Hond achter het stuur

Lone had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 40-jarige man, die zijn Rottweiler zou hebben laten sturen en met zijn auto een dodelijk ongeluk veroorzaakte, hangt een flinke straf boven het hoofd.

J. van den B. uit Best reed volgens getuigen niet zelf toen het fatale ongeval gebeurde. De getuigen zagen dat de hond achter het stuur zat en dat Van den B. liggend op de passagiersstoel de pedalen en het stuur bediende.

Tijdens een inhaalmanoeuvre knalde hij januari dit jaar in Eindhoven op 3 auto's. Een 29-jarige man uit Geldrop kwam daarbij om het leven, zijn 23-jarige vriendin raakte zwaargewond. Van den B. zei gisteren voor het gerechtshof dat er iemand anders achter het stuur zat. Hij wilde de naam van die ander echter niet noemen.

Advocaat-generaal mr. J. van Zon eiste voor het gerechtshof in Den Bosch 5 jaar cel en 6 jaar rijontzegging. Advocaat mr. H. van Dijk vroeg om vrijspraak omdat niet vast staat dat van de B. achter het stuur zat.

Van den B. draaide de zaak voor het hof zelfs om: een van de tegenliggers die hij was gepasseerd zou terecht moeten staan. De bestuurder was volgens hem harder zijn gaan rijden toen hij zag dat de inhaalmanoeuvre zou mislukken.

De verdachte werd eerder 5 keer veroordeeld voor rijden onder invloed en in 1995 kreeg hij 4 jaar gevangenisstraf voor een dodelijke schietpartij.

Het hof doet uitspraak op 1 november.