Langzaamste student ter wereld

Als er iets is waar de 70-jarige boekwinkelier Stuart Baldwin weinig last van heeft gehad, is het wel zoiets een tempobeurs. De inwoner van het Engelse Witham is officieel door het Guinness Book of Records erkend als 's werelds traagste student.

Baldwin begon zijn studie aan de Open Britse Universiteit de dag dat deze in 1971 haar deuren opende. Het duurde vervolgens 29 jaar voordat de inmiddels gepensioneerde Baldwin zijn bul in de exacte wetenschappen in ontvangst mocht nemen.

In 1998 legde hij zijn laatste examen met succes af maar zijn naam was zoek geraakt in het register. Het duurde daardoor tot juni dit jaar voordat hij zich officieel Bachelor of Science mocht noemen.

"Studeren was een hobby van me en ik wilde niet dat het op zou houden. Ik deed het voor mezelf en heb er van genoten", aldus de oud-student. Het afstuderen betekent echter allerminst dat Baldwin een punt zet achter zijn academische carrière. "Ik ga nu door voor een doktorsgraad maar daar staat maximaal acht jaar voor. Het gevaar is dus niet erg groot dat ik mijn eigen record zal breken.", zo verklaarde hij tegenover Britse kranten.

En ik maar denken dat ik er lang mee bezig was..