'Nog meer prijsstijgingen in horeca-branche'

Knijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, Jan Genemans, voorspelt dat eten en drinken nog duurder zal worden. Volgens hem waren de recente prijsstijgingen zeker niet alleen te wijten aan de euro. Nederland was gewoon te goedkoop.

Genemans noemt de recente stijging een gezonde inhaalslag. 'Nederland was te goedkoop in verhouding tot Zwitserland en Engeland', zo zei hij vanochtend in het Financiële Dagblad. Hij ziet de prijzen zelfs nog stijgen: 'De kosten stijgen en de klanten eisen meer service en kwaliteit'.

Het onderzoek van demissionair minister Zalm van Financiën naar de prijsstijgingen in de horeca vindt de branchevereniging onzin. 'Heel Nederland is extreem duur geworden. In de horeca wordt dat alleen pijnlijk duidelijk omdat daar alle prijsverhogingen samenkomen', aldus Genemans.

De KHN vindt dat de overheid zelf schuldig is, en dat de horeca op kosten worden gejaagd. De extra controles als gevolg van de ramp in Volendam, moeten de ondernemers zelf betalen. Ook de gemeentelijke heffingen en milieuheffingen zijn omhoog gegaan. Daarnaast zijn de loonkosten, de belangrijkste kostenpost in de horeca, flink gestegen.