/06 | 13:30 - Spanje - Ierland
17/06 | 08:30 - Mexico - Verenigde Staten
17/06 | 13:30 - Brazilië - België
18/06 | 08:30 - Japan - Turkije
18/06 | 13:30 - Zuid-Korea - Italië

Kwartfinales
(A) 21/06 | 09:30 - Den/Eng - Bra/Bel
(B) 21/06 | 13:30 - Dui/Par - Mex/VS
(C) 22/06 | 09:30 - Spa/Ier - Ita/Zkor
(D) 22/06 | 13:30 - Zwe/Sen - Tur/Jap

Halve finales
(E) 25/06 | 13:30 - Winnaar B - Winnaar C
(F) 26/06 | 13:30 - Winnaar A - Winnaar D

Troostfinale
29/06 | 13:00 - Verliezer E - Verliezer F

Finale
30/06 | 13:00 - Winnaar E - Winnaar F

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Immigratie loopt terug, emigratie loopt op

Talk2me had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het CBS meldt vandaag dat het aantal immigranten dat naar ons land komt in de eerste vier maanden van dit jaar is afgenomen t.o.v dezelfde periode vorig jaar. Er kwamen nu 39.617 immigranten, tegen 42.278 in 2001.

Het aantal emigranten ligt juist hoger dan vorig jaar. Het aantal mensen dat zich buiten Nederland vestigde, steeg in diezelde periode van 26.497 naar 28.876 personen.

Immigranten komen vooral uit Turkije, Marokko, de voormalige Sovjet-Unie, de Antillen en Duitsland. Ook zijn er veel Nederlanders die terugkeren na een verblijf in het buitenland.

Emigranten zijn vooral Nederlanders die voor hun werk in omringende Europese landen gaan wonen. Ook de belastingplicht in Nederland is voor sommigen reden om in België te gaan wonen. Daarnaast bevinden zich onder de emigranten veel Antillianen, Arubanen, Somaliërs en Amerikanen die naar hun geboorteland terugkeren.

Het CBS vindt de cijfers echter nog te pril om al te spreken van een trend.

Op jaarbasis groeit de bevolking van Nederland met gemiddeld 329 personen per dag. Er worden gemiddeld per dag 550 kinderen geboren. Daar staat tegenover dat er elke dag 385 mensen overlijden. Verder vestigen zich 326 immigranten per dag in Nederland, terwijl er 162 emigranten vertrekken.

[Uitslag] Polen - Verenigde Staten

De wedstrijd tussen Polen en de Verenigde Staten (Groep D) is geëindigd in een 3-1 overwinning Polen. Doordat Portugal van Zuid-Korea verloor, zijn de Verenigde Staten ondanks dit verlies toch door naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag
In de 3e minuut werd het al 1-0 voor Polen. Olisadebe knalde in een klutssituatie binnen via de onderkant van de lat. In de 4e minuut leken de Verenigde Straten alweer langzij te komen, maar de scheidsrechter keurde de treffer van Landon Donovan (terecht) af vanwege buitenspel. Een minuut later werd het nog erger voor de Verenigde Staten. Pawel Kryszalowicz maakte 2-0 door een simpele bal in te tikken.

In de 66e minuut besliste Marcin Zewlakow het duel. Hij maakte de 3-0 voor Polen. In de 84e minuut maakten de Verenigde Staten nog wel de 3-1, maar dat deed er eigenlijk niets meer toe.

Ondanks dit verlies gaan de Verenigde Staten toch door, Portugal verloor immers van Zuid-Korea.

Eindstand Groep D
Zuid-Korea 3-7 (4-1)
Verenigde Staten 3-4 (5-6)
Portugal 3-3 (6-4)
Polen 3-3 (3-7)

Predikant noemt Mohammed ''bezeten pedo''

Predikant Jerry Vines, oud-voorzitter van het grootste protestantse kerkgenootschap in de Verenigde Staten (de Southern Baptist Convention), heeft de woede op zijn hals gehaald van de Raad voor Amerikaans-islamitische betrekkingen.

Volgens Vines is de islam opgericht door Mohammed, een door demonen bezeten pedofiel, die twaalf vrouwen had, van wie de laatste slechts negen jaar oud was. Vines zei dit vandaag in Saint Louis tot de 3.000 afgevaardigden op de jaarvergadering van de Southern Baptists. Daar zei hij ook dat de islam niet even goed is als het christendom:
"Voorstanders van religieus pluralisme willen ons doen geloven dat de islam even goed is als het christendom. Ik zeg u, dat is niet waar. En het is ook niet waar dat Allah gelijk is aan Jehova. Onze God zal u niet in een terrorist veranderen die duizenden en duizenden onschuldige mensen met bommen vermoordt", aldus Vines.

