"Casema liegt over kabelsnelheid"

Henry Voorburg / gizmo2002 had ons via de newssubmit het volgende te melden: id.

Casema heeft zich de woede van de Consumentenbond op de hals gehaald met een advertentie die op 8 juni in de Volkskrant verscheen. In de gewraakte advertentie werd de snelheid van de kabelabonnementen van @Home, Chello en Wanadoo Premium (Casema) naast de adsl-abonnementen van KPN gelegd. De lezers worden door de advertentie misleid, vindt de Consumentenbond die daarom naar de rechter dreigt te stappen.

De advertentie gebruikte een onlangs gehouden onderzoek van PC Magazine om aan te tonen dat de kabelproviders minstens drie maal zo snel internet leveren als bij een MXstream basis abonnement. Maar de snelheid van Casema is veel lager dan van @Home en Chello, dus die vergelijking gaat niet op aldus de Consumentenbond.

Het onderscheid in snelheid wordt in de advertentie niet gemaakt. In de advertentie staat dat de downloadsnelheid van het gewone MxStream-abonnement 50 Kbyte/sec is, die van MxStream Fast ongeveer 100 Kb/s tegenover ongeveer 150 Kb/s van de drie kabelproviders.

Casema-woordvoerder Gradus Vos: "Wat in de advertentie staat klopt gewoon, maar toen we de advertentie nog eens bekeken, moesten we de Consumentenbond ten dele gelijk geven. Je zou eruit kunnen afleiden dat Wanadoo Premium drie keer zo snel is als in werkelijkheid. Dat kan misleidend zijn".