Unilever boos over gebruik van ijs in film

Het Nederlands-Britse concern Unilever dreigt naar de rechter te stappen om een film te laten verbieden waarin zijn ijs een prominente rol speelt. De film zou schadelijk zijn voor de reputatie van het ijsje
De film is de onafhankelijke Engelse productie Chunky Monkey, vernoemd naar het ijsje waarover de hoofdpersoon seksuele fantasiën heeft. Chunky Monkey is een product van de Amerikaanse ijsfabrikant Ben&Jerry's, die dit jaar voor veel geld door Unilever werd overgenomen.

Unilever stelt dat de reputatie en het imago van het ijs wordt geschaad door de 'anale seks, brute moorden, blasfemie en verminkte lichamen' die in de film voorkomen.

Het concern heeft de onvoltooide versie van de film gezien en daarna zonder succes geprobeerd de meningsverschillen met de filmmakers op te lossen, meldt een woordvoerder van Unilever. Het bedrijf wil in elk geval de uiteindelijke productie zien, aldus de woordvoerder.
In het uiterste geval wil het naar de rechter stappen om vertoning te voorkomen. Unilever neemt ook aanstoot aan het feit dat de filmmakers de correspondentie naar aanleiding van Chunky Monkey willen gebruiken om meer publiciteit voor de film te genereren.

Productiemaatschappij Open Road Films noemt de eisen van Unilever belachelijk. "Dit is een kwestie van vrijheid van meningsuiting. We zijn klaar voor de rechtszaak", reageert producent Phil Hunt.

Ben hierdoor best wel nieuwsgierig geworden. Wanneer komt die film uit ??