De voorzitter van de Raad voor Amerikaans-islamitische betrekkingen, Ibrahim Hooper, noemde de uitspraak schandelijk: "Het is kwalijk dat een vooraanstaande kerkleider zulke van haat vervulde taal gebruikt om het geloof van eenvijfde van de wereldbevolking te omschrijven." Hij vroeg de kerkleiding van de Southern Baptist Convention (SBC) om zich van de opmerkingen te distantiëren.
Vice-voorzitter Ingrid Mattson van de Moslimvereniging van Noord-Amerika noemde de uitspraken van de baptistenpredikant "middeleeuws". Zulke opmerkingen kunnen volgens haar leiden tot geweld tegen moslims. "Ik vraag me af welke religie haat predikt."

''Accuraat''

Dominee Jack Graham, de nieuwe SBC-voorzitter, weigert zijn collega om diens uitspraken te veroordelen. Hij noemde de uitlatingen van Vines zelfs "accuraat".

De Southern Baptist Convention heeft in Amerika 16-miljoen leden. De organisatie wordt wel steeds conservatiever. Twee jaar geleden bedankte oud-president Jimmy Carter als lid, nadat de SBC besloot niet langer vrouwelijke voorgangers toe te staan.

[WK] Uitslag Polen - Verenigde Staten

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Polen en de Verenigde Staten (Groep D) is geëindigd in een 3-1 overwinning Polen. Doordat Portugal van Zuid-Korea verloor, zijn de Verenigde Staten ondanks dit verlies toch door naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag
In de 3e minuut werd het al 1-0 voor Polen. Olisadebe knalde in een klutssituatie binnen via de onderkant van de lat. In de 4e minuut leken de Verenigde Straten alweer langzij te komen, maar de scheidsrechter keurde de treffer van Landon Donovan (terecht) af vanwege buitenspel. Een minuut later werd het nog erger voor de Verenigde Staten. Pawel Kryszalowicz maakte 2-0 door een simpele bal in te tikken.

In de 66e minuut besliste Marcin Zewlakow het duel. Hij maakte de 3-0 voor Polen. In de 84e minuut maakten de Verenigde Staten nog wel de 3-1, maar dat deed er eigenlijk niets meer toe.

Ondanks dit verlies gaan de Verenigde Staten toch door, Portugal verloor immers van Zuid-Korea.

Eindstand Groep D
Zuid-Korea 3-7 (4-1)
Verenigde Staten 3-4 (5-6)
Portugal 3-3 (6-4)
Polen 3-3 (3-7)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag Portugal - Zuid-Korea

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Portugal en Zuid-Korea (Groep D) is geëindigd in een 0-1 overwinning voor Zuid-Korea. Door deze overwinning gaat Zuid-Korea door, Portugal is uitgeschakeld.

Wedstrijdverslag
Zuid-Korea begon sterk aan de wedstrijd, en zette Portugal onder druk. In de 26e minuut moest Portugal met tien man verder na een wilde overtreding van Joao Pinto op Ji-Sung Park. Inmiddels stond het bij de andere wedstrijd tussen Polen en de Verenigde Staten 2-0. Portugal zou dus vooralsnog voldoende hebben aan een gelijkspel. In de 30e minuut leek Portugal met 1-0 achter te komen, maar het doelpunt van Zuid-Korea werd afgekeurd.

In de 65e minuut kon de tweede man aan Portugese kant vertrekken. Bento kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Young-Pyo Lee. Vijf minuten later profiteerde Zuid-Korea van het veldoverwicht. Ji-Sung Park schoot de bal van dichtbij door de benen van Baía.

Portugal probeerde nog aan te zetten, want aan een gelijkspel zou het genoeg hebben. Het lukte echter niet meer om te scoren. Portugal ligt er dus uit, en Zuid-Korea (en de Verenigde Staten) gaan door.

Eindstand Groep D
Zuid-Korea 3-7 (4-1)
Verenigde Staten 3-4 (5-6)
Portugal 3-3 (6-4)
Polen 3-3 (3-7)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Oplossing Belgische KPNQwest

De Belgische vakbonden en curatoren hebben nog altijd geen akkoord met elkaar kunnen bereiken. Minimaal veertig mensen moeten een tijdelijk arbeidscontract krijgen, zo eisen de vakbonden. Als de curatoren hier niet op in gaan, dan leggen de werknemers een belangrijk knooppunt van glasvezelkabels plat.

Momenteel houden ongeveer honderd werknemers die geen salaris krijgen, sinds het faillissement, het knooppunt in Hoeilaart draaiend. De bonden eisen dat die situatie veranderd. Hun ultimatum loopt vrijdagmiddag om vijf uur af.

Nederlandse curatoren hebben contact gehad met vakbondsbestuurder H. Vermeersch. Het contact is zonder resultaat beëindigd.

