Musical Review - Rocky over the Rainbow

Het Verhaal

In de jaren 50 en 60 waren in Amerika de zogenaamde "Double Feature" filmvoorstellingen erg populair (twee films voor de prijs van één). Dit gegeven wordt in Rocky Over The Rainbow opnieuw gebruikt: het publiek krijgt twee voorstellingen voor de prijs van één. Aan de rechterkant van het podium begint The Rocky Horror Show en links begint The Wizard of Oz. Aangezien dit allemaal plaats moet vinden in twee uur tijd starten beide shows gelijktijdig.

Deze zinderende musicalparodie begint met een botsing in het bos. Dorothy en haar vrienden van The Wizard of Oz worden aangereden door de hoofdrolspelers van The Rocky Horror Show. Dit is het startsein voor een buitengewone, humoristische samensmelting tussen deze twee musicalklassiekers. Rocky over the Rainbow combineert ultieme truttigheid met ruige rock & roll. De bekende karakters uit de musical blijken in deze parodie allemaal net even anders te zijn dan ze lijken. Veel songs krijgen volledig nieuwe wending omdat de karakters aan de haal gaan met elkaars liedjes. Feest is troef in deze swingende performance. Alles kan en niks is te gek!

Het script is geschreven door Eelco Claassen, Michael Diederich en Jim de Groot. Michael Diederich heeft ook de -inmiddels bejubelde- regie voor zijn rekening genomen en speelt dit seizoen de rol van travestiet Frank.

Gastverteller voor deze avond vol spetterend amusement is Gijs Staverman (van 12 t/m 15 juni) en nieuwslezer van het jaar, Harmen Siezen (van 18 t/m 23 juni).

De Cast



Cystine Carreon - Dorothy
Darryll Charles - Paul
Michael Diederich - Frank
Paul Donkers - Riff
Rolf Koster - Bradley
Lone van Roosendaal - Janet
Linda Wagenmakers - Maggs