FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 19 oktober 2000

Verwarde vrouw spoelt pasgeborene door

BarT~SaN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 22-jarige Duitse vrouw heeft in Frankfurt an der Oder haar netgeboren kindje door het toilet gespoeld.
De politie heeft bevestigd dat het dode kindje in een van de afvoerpijpen van de wc is aangetroffen.

De jonge vrouw werd woensdag met hevige bloedingen opgenomen in een ziekenhuis. Daar stelden artsen vast dat ze net een kind had gebaard. Op haar aanwijzingen werd de overleden baby uiteindelijk gevonden. De 22-jarige wordt psychiatrisch behandeld. Nadere details zijn niet bekendgemaakt.

Da's pech... Neus weg...

Een 43-jarige man is dinsdagmiddag in Amsterdam gewond geraakt toen hij zijn neus in de muilkorf van een pitbull stak.
De man slenterde laveloos door de Albert Cuypstraat toen hij een pitbull ontwaarde. Hij liep er naar toe, bukte en stak vervolgens zijn neus in de muilkorf.

De hond reageerde onmiddellijk en hapte een stuk uit de neus van de man. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis overgebracht.

Tja, da's dom. Die beesten zijn niet voor niks binnenkort verplicht uitgestorven...

Microsoft weer in de lift

Softwareproducent Microsoft presenteerde gisteravond, na de sluiting van Wallstreet, haar cijfers over het 1e kwartaal, en die waren rooskleurig.

Zo steeg de omzet in het 1e kwartaal met 18% tot $2.58 miljard. Ook de omzet steeg: van $5.4 naar $5.8 miljard.

Volgens het concern deden alle divisies het goed, maar met name de zakelijke sector boekte een flinke vooruitgang. Met name het besturingssysteem Windows 2000 ligt erg goed in de markt.

De cijfers waren aanzienlijk beter dan analisten voorspeld hadden. Het aandeel Microsoft slot daarom zojuist ook liefst $10.13 hoger op $61.88, een winst van 20% en lijkt daardoor de klappen, opgelopen door de anti-trust zaak, eindelijk te boven te komen

Ook chipfabrikant Intel en Nokia, wereldleider op de markt voor mobiele telefonie, kwamen met gunstige cijfers naar buiten. Hierdoor steeg de index voor de technologiefondsen op Wallstreet, de NASDAQ (welke juist flinke klappen gekregen had ivm de slechte cijfers van IBM), met liefst 7.79% en kwam uit op 3418,60 punten. Ook de Dow Jones werd flink omhoog gestuwd en sloot uiteindelijk 1.68% hoger op 10.142,98

Papa is boos

Een Amsterdammer heeft, nadat hij door zijn stiefzoon bestolen was, een knokploeg op hem en zijn vriendjes afgestuurd. De kinderen werden op verschillende adressen in de hoofdstad vastgebonden en mishandeld. De vermoedelijke daders zijn zeven mannen en een vrouw, zo maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend.

De knokploeg spoorde de zoon en twee van zijn vriendjes op, bond ze vast en sloeg ze met stokken. Volgens het OM werden ook brandende aanstekers onder de voetzolen van de kinderen gehouden en zijn hun haren afgeknipt. Het meisje bleef ongedeerd.

Het stiefzoontje had samen met een vriendinnetje cocaïne, sieraden en enkele duizenden guldens gestolen van de stiefvader. Op deze manier wilde hij wraak nemen op zijn stiefvader, omdat deze hem regelmatig sloeg. De bestolen man trommelde vervolgens vrienden op om de tieners een lesje te leren.

Sick !

Webring moedigt anorexia patienten aan

Mensen met anorexia of een andere eetstoornis hebben op het internet een eigen web ring gestart. Daarbij worden heel wat websites aan elkaar gekoppeld met het doel elkaar aan te moedigen nog meer te vermageren.

Specialisten die zich bezig houden met het genezen van eetstoornissen vragen de eigenaars van de sites nu met hun actie te stoppen. Volgens hen moedigen de pagina's mensen aan om nog meer te vermageren, vaak ten koste van hun gezondheid.

De "web ring" bestaat uit webpagina's van anorexia en boulimie patiënten die er trots op zijn hun gewicht onder controle te willen houden. De sites bevatten veelal foto's en boodschappen van andere anorexiapatiënten die elkaar moed inspreken.

Een Britse organisatie wil nu een site openen waarop meer uitleg wordt gegeven over het gevaar van eetstoornissen in de hoop zo mensen te kunnen helpen.