Volgens de Belgiesche vakbonden kan het grote gevolgen hebben als het knooppunt sluit. Volgens hen loopt een kwart van het Europeese internetverkeer via Hoeilaart.

Update

Op Zonnet is te lezen dat er een akkoord is berijkt met de curatoren. Veertig mensen schijnen een voorlopig contract te hebben gekregen.
Ook elders in Europa hebben werknemers een voorlopig contract gekregen, het gaat om ongeveer 200 mensen.

RTV Drenthe ontving een dreigbrief

Woensdag is er bij RTV Drenthe een dreigbrief binnengekomen. De anonieme afzender wil dat de omroep stopt met 'De Stelling'. Gebeurt dit niet, dan betekent dat volgens de schrijver 'twee kogels voor de presentatoren met de grote bek'.

In 'De Stelling' kunnen luisteraars reageren op een stelling die met het nieuws te maken heeft. Afgelopen woensdag was de stelling: 'Het is onaanvaardbaar dat boeren, die zelf ook regelmatig actie voeren, anderen dat recht willen ontzeggen.'

De briefschrijver zegt met de medewerkers van RTV Drenthe te willen afrekenen, omdat de omroep een hekel aan boeren zou hebben.

RTV Drenthe heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Zuid-Koreaanse man steekt zichzelf in brand

ninja-sniperz, gsuz en 4]-[ Highlander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Zuid-Koreaanse voetbalfan heeft zich enkele uren voor aanvang van het duel tussen zijn land en Portugal in brand gestoken. De man is in zeer kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

In een brief liet de man de spelers van zijn land weten hen te willen steunen met zijn actie. 'Ik zal als een geest de twaalfde speler van de ploeg worden en zo zullen we de winst binnenslepen.'

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

Hazes ontbreekt keer op keer in gemeenteraad

eriste had ons via de newssubmit het volgende te melden:

André Hazes schittert keer op keer als afwezige in de gemeenteraad van De Ronde Venen (o.a Vinkeveen). Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart kreeg Hazes zoveel voorkeursstemmen, dat hij direct in de raad terechtkwam. Hij was lijstduwer van de lokale partij 'Ronde Venen Belang'.

Door een reeds eerder afgesproken concert, kon hij niet aanwezig zijn bij de beëdiging van de raad. Daarna was hij één keer aanwezig om te worden beëdigd en liet hij meteen even weten dat hij zes weken naar Amerika zou gaan, om daar met zijn gezin vakantie te vieren.

Van die vakantie is hij echter allang weer terug, maar nog steeds is hij constant afwezig. Vorige week donderdag had hij er bijvoorbeeld behoren te zijn, in de commissie Welzijn. Maar hij was er niet, omdat een vriend van hem was overleden.

Volgende week is er weer een raad. Het is afwachten of Hazes er dan wel is, en gaat doen waarvoor hij gekozen is en betaald wordt.

Radio 538 wil Radio 10FM toch niet overnemen

Radiofreak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Radio 538Afgelopen dinsdag meldden we nog dat Radio 538 Radio 10FM wilde overnemen. Radiofreak.nl had een e-mail gehad met dit nieuws van een anonieme medewerker van Newscorp, dat voor 47% eigenaar is van Radio 538.

Inmiddels hebben Radio 538 en Wegener, de eigenaar van Radio 10FM, laten weten dat Radio 538 helemaal geen plannen heeft om Radio 10FM over te nemen. 'Het bericht dat jullie hebben geplaatst is absoluut niet op waarheid berust', aldus Michel Palmen (woordvoerder Radio 538). 'Het bericht heeft voor wat opschudding gezorgd die niet nodig was geweest. Radio 538 heeft geen intentie om Radio 10FM over te nemen.'

Radio 10FMDe redactie van Radiofreak.nl zegt lang getwijfeld te hebben of ze het bericht wel moesten plaatsen. Uiteindelijk werd hiertoe toch besloten, omdat de e-mail uitgebreid op de zaken in ging. Het bericht bleek dus toch niet te kloppen.

Turkse spelers "verdienen" vrouwen

TM001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na de winst op China met 3-0 hebben de Turkse voetballers niet alleen de tweede ronde op het wereldkampioenschap bereikt maar ze kregen ook te horen dat ze voor de rest van het toernooi bij hun vrouwen mogen zijn, als gevolg van een weddenschap.

De weddenschap met de Turkse voetbalbond hield in dat als Turkije een plek bij de laatste zestien elftallen kreeg, dan zou dat een einde betekenen aan hun eenzame nachten. De Turkse voetbalbond zet hun vrouwen nu zo snel mogelijk op een vliegtuig naar het Verre Oosten

Moeder wilde baby op internet verkopen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Australië is een moeder van drie kinderen berecht omdat ze haar kind via het internet probeerde te verkopen. De moeder, 39 jaar oud, zou het kind voor 10.000 Australische dollars aangeboden te hebben via een internetsite aan een Amerikaans koppel, nog voordat het geboren was. Hiermee riskeert ze wel twee jaar gevangenisstraf. Ze kwam donderdag voor en pleitte niet schuldig.

