[WK] Uitslag Portugal - Zuid-Korea

WK 2002 (Zuid-Korea en Japan)De wedstrijd tussen Portugal en Zuid-Korea (Groep D) is geëindigd in een 0-1 overwinning voor Zuid-Korea. Door deze overwinning gaat Zuid-Korea door, Portugal is uitgeschakeld.

Wedstrijdverslag
Zuid-Korea begon sterk aan de wedstrijd, en zette Portugal onder druk. In de 26e minuut moest Portugal met tien man verder na een wilde overtreding van Joao Pinto op Ji-Sung Park. Inmiddels stond het bij de andere wedstrijd tussen Polen en de Verenigde Staten 2-0. Portugal zou dus vooralsnog voldoende hebben aan een gelijkspel. In de 30e minuut leek Portugal met 1-0 achter te komen, maar het doelpunt van Zuid-Korea werd afgekeurd.

In de 65e minuut kon de tweede man aan Portugese kant vertrekken. Bento kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Young-Pyo Lee. Vijf minuten later profiteerde Zuid-Korea van het veldoverwicht. Ji-Sung Park schoot de bal van dichtbij door de benen van Baía.

Portugal probeerde nog aan te zetten, want aan een gelijkspel zou het genoeg hebben. Het lukte echter niet meer om te scoren. Portugal ligt er dus uit, en Zuid-Korea (en de Verenigde Staten) gaan door.