Unilever boos over gebruik van ijs in film

Het Nederlands-Britse concern Unilever dreigt naar de rechter te stappen om een film te laten verbieden waarin zijn ijs een prominente rol speelt. De film zou schadelijk zijn voor de reputatie van het ijsje
De film is de onafhankelijke Engelse productie Chunky Monkey, vernoemd naar het ijsje waarover de hoofdpersoon seksuele fantasiën heeft. Chunky Monkey is een product van de Amerikaanse ijsfabrikant Ben&Jerry's, die dit jaar voor veel geld door Unilever werd overgenomen.

Unilever stelt dat de reputatie en het imago van het ijs wordt geschaad door de 'anale seks, brute moorden, blasfemie en verminkte lichamen' die in de film voorkomen.

Het concern heeft de onvoltooide versie van de film gezien en daarna zonder succes geprobeerd de meningsverschillen met de filmmakers op te lossen, meldt een woordvoerder van Unilever. Het bedrijf wil in elk geval de uiteindelijke productie zien, aldus de woordvoerder.
In het uiterste geval wil het naar de rechter stappen om vertoning te voorkomen. Unilever neemt ook aanstoot aan het feit dat de filmmakers de correspondentie naar aanleiding van Chunky Monkey willen gebruiken om meer publiciteit voor de film te genereren.

Productiemaatschappij Open Road Films noemt de eisen van Unilever belachelijk. "Dit is een kwestie van vrijheid van meningsuiting. We zijn klaar voor de rechtszaak", reageert producent Phil Hunt.

Ben hierdoor best wel nieuwsgierig geworden. Wanneer komt die film uit ??

Ja... ik wil op 23 oktober

De Vlaamse miljonair Stefan Kerkhofs treedt 23 oktober in Blaricum in het huwelijk met zijn op tv uitgekozen bruid Coby Bos. Dat heeft Joop van den Ende-producties donderdag gezegd. Onduidelijk is nog hoe de bruiloft in beeld wordt gebracht, maar het wordt in elk geval geen grootse show, aldus een productieleider van dat bedrijf.

In het RTL4-programma 'Ja, ik wil een miljonair' gingen de twee slechts in ondertrouw. Vervolgens vertrok de 33-jarige Vlaming op zakenreis, maar kon toch een gaatje in zijn agenda vinden om met Coby (29) te trouwen. Voor de kosten hoeft hij het zeker niet te laten: huwen in Blaricum kost op het door hen gekozen tijdstip 480 gulden.

Online racisme herkenning voor ouders

Wat te doen als uw tienerzoon opeens zijn schoolboeken beklad met 311, 88 of 4/20. Zijn het onschuldige nummers of schuilt er misschien meer in het feit dat uw kroost sinds kort met geschoren hoofd en zwarte legerkistjes loopt? Amerikaanse ouders die vermoeden dat hun kind rechts-extremistische sympathieën koestert, kunnen nu een online-databank van racistische symbolen bekijken.

Op de site van de Amerikaanse anti-racistische Anti-Defamation League (ADL) staat bijvoorbeeld te lezen dat nummersymbolen erg populair zijn in racistische kringen. 311 staat voor Ku Klux Klan, drie keer de elfde letter van het alfabet, de h is de achste letter: 88 betekent Heil Hiltler, en 4/20 geeft de geboortedag van Hitler op 20 april aan.

Op de site www.adl.org staan symbolen, tatoeages en acronymen die kunnen duiden op racistische sympathieën. Ook kunnen bezorgde ouders informatie over een aantal Amerikaanse extreem-rechtse groeperingen opzoeken.

Een woordvoerder van de ADL zei donderdag tegen het internetmagazine Wired dat het ouders en leraren wil helpen onderscheid te maken tussen onschuldige culturele symbolen en racistische uitingen.

Benzine wederom duurder. Dieselprijs omlaag

Oliemaatschappij Shell heeft de prijzen van benzine voor de derde keer in een week verhoogd. Euro loodvrij wordt 2 cent duurder tot f 2,66. Super plus gaat aan de pomp f 2,80 kosten. De benzine is in een week een dubbeltje in prijs gestegen.
Diesel wordt 4,2 cent goedkoper. De brandstof kost per heden f 2,048. Afgelopen zaterdag verhoogde Shell de diesel nog met 4 cent en de dag daarvoor eveneens met 4 cent.