Het kind was het gevolg van een verkrachting. Toen de baby eenmaal geboren was kon ze het toch niet afstaan.

Politie waarschuwt voor dikke travestiet

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Mocht je een dezer dagen toevallig nog in Nieuw Zeeland zijn, dan kom je misschien wel een dikke travestiet in politie-uniform tegen, met handboeien en zelfs peperspray.

Volgens de politie in Auckland heeft de travestiet al diverse mensen succesvol om de tuin geleid. Andy Lovelock van de politie in Auckland, zegt dat de verdachte niet gevaarlijk is.

De travestiet, ook bekend als Ana Williams of Turori Chapman, wordt beschreven als 22-jarig, dik en ongeveer 1.70 meter. Mensen die de travestiet zien, wordt gevraagd om contact met de politie op te nemen.

Het uniform werd gestolen van het politiebureau Onehunga in Auckland, waar het ter reparatie was.

[WK] Uitslag Tunesië - Japan

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Tunesië en Japan (Groep H) is geëindigd in een 0-2 overwinning voor Japan. Door deze overwinning gaat Japan door naar de volgende ronde.

Wedstrijdverslag
De eerste helft begon zeer agressief. Er werden veel overtredingen gemaakt. Beide teams wilden niet het eerste tegendoelpunt krijgen, omdat ze allebei nog een kans hadden om door te gaan. Aan het eind van de eerste helft was er één schot op doel geweest en wel van Japan.

De tweede helft begon met een aantal wissels en dat leidde meteen tot resultaat. Morishima stond net drie minuten in het veld toen hij de 0-1 maakte. Japan was met deze voorsprong zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Japan oogde iets beter na het doelpunt, maar Tunesië vocht voor wat het waard was om toch nog de winst te pakken. Maar het mocht niet baten. In de 75e minuut scoorde Nakata voor Japan en daarna speelde Japan de wedstrijd zeker uit. Door deze winst gaan ze door naar de volgende ronde, waarin Turkije hun tegenstander wordt.

Eindstand Groep H
Japan 3-7 (4-2)
België 3-5 (6-5)
Rusland 3-3 (4-4)
Tunesië 3-1 (1-5)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[WK] Uitslag België - Rusland

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen België en Rusland (Groep H) is geëindigd in een 3-2 overwinning voor België. Door deze overwinning gaat België door, en kan Rusland naar huis.

Wedstrijdverslag
Het begon in de eerste helft met een zeer sterk België. Beide teams maakten nog kans om door te gaan. De Belgen moesten winnen en de Russen hadden aan een gelijkspel al genoeg.

Het duurde maar zeven minuten voordat de eerste bal in het netje lag en wel achter de Russische keeper. Het was Walem die scoorde. De Belgen probeerden een grotere voorsprong te krijgen en de Russen kwamen er niet echt aan te pas, maar het bleef 1-0. In de 43e minuut sloeg het noodlot voor de Russen nogmaals toe. Nikiforov raakte geblesseerd en moest het veld verlaten.

De tweede helft begon zwak voor de Belgen. De Russen kregen een aantal zeer goede kansen en uiteindelijk was het Beschastnykh die de bal redelijk eenvoudig kon intikken na een misverstand in de verdediging van België. Rusland had aan dit gelijke spel genoeg en dus was het België dat de aanval moest zoeken. Maar het kwam er niet echt uit. Er waren wat goede mogelijkheden, maar pas in de 78e minuut was het invaller Sonck die de 2-1 maakte. En 4 minuten later maakte Wilmots zelfs de 3-1.

De Belgen dachten door te zijn, begonnen wat slordiger te spelen en in de 89e minuut kwamen de Russen door Sychev weer dichterbij. België bleef slecht uitverdedigen en Rusland bleef drukken, maar gelukkig voor onze zuiderburen bleef het bij 3-2. België zal het in de volgende ronde opnemen tegen Brazilië.

Eindstand Groep H
Japan 3-7 (4-2)
België 3-5 (6-5)
Rusland 3-3 (4-4)
Tunesië 3-1 (1-5)

Meer nieuws rond het WK vind je op de FOK! WK Manager!

