Platenmaatschappij pakt Eminempiraten terug

gsuz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er groot deel van de nummers van de nieuwe Eminem cd (The Eminem Show) die online te downloaden zijn, is nep. Gebruikers die via uitwisseldiensten zoals KaZaA en AudioGalaxy proberen om nummers van de nieuwe cd van Eminem te downloaden, krijgen meestal een nummer bestaande uit een dertig seconden durende loop van een kerkkoor. Ook meldde een gebruiker een nummer te hebben gedownload met om de tien seconden een stilte.

Eminem's platenlabel, Interscope, wordt verantwoordelijk gehouden voor deze nepnummers. De platenmaatschappij stelde al alles in het werk om verspreiding van de nieuwe cd op internet tegen te gaan.

Ondanks dat het album met een kopieerbeveiliging was uitgerust verscheen het toch via-via op het web. Daarom vervroegde Interscope de releasedatum.

Om de kopieerders 'terug te pakken' zou Interscope besloten kunnen hebben om nepnummers via internet te verspreiden. Bovendien zou op die manier de schade beperkt kunnen worden: Eminem-fans die keer op keer de verkeerde nummers downloaden, gaan wellicht alsnog naar de winkel om het album te kopen.