De prijsverlagingen hebben volgens de marktleider te maken met de internationale productnoteringen. Vooral de dure dollar voelt de automobilist in de knip. De onrust in het Midden-Oosten is ook niet bevorderlijk voor een stabiele, lage olieprijs.

Nog een paar weken en je betaalt gewoon 3 piek per liter

Gezocht: inwoners m/v

JU had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Waar veel landen graag zien dat de bevolkingsgroei een beetje afneemt, vooral qua buitenlanders die in het land komen wonen, kwam Luxemburg vandaag toch wel met een heel raar bericht.

Het land, of beter gezegd het groothertogdom, wil met spoed 250.000 nieuwe inwoners hebben. Dit is volgens de premier Juncker nodig om ervoor te zorgen 'dat het aantal arbeidskrachten dat nodig is ook aanwezig zal zijn'. Het land kent op dit moment een jaarlijkse bevolkingsgroei van 2% en daarbij een zeer lage werkloosheid.

Op dit moment wonen er 436.000 mensen in Luxemburg en over 15 jaar zouden dat er 700.000 moeten zijn om het land leefbaar te houden. Van de huidige bevolking is 35 procent van vreemde origine. Daarbij gaat het vooral om burgers uit andere Europese lidstaten die voor EU-instellingen werken.

Dit grote aandeel van de buitenlanders in de bevolking leidt ook in het welvarende Luxemburg tot politieke spanningen. De extreem-rechtse partij RAD behaalde bij de verkiezingen vorig jaar ineens vier procent van de stemmen.

Juncker: "In elke samenleving is er een x-percentage idioten. Ik prefereer die vier procent boven het percentage dat is behaald in Antwerpen." Daar behaalde het extreem-rechtse Vlaams Blok anderhalve week geleden bij de raadsverkiezingen 33 procent van de stemmen.

Volgens mij is hiermee het asielzoekersprobleem van landen als Duitsland of Nederland snel opgelost... niet dan?

NS plaatst op 28 station camera's

De NS gaan 28 stations bewaken met videocamera's. De Spoorwegen hebben daarvoor 10 miljoen gulden gekregen van minister Netelenbos van Verkeer.

De stations die de extra bewaking met camera's krijgen zijn gekozen na een onderzoek naar de veiligheidsbeleving van reizigers. Eén van de stations is Vlaardingen-Oost, waar in januari de 17-jarige student Daniel van Cotthem een fatale klap op zijn hoofd kreeg.

De NS overwogen ook de overige stations op de zogenoemde Hoekselijn, het risicotraject tussen Rotterdam en Hoek van Holland, met camera's te gaan bewaken. Maar zover is het nog niet. Behalve Vlaardingen-Oost krijgt alleen Schiedam-Centrum binnenkort camera's. Vlaardingen-Oost krijgt dit jaar al camera's, zoals eerder was beloofd. De andere stations volgen komend jaar.

De beelden van de camera's komen binnen in een centrale ruimte in Amsterdam. Als beveiligingsmensen daar een dreigende situatie of verdacht gedrag signaleren, ondernemen ze actie.

Hopen dat ze in noodgevallen snel genoeg zijn...

Transseksuele rover naar vrouwencel

Een Brit die een gewapende overval pleegde om een geslachtsverandering te kunnen betalen, wordt voor het restant van zijn celstraf overgeplaatst naar een vrouwengevangenis. Dit meldt het Britse boulevardblad The Sun donderdag.

De man pleegde in 1992 een overval op een postkantoor om het geld voor een operatie in een Zwitserse privékliniek bijeen te krijgen. Dit leverde hem een celstraf van 17 jaar op. Tijdens zijn detentie heeft hij wel zijn felbegeerde operatie ondergaan, en dat op kosten van het Britse ziekenfonds.

Tsjonge, wat je al niet doet voor zo'n operatie...

Wereldrecord Mulder en Straathof

Wielrenner Jan Mulder heeft tijdens zijn eerste wedstrijd van de Paralympics op de 4000 meter achtervolging laten zien dat er niet met hem te spotten valt. In de eerste voorronde reed hij met voorrijder Jeroen Straathof een overtuigend wereldrecord van 4.26.498. Ruim vijf seconden boven het persoonlijk record. Jan lijkt hiermee de tegenslag van afgelopen weekend volledig te boven zijn gekomen.