[Uitslag] België - Rusland

België - Rusland 3-2

Het begon in de eerste helft met een zeer sterk België, beide teams maakten nog kans om door te gaan; de Belgen moesten winnen en de Russen hadden aan een gelijkspel al genoeg. Het duurde maar zeven minuten voordat de eerste bal in het netje lag en wel acher de Russiche keeper, door Walem. De Belgen probeerden een grotere voorsprong te krijgen en de Russen kwamen er niet echt aan te pas, maar het bleef 1-0. In de 43e minuut sloeg het noodlot voor de Russen nogmaals toe toen Nikiforov geblesseerd het veld meost verlaten.
De tweede helft begon zwak voor de Belgen, de Russen kregen een aantal zeer goede kansen en uiteindelijk was het Beschastnykh die de bal redelijk eenvoudig kon intikken na een misverstand in de verdediging van België. Rusland had aan dit gelijke spel genoeg en dus was het België die voor de aanval ging, maar er niet echt uit kwam. Er waren wat goede mogelijkheden, maar pas in de 78e minuut was het invaller Sonck die de 2-1 maakte. En 4 minuten later maakte Wilmots er zelfs 3-1 van. De Belgen dachten door te zijn, begonnen wat slordig te spelen en in de 89e minuut kwamen de Russen door Sychev weer dichterbij. België bleef slecht uitverdedigen en Rusland bleef drukken, maar gelukkig voor onze zuiderburen bleef het bij 3-2.

Opstellingen:
België: De Vlieger, De Boeck (92' Van Meir), Van Kerckhoven, Verheyen (78' Simons), Wilmots, Goor, Mpenza (70' Sonck), Walem, Peeters, Van Buyten, Vanderhaeghe
Rusland: Nigmatullin, Kovtun, Solomatin, Onopko, Titov, Beschastnykh, Alenichev, Karpin (83' Kerzhakov), Nikiforov (43' Seninikov), Khokhlov, Smertin (34' Sychev)

Scoreverloop:
7' Walem 1-0, 52' Beschastnykh 1-1, 78' Sonck 2-1, 82' Wilmots 3-1, 89' Sychev 3-2

Geel:
Vanderhaeghe (39'), Solomatin (12'), Smertin (14'), Aleniochev (64'), Sennikov (84')

'Nog meer prijsstijgingen in horeca-branche'

Knijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, Jan Genemans, voorspelt dat eten en drinken nog duurder zal worden. Volgens hem waren de recente prijsstijgingen zeker niet alleen te wijten aan de euro. Nederland was gewoon te goedkoop.

Genemans noemt de recente stijging een gezonde inhaalslag. 'Nederland was te goedkoop in verhouding tot Zwitserland en Engeland', zo zei hij vanochtend in het Financiële Dagblad. Hij ziet de prijzen zelfs nog stijgen: 'De kosten stijgen en de klanten eisen meer service en kwaliteit'.

Het onderzoek van demissionair minister Zalm van Financiën naar de prijsstijgingen in de horeca vindt de branchevereniging onzin. 'Heel Nederland is extreem duur geworden. In de horeca wordt dat alleen pijnlijk duidelijk omdat daar alle prijsverhogingen samenkomen', aldus Genemans.

De KHN vindt dat de overheid zelf schuldig is, en dat de horeca op kosten worden gejaagd. De extra controles als gevolg van de ramp in Volendam, moeten de ondernemers zelf betalen. Ook de gemeentelijke heffingen en milieuheffingen zijn omhoog gegaan. Daarnaast zijn de loonkosten, de belangrijkste kostenpost in de horeca, flink gestegen.

[Uitslag] Tunesië - Japan

Tunesië - Japan 0-2

De eerste helft begon zeer agressief, er werden vele overtredingen gemaakt en beide teams wilden niet het eerste tegendoelpunt krijgen. Ze hadden allebei namelijk nog kans om door te gaan. Aan het eind van de eerste helft was er 1 schot op doel geweest en wel van Japan.

De tweede helft begon met een aantal wissels en dat leidde meteen tot resultaat. Morishima stond net drie minuten in het veld toen hij de 0-1 maakte. Japan was met deze voorsprong zeker van plaatsing voor de volgende ronde. Japan oogte iets beter na het doelpunt, maar Tunesië vocht voor wat het waard was om toch nog de winst te proberen te pakken, maar het mocht niet baten. In de 75e minuut scoorde Nakata voor Japan en daarna speelde Japan de wedstrijd zeker uit. Door deze winst gaan ze door naar de volgende ronde, waarin Turkije hun tegenstander wordt.

Opstellingen:
Tunesië: Boumnijel, Badra, Melki (46' Baya), Jaziri, Trabelsi, Clayton (61' Mhadhebi), Ghodhbane, Bouazizi, Jadi, Ben Achour, Bouzaiene (79' Zitouni)
Japan: Narazaki, Matsuda, Yanagisawa (46' Morishima), Suzuki, K.Nakata, Myamoto, Ono, H.Nakata (84' Ogasawara), Myojin, Toda, Inamoto (46' Ichikawa)

Scoreverloop:
48' Morishima 0-1, 75' Nakata 0-2

Geel:
Badra (81'), Bouazizi (21')

DJ Precision bestolen van 16.000 platen

Six4Eight had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen dinsdag avond is in Gouda ingebroken bij DJ Precision. Uit zijn garage zijn 16.000 platen buit gemaakt, de gehele collectie. Achteraf zijn er in een sloot in de buurt 3 kisten met platen teruggevonden, de rest is tot op heden spoorloos.

