[Uitslag] Portugal - Zuid-Korea

Redactie FOK!frontpage
Portugal - Zuid-Korea 0-1

In de eerste helft kwam het een beetje moeizaam op gang. aangemoedigd door meer dan 50.000 uitgelaten fans hadden de Koreanen wat moeite met de spanning. Het snelle aanvallende voetbal van de eerdere wedstrijden werd nu eerder gespannen positiespel. Ook de Portugezen konden niet echt hun spel vinden, waardoor het niet allemaal even goed was. Toch was het duel door de flinke strijd wel interresant. Voor elke meter werd gevochten met Tae-young Kim voorop, hij veroverde danook vaak balbezit.
25 minuten in de wedstrijd moest Portugal met tien man verder. Joao Pinto liet zich veels te veel meeslepen in het gevecht om de bal, en kon na een schandalig harde en zelfs gevaarlijke tackle met twee benen op Ji-sung Park met rood van het veld af. De Koreanen wisten hier echter geen gebruik van te maken en waren maar af en toe in staat tot een goed lopende aanval. De Portugezen kregen voor rust zelfs nog een kansje via goalgetter Pauleta, maar hij schoot hoog over.

In de tweede helft begon Zuid-Korea sterk en creëerde het al snel een aantal kansen. De kopbal van Seol en een schot van Sang-chul Yoo gingen maar net mis. Na ongeveer tien minuten zakte het duel nogal in. Zowel Korea als Portugal leek wel genoegen te nemen met de 0-0 aangezien de VS toen achterstond. De Portugezen maakten het zichzelf halverwege de tweede helft erg moeilijk toen Beto zijn tweede gele kaart opliep na een domme overtreding.
De Koreanen gingen toen helemaal voor de overwinning en hadden snel sucses toen Ji-sung Park een hoge lange pass over de hele prachtig uit de lucht aannam, een verdediger passeerde en uithaalde waarmee hij Baia kansloos liet. In een spannende slotfase gaf Portugal alles om toch een gelijkspel af te dwingen maar leken lange tijd tegen een Koreaanse muur aan te lopen.
Maar in de laatste vijf minuten kregen zij toch drie enorme kansen op de 1-1. Zo kwam Nuno Gomes net te kort om keeper Lee te verschalken en had Sergio Conceiçao heel veel pech dat zijn fantastische schot via de binnenkant van de paal niet het doel inging. Even later stond Lee nu Conceiçao in de weg. Op de andere helft had Korea de wedstrijd voorgoed kunnen beslissen, maar de spitsen slaagden daar niet in.

Portugal: Baia, Severo, Costa, Couta, Jorge(Abel Xavier 72'), Petit(Nuno Gomes 77'), Bento, Conceicao, Pinto, Figo, Pauleta(Andrade 68')

Zuid-Korea: Woon-jae Lee, Chong-gug Song, Jin-cheul Choi, Myung-bo Hong, Tae-young Kim, Young-pyo Lee, Nam-il Kim, Sang-chul Yoo, Ji-sung Park, Jung-hwan Ahn (90. Chun soo-Lee), Ki-hyeon Seol

Scoreverloop: Ji-sung Park(70')

Geel: Bento, Tae-young Kim

Rood: Pinto, Bento(2x geel)

Toeschouwers
50.239