Vrijdag 20 oktober zullen zij hun rit naar het goud vervolgen met een halve finale om 10.30 uur. Wanneer zij ook daar succesvol volgt om 11.55 de finale. Jan Mulder was in zowel Barcelona als Atlanta al gouden-medaillewinnaar. Jan Mulder werd na zijn gouden plak in Atlanta benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Kom maar op met plak nummer drie

Astronauten vliegen door ruimte

Twee astronauten van de space shuttle Discovery hebben een speciaal ruimtepak getest waarmee ze op eigen kracht door de ruimte kunnen vliegen. De zogeheten jetpack moet de redder in nood zijn als astronauten tijdens een ruimtewandeling loskomen van het ruimteveer. Met de motor in de jetpack kunnen ze dan op eigen kracht terug vliegen.

Het testen van de jetpack is onderdeel van een grotere missie, waarbij de Discovery het internationale ruimtestation (ISS) klaar maakt voor de eerste bewoners. De Discovery is bezig met de 100-ste Space Shuttle-missie. De eerste vlucht van een Space Shuttle was de Columbia op 14 april 1981.

Beelden van de jetpack-vlucht staan hier.

Duitse Hacker gekozen tot ICANN member

-_DonC_- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Andy Mueller-Maguhn van de CCC (Chaos Computer club) is verkozen om plaats te nemen in de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). De ICANN is de gezaghebbende instantie wat betreft het uitvaardigen van nieuwe Top level domains. Hij verdiende zijn plaats vorige week tussen de 18 andere leden door 5948 stemmen te halen.

Opvallend feit is dat Mueller-Maguhn uit de 'hackers'-wereld vandaan komt. Hij heeft eind jaren '80 samen met een groep zich veel beziggehouden met het hacken van grote bedrijven. In 1986 werd de groep beroemd vanwege de hack in de systemen van NASA.

Andy zegt het te gaan opnemen voor de Europese internetter, maar zal ook niet nalaten het echte 'Hackers' gevoel uit te leggen. In een kort gesprekje zet hij dat bij Wired.com leuk uit .

Geen tv, geen school

Twee Amerikaanse tieners zijn van school gestuurd omdat zij vanwege hun geloof geen tv mogen kijken en de klas uit lopen wanneer er televisie wordt gekeken.

De leiding van de Junior High School in Perrysburg had als compromis voorgesteld dat beiden de andere kant uit kijken. Toen dat niet werkte, zei schooldirecteur Patrick Calvin dat hem niets anders restte dan de 14-jarige Carlotta en haar 13-jaar broer DJ Maurer van school te verwijderen. , "Ze lopen zonder toestemming de klas uit. Het heeft niets met geloof te maken", aldus Calvin.

De kinderen en hun moeder zijn aangesloten bij de Church of God, die vindt dat televisiekijken vermeden moet worden, omdat geweld en seks worden getoond en de ontwikkeling van sociale vaardigheden wordt tegengewerkt.

Enschedese (17) door 4 mannen verkracht

Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 17 jarig meisje uit Enschede is verkracht door vier mannen die zich voordeden als de vrienden van haar huisgenoot.

De vier belden in de nacht van zaterdag op zondag aan bij haar woning aan de Rembrandtlaan, waarbij ze vroegen naar de vriend met wie zij samenwoont. Die was echter niet thuis. De Enschedese liet het het kwartet toch even binnen. Eenmaal in de woning werd ze plots vastgegrepen en meegesleurd naar haar slaapkamer. Daar werd ze vervolgens door alle vier mannen verkracht.

4 mannen? 4 ongelooflijk laffe eikels

Opnamen BB vrijdag te Zwolle

Was gistermiddag even op het gemeentehuis te Zwolle en hoorde daar dat vrijdag a.s. er een fiks aantal auto's van BigBrother een parkeerplaats voor de deur wilden regelen ivm tv-opnamen.

Geen idee wat de bedoeling is en wat er gefilmd gaat worden.
Mogelijkheid 1: Men wil in Zwolle praten met medestudenten van Kim ?
Mogelijkheid 2: Beau gaat voor zijn 'achter de schermen' stukje een item opnemen.
Mogelijkheid 3: Men houdt toch rekening met een eventueel vertrek van Kim en gaat een introductiefilmpje maken voor een evt nieuwe bewoner...

Wie weet meer ? En is er wellicht iemand in de gelegenheid om vrijdag eens een kijkje te gaan nemen daar ?
Gaat om het gemeentehuis/stadhuis in het centrum, tegenover het VVV kantoor...

