Rookverbod voor poppodia

Ray_16v had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook roken tijdens popconcerten wordt verboden. Voor poppodia, zoals Paradiso en de Melkweg in Amsterdam, gaat een algeheel rookverbod gelden, net als voor concertgebouwen en theaters. Alleen in aparte 'gedoogruimtes' mag dan nog worden gerookt. De uitbaters van de zalen vrezen dat het publiek wegblijft door deze maatregel. Directeur Siebe Weide van de Vereniging van Nederlandse Poppodia (NVP): "De meeste zalen zijn afhankelijk van de omzet van de bar. Als mensen na een concert bij hun drankje geen sigaret meer mogen opsteken, blijven ze niet meer hangen. Dat is funest."

Weide vindt het onrechtvaardig dat het verbod wel voor de popcentra geldt, maar niet voor andere uitgaansgelegenheden. 'Je kunt niet aan de mensen uitleggen dat je in een disco wel mag roken, maar als je gaat dansen bij Paradiso niet.'

De maatregelen vloeien voort uit de nieuwe Tabakswet. Hierin wordt het aantal plekken waar mag worden gerookt drastisch teruggebracht. Zo zal per 1 januari 2003 in alle treinen en op alle stations een rookverbod gelden.