De politie heeft een speciaal team ingesteld om deze roof te onderzoeken. Er wordt verzocht om contact op te nemen wanneer je grote hoeveelheden (zeldzame) platen kunt aanschaffen voor een goedkope prijs.

Platenmaatschappij pakt Eminempiraten terug

gsuz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er groot deel van de nummers van de nieuwe Eminem cd (The Eminem Show) die online te downloaden zijn, is nep. Gebruikers die via uitwisseldiensten zoals KaZaA en AudioGalaxy proberen om nummers van de nieuwe cd van Eminem te downloaden, krijgen meestal een nummer bestaande uit een dertig seconden durende loop van een kerkkoor. Ook meldde een gebruiker een nummer te hebben gedownload met om de tien seconden een stilte.

Eminem's platenlabel, Interscope, wordt verantwoordelijk gehouden voor deze nepnummers. De platenmaatschappij stelde al alles in het werk om verspreiding van de nieuwe cd op internet tegen te gaan.

Ondanks dat het album met een kopieerbeveiliging was uitgerust verscheen het toch via-via op het web. Daarom vervroegde Interscope de releasedatum.

Om de kopieerders 'terug te pakken' zou Interscope besloten kunnen hebben om nepnummers via internet te verspreiden. Bovendien zou op die manier de schade beperkt kunnen worden: Eminem-fans die keer op keer de verkeerde nummers downloaden, gaan wellicht alsnog naar de winkel om het album te kopen.

"Casema liegt over kabelsnelheid"

Henry Voorburg / gizmo2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden: id.

Casema heeft zich de woede van de Consumentenbond op de hals gehaald met een advertentie die op 8 juni in de Volkskrant verscheen. In de gewraakte advertentie werd de snelheid van de kabelabonnementen van @Home, Chello en Wanadoo Premium (Casema) naast de adsl-abonnementen van KPN gelegd. De lezers worden door de advertentie misleid, vindt de Consumentenbond die daarom naar de rechter dreigt te stappen.

De advertentie gebruikte een onlangs gehouden onderzoek van PC Magazine om aan te tonen dat de kabelproviders minstens drie maal zo snel internet leveren als bij een MXstream basis abonnement. Maar de snelheid van Casema is veel lager dan van @Home en Chello, dus die vergelijking gaat niet op aldus de Consumentenbond.

Het onderscheid in snelheid wordt in de advertentie niet gemaakt. In de advertentie staat dat de downloadsnelheid van het gewone MxStream-abonnement 50 Kbyte/sec is, die van MxStream Fast ongeveer 100 Kb/s tegenover ongeveer 150 Kb/s van de drie kabelproviders.

Casema-woordvoerder Gradus Vos: "Wat in de advertentie staat klopt gewoon, maar toen we de advertentie nog eens bekeken, moesten we de Consumentenbond ten dele gelijk geven. Je zou eruit kunnen afleiden dat Wanadoo Premium drie keer zo snel is als in werkelijkheid. Dat kan misleidend zijn".

Bijna helft Nederlanders voor doodstraf

Twee van de vijf Nederlanders (43 procent) is voorstander van de doodstraf, zo blijkt uit een enquête die door het NIPO is gehouden onder ruim 900 kiesgerechtigde Nederlanders. Vooral mensen die een ernstige misdaad hebben begaan zouden de doodstraf opgelegd moeten krijgen. Overigens blijkt uit hetzelfde onderzoek dat 42% juist tegen de doodstraf is.

Voorstanders zijn vooral te vinden onder de aanhang van de Lijst Pim Fortuijn (LPF). Zeventig procent van de LPF stemmers wil dat de doodstaf heringevoerd wordt. In de achterbannen van D66, GroenLinks en de Socialistische Partij bevinden zich vooral de tegenstanders van deze strafmaatregel. Bij de overige partijen zijn evenveel voor-als tegen standers te vinden.

Bij ondervraagden die eerst tegen en nu voor de doodstraf zijn blijkt de ommezwaai vooral het gevolg te zijn van recente gebeurtenissen zoals de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september en de moord op Rowena Rikkers (het 'meisje van Nulde').

Imams prediken haat in Nederlandse moskeeën

Tha master, CyberRat, Talk2me en Ray_16v hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Klaas de Vries van Binnenlandse Zaken wil dat justitie bekijkt of er actie kan worden ondernomen tegen radicale fundamentalistische imams die haat prediken tegen de Westerse maatschappij.