Tattoo Museum gaat dicht

Het Tattoo Museum in de Amsterdam gaat definitief dicht. Dat heeft eigenaar Henk Schiffmacher vandaag bekendgemaakt. Ongeveer een jaar terug werd de sluiting ook al aangekondigd, maar die kon toen nog enige tijd worden uitgesteld. Het instituut, dat in 1996 als eerste tatoeagemuseum ter wereld haar deuren opende, kan niet bestaan zonder financiële hulp van buiten af.

Volgens Schiffmacher wordt nog bekeken of het museum in een nieuwe vorm kan terugkeren. Hoe en waar weet hij nog niet precies, maar vanuit Philadelphia in de Verenigde Staten is al belangstelling voor de collectie met bijzondere voorwerpen, zoals een stuk mensenhuid met tatoeage uit 1850. Ook zijn er plannen om de tatoeagekunst met nog een andere bijzondere collectie in één gebouw onder te brengen.

Hond achter het stuur

Lone had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 40-jarige man, die zijn Rottweiler zou hebben laten sturen en met zijn auto een dodelijk ongeluk veroorzaakte, hangt een flinke straf boven het hoofd.

J. van den B. uit Best reed volgens getuigen niet zelf toen het fatale ongeval gebeurde. De getuigen zagen dat de hond achter het stuur zat en dat Van den B. liggend op de passagiersstoel de pedalen en het stuur bediende.

Tijdens een inhaalmanoeuvre knalde hij januari dit jaar in Eindhoven op 3 auto's. Een 29-jarige man uit Geldrop kwam daarbij om het leven, zijn 23-jarige vriendin raakte zwaargewond. Van den B. zei gisteren voor het gerechtshof dat er iemand anders achter het stuur zat. Hij wilde de naam van die ander echter niet noemen.

Advocaat-generaal mr. J. van Zon eiste voor het gerechtshof in Den Bosch 5 jaar cel en 6 jaar rijontzegging. Advocaat mr. H. van Dijk vroeg om vrijspraak omdat niet vast staat dat van de B. achter het stuur zat.

Van den B. draaide de zaak voor het hof zelfs om: een van de tegenliggers die hij was gepasseerd zou terecht moeten staan. De bestuurder was volgens hem harder zijn gaan rijden toen hij zag dat de inhaalmanoeuvre zou mislukken.

De verdachte werd eerder 5 keer veroordeeld voor rijden onder invloed en in 1995 kreeg hij 4 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij.

Het hof doet uitspraak op 1 november.

Langzaamste student ter wereld

Als er iets is waar de 70-jarige boekwinkelier Stuart Baldwin weinig last van heeft gehad, is het wel zoiets een tempobeurs. De inwoner van het Engelse Witham is officieel door het Guinness Book of Records erkend als 's werelds traagste student.

Baldwin begon zijn studie aan de Open Britse Universiteit de dag dat deze in 1971 haar deuren opende. Het duurde vervolgens 29 jaar voordat de inmiddels gepensioneerde Baldwin zijn bul in de exacte wetenschappen in ontvangst mocht nemen.

In 1998 legde hij zijn laatste examen met succes af maar zijn naam was zoek geraakt in het register. Het duurde daardoor tot juni dit jaar voordat hij zich officieel Bachelor of Science mocht noemen.

"Studeren was een hobby van me en ik wilde niet dat het op zou houden. Ik deed het voor mezelf en heb er van genoten", aldus de oud-student. Het afstuderen betekent echter allerminst dat Baldwin een punt zet achter zijn academische carrière. "Ik ga nu door voor een doktorsgraad maar daar staat maximaal acht jaar voor. Het gevaar is dus niet erg groot dat ik mijn eigen record zal breken.", zo verklaarde hij tegenover Britse kranten.

En ik maar denken dat ik er lang mee bezig was..

Oma heeft toch gelijk

Ja, oma zei het allang, maar de wetenschappers willen het nu toch eindelijk bevestigen. Kippesoep is goed tegen verkoudheid!

Er is wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de helende werking van ouderwetse kippesoep. Dr. Stephen Rennard van de Universiteit van Nebraska heeft stoffen gevonden die de bijverschijnselen van griep kunnen voorkomen.

"De oma van mijn vrouw zei altijd al dat kippesoep goed was tegen verkoudheid, maar omdat oma zoiets zegt, betekent nog niet dat dat ook echt zo is!", aldus Rennard.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #211 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1286
review
Paper Mario: The Thousand-Year Door
special
Random Pics van de Dag #1285
special
Random Pics van de Dag #1284
special
Random Pics van de Dag #1283
©FOK.nl e.a.