Imams prediken haat in Nederlandse moskeeŽn

Tha master, CyberRat, Talk2me en Ray_16v hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Klaas de Vries van Binnenlandse Zaken wil dat justitie bekijkt of er actie kan worden ondernomen tegen radicale fundamentalistische imams die haat prediken tegen de Westerse maatschappij.

Uit een reportage van Nova van gisterenavond bleek dat radicale imams in enkele moskeeŽn in de grote steden stelselmatig oproepen tot de vernietiging van de vijanden van de islam. Ook verheerlijken de imams het martelaarschap. Het gaat om enkele imams die wekelijks preken in Den Haag, Rotterdam, Tilburg en Amsterdam. Sommigen hebben zich verenigd in het Islamitisch Comitť voor Ahl Soennah in Europa.

''Vernietig de vijanden van de islam''

In de uitzending van Nova was te horen hoe een Syrische imam in de moskee Assoennah in Den Haag, tot Allah bidt om vernietiging van de vijanden van de islam. ,,Reken af met Bush en de zijnen. Reken af met Sharon en zijn soldaten.''. De Egyptische imam El Shershaby predikt over de ongelovigen in de El Tawheed moskee in Amsterdam: ,,Allah, reken af met de vijanden van uw geloof. Maak hun leven tot een ondraaglijke hel''.
In de Ar Rahman moskee in onze hoofdstad verheerlijkt een ander imam het martelaarschap. Over een vrouwelijke Palestijnse zelfmoordterrorist zegt hij. ,,Wie zichzelf zo aan Allah offert, is een martelaar''.

Optreden gewenst

Afshin Ellian, een uit Iran afkomstige strafrechtdeskundige, vindt dat Justitie tegen deze imams moet optreden, omdat ze indirect aanzetten tot geweld en martelaarschap. ''Ze roepen op tot Allah, maar iedereen weet dat Allah het niet kan doen, maar dat zijn volgelingen er voor moeten zorgen'', aldus Ellian.

Volgens directeur A. Aboutaleb van het multicultureel instituut Forum, moet de islamitische gemeenschap in Nederland zich van deze radicale voorgangers ontdoen. Imams die zich niet aan de Nederlandse rechtsorde willen houden maar de sharia prediken, de islamitische wet, moeten Nederland uit meent hij, want die hebben hier niets te zoeken en beschadigen de islam: "Mensen die vinden dat ze lak hebben aan de internationale rechtsorde en de Nederlandse wetgeving moeten meteen een vliegtuig pakken naar een land waar dat mag. Zij hebben de morele plicht om Nederland te verlaten."


Vanavond zendt Nova deel twee uit over de radicale imams. Daarin is te zien dat de imams geregeld tekeer tegen de emancipatie van vrouwen, en zeggen dat moslimmannen hun vrouw mogen te slaan, als ze het maar niet te hard doen.