Uit een reportage van Nova van gisterenavond bleek dat radicale imams in enkele moskeeën in de grote steden stelselmatig oproepen tot de vernietiging van de vijanden van de islam. Ook verheerlijken de imams het martelaarschap. Het gaat om enkele imams die wekelijks preken in Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Amsterdam. Sommigen hebben zich verenigd in het Islamitisch Comité voor Ahl Soennah in Europa.

''Vernietig de vijanden van de islam''

In de uitzending van Nova was te horen hoe een Syrische imam in de moskee Assoennah in Den Haag, tot Allah bidt om vernietiging van de vijanden van de islam. ,,Reken af met Bush en de zijnen. Reken af met Sharon en zijn soldaten.''. De Egyptische imam El Shershaby predikt over de ongelovigen in de El Tawheed moskee in Amsterdam: ,,Allah, reken af met de vijanden van uw geloof. Maak hun leven tot een ondraaglijke hel''.
In de Ar Rahman moskee in onze hoofdstad verheerlijkt een ander imam het martelaarschap. Over een vrouwelijke Palestijnse zelfmoordterrorist zegt hij. ,,Wie zichzelf zo aan Allah offert, is een martelaar''.

Optreden gewenst

Afshin Ellian, een uit Iran afkomstige strafrechtdeskundige, vindt dat Justitie tegen deze imams moet optreden, omdat ze indirect aanzetten tot geweld en martelaarschap. ''Ze roepen op tot Allah, maar iedereen weet dat Allah het niet kan doen, maar dat zijn volgelingen er voor moeten zorgen'', aldus Ellian.

Volgens directeur A. Aboutaleb van het multicultureel instituut Forum, moet de islamitische gemeenschap in Nederland zich van deze radicale voorgangers ontdoen. Imams die zich niet aan de Nederlandse rechtsorde willen houden maar de sharia prediken, de islamitische wet, moeten Nederland uit meent hij, want die hebben hier niets te zoeken en beschadigen de islam: "Mensen die vinden dat ze lak hebben aan de internationale rechtsorde en de Nederlandse wetgeving moeten meteen een vliegtuig pakken naar een land waar dat mag. Zij hebben de morele plicht om Nederland te verlaten."


Vanavond zendt Nova deel twee uit over de radicale imams. Daarin is te zien dat de imams geregeld tekeer tegen de emancipatie van vrouwen, en zeggen dat moslimmannen hun vrouw mogen te slaan, als ze het maar niet te hard doen.

Turken winnen vrouwen

De Turkse voetballers hebben met de winst op China (3-0) niet alleen de tweede ronde op het wereldkampioenschap bereikt, ze hebben ook hun vrouwen voor de rest van het toernooi bij hen.

De bond besloot dat de spelers de rest van het toernooi bij hun vrouwen mogen zijn. Voor het toernooi werd afgesproken dat een plek bij de laatste zestien een einde zou betekenen aan de eenzame nachten van de Turken. De bond zet hun vrouwen nu zo snel mogelijk op een vliegtuig naar het Verre Oosten.

Rookverbod voor poppodia

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook roken tijdens popconcerten wordt verboden. Voor poppodia, zoals Paradiso en de Melkweg in Amsterdam, gaat een algeheel rookverbod gelden, net als voor concertgebouwen en theaters. Alleen in aparte 'gedoogruimtes' mag dan nog worden gerookt. De uitbaters van de zalen vrezen dat het publiek wegblijft door deze maatregel. Directeur Siebe Weide van de Vereniging van Nederlandse Poppodia (NVP): "De meeste zalen zijn afhankelijk van de omzet van de bar. Als mensen na een concert bij hun drankje geen sigaret meer mogen opsteken, blijven ze niet meer hangen. Dat is funest."

Weide vindt het onrechtvaardig dat het verbod wel voor de popcentra geldt, maar niet voor andere uitgaansgelegenheden. 'Je kunt niet aan de mensen uitleggen dat je in een disco wel mag roken, maar als je gaat dansen bij Paradiso niet.'

De maatregelen vloeien voort uit de nieuwe Tabakswet. Hierin wordt het aantal plekken waar mag worden gerookt drastisch teruggebracht. Zo zal per 1 januari 2003 in alle treinen en op alle stations een rookverbod gelden.

Bischoppen maken excuses voor misbruik

De Amerikaanse bisschoppen zijn hun vergadering over seksueel misbruik in hun kerk begonnen met excuses aan de slachtoffers. De Bisschoppen bespreken een voorstel om priesters direct uit hun ambt te zetten als ze zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Verder zouden alle gevallen van misbruik aan justitie moeten worden gemeld.

De kerkleiders stemmen vandaag over de voorstellen.

Documentaire oorlogsmisdaden Amerika schokt Europa

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een documentaire die getoond werd in de Reichstag over Amerikaanse wandaden in Afghanistan deed de Duitsers opschrikken.

Uit de documentaire zou blijken dat de Amerikaanse soldaten zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogsmisdaden, waaronder massa executies, zuur over gevangen gooien en andere fysieke mishandelingen van gevangen. De Duitse politici willen een onderzoek starten. Woensdag krijgt de rest van het Europese parlement de documentaire te zien.

Mannen begraven zich uit protest

Gump had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Negen mannen hebben zich in Colombia begraven uit protest tegen het slechte onderwijs en de slechte openbare diensten in hun wijken.

Zes van de mannen, begraven in Mount Galilea Church in Usme, klagen over armoede in hun omgeving. De drie anderen zijn studenten die klagen over slecht onderwijs. De mannen zijn al drie dagen 'ondergronds' en zeggen niet uit de grond te komen voor de burgemeester naar hen luistert.

Maldini breekt twee records

In het duel tegen Mexico wist verdediger Paolo Maldini (AC Milan) maar liefst twee oeroude WK-records te verbreken.

Het eerste record is dat van de meest constante speler. Maldini werd in 22 achtereenvolgende WK-duels opgesteld, en speelde deze alle 22 volledig uit. Het oude record was in handen van de Duitse spits Uwe Seeler, die 21 keer achter elkaar in der Mannschaft stond opgesteld. Maldini's prestatie is echter opmerkelijk, omdat in de tijd van Seeler er nog niet gewisseld mocht worden.

Het tweede record wat de aanvoerder van de azzurri nu in handen heeft is dat van meeste speelminuten in totaal op de WK's. Met de 90 minuten van de wedstrijd van gisteren staat zijn teller nu op 2100 minuten. Het oude record van Lothar Matthäus stond op 2052 minuten. Maldini zal het record echter nog wel verder aanscherpen, naarmate Italië verder vordert in het toernooi.

Mocht hij zelfs de halve finale halen, dan pakt hij nog een record mee: meeste duels op een WK, wat Matthäus met 25 duels nog wel in handen heeft.

Patrik Andersson naar huis

Patrik Andersson, verdediger van Barcelona en potentieel aanvoerder van Zweden, komt definitief niet in actie op dit WK.

De eerste drie duels had hij al vanaf de tribune moeten toekijken, vanwege een dijbeenblessure. Deze blessure blijkt na nader onderzoek een spierscheuring te zijn. Hierdoor is het onmogelijk voor de Zweed nog in actie te komen op het toernooi.

Laconiek reageerde Andersson: "Niets aan te doen, zo is het leven. Het is nu zaak om weer op tijd fit te geraken voor de competitie in Spanje".

Twijfel over tweede goal Ronaldo

Ronaldo heeft protest aangetekend tegen het feit dat de eerste goal van Brazilië in het duel tegen Costa Rica als eigen doelpunt de boeken in is gegaan. De aanvaller van Internazionale is er namelijk van overtuigd dat hijzelf de doelpuntenmaker is.

Il fenomeno is zeer zeker van zijn zaak: "De regels van de FIFA geven immers aan dat wanneer een aanvaller een schot lost in de richting van het vijandelijke doel, dat die goal aan hem moet worden toegekend ook al verandert een verdediger de bal van richting. De aanvaller heeft immers de intentie om te scoren. Geen twijfel mogelijk"

De kans is groot dat Ronaldo ook gelijk gaat krijgen van de FIFA. Officials kenden de goal aanvankelijk toe aan de Costa Ricaanse verdediger Luis Marín, die de bal als laatste aanraakte. Later maakte een andere official echter bekend dat de beelden nog een keer nauwkeurig worden bekeken, voordat men definitief vaststelt op wiens naam het doelpunt wordt bijgeschreven.

Mocht dit doelpunt alsnog aan Ronaldo worden toegekend, dan stijgt hij naar de gedeelde tweede plaats op de topscorerslijst. Nu dult hij nog Jon Dahl Tomasson (Den, 4 goals) en Miroslav Klose (Dui, 5 goals) voor zich.

Stem vertelde vrouw: 'leg baby in de oven'

:: youri weblog:: had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 26-jarige vrouw is beschuldigd van poging tot moord op haar 14-maanden oude dochter, die ze in de hete oven stopte.

Melissa Wright die eerder tegen de politie vertelde dat haar kind in de oven was gevallen en tot de deur dicht viel, heeft haar verhaal later veranderd in: "stemmen vertelden mij dat ik de baby in de oven moest leggen".

Vader Robert Lynn Smith hoorde zijn kind huilen, hij rende direct naar de keuken en zag dat zijn kind in de oven lag. Het kind heeft op 1/3 van het lichaam derdegraads brandwonden opgelopen. Het andere kind, een 7-jarige dochter is direct uit huis geplaatst.

Het kind ligt momenteel op de brandwondenafdeling van het Birmingham kinderziekenhuis. De moeder staat een zware straf te wachten en wordt tot het proces begint opgesloten in Elmore County Jail.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.