FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 oktober 2000

Man skeelert bijna naakt

katjaschuurman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Zaanstreek-Waterland heeft donderdagmiddag een 53-jarige man uit Amsterdam aangehouden, omdat hij schaars gekleed door Marken skeelerde. Hij was slechts gehuld in een minuscule leren string.

Deze was zo klein, dat de agenten eerst dachten dat de verdachte helemaal naakt was. "Pas toen wij vlakbij stonden, zagen wij dat hij een string droeg."

Wel schijnt de man vaker zo gekleed te skeeleren. De politie krijgt geregeld telefoontjes van boze inwoners van Marken. "De gemeenschap is van zo'n schaars geklede man niet gediend. In het Vondelpark is het wellicht nog ludiek, in Marken wordt het niet op prijs gesteld."

Tsja. Ik wil eigenlijk niet weten hoe groot zijn zaakje is. Als de agenten z'n string niet eens zagen... Zou het geen vrouw zijn geweest??

Hele wereld GTA 4 vanaf begin tot je beschikking

In voorgaande Grand Theft Auto -spellen had je bij aanvang van de game nog niet de hele wereld tot je beschikking. Pas als je de verhaallijn volgde, kreeg je stukje bij beetje het hele speelterrein tot je berschikking. Rockstar denkt erover om bij GTA 4 wel de hele wereld vrij te geven, al vanaf je start.
quote
Rockstar's man on the scene told GamingExcellence that they had begun testing the various plots and that the developers were considering the possibility of having an open world completely unlocked from the start of the game.

Zoals je in de quote kunt lezen is Rockstar nog niet zeker van het plan. Even afwachten dus. Geef in je reactie jouw mening op dit idee van de ontwikkelaar van GTA 4.

Fans woedend op Ricky Martin

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ricky Martin heeft zich de woede van tienduizenden fans uit Australië en Nieuw Zeeland op de hals gehaald. De Latin-superster besloot maandag een concert in Auckland op het laatste moment een dag uit te stellen.

Veel fans hadden dure vliegreizen en hotelovernachtingen geboekt, terwijl de zanger niet kwam opdagen. Als reden werd opgegeven dat het podium niet op tijd klaar was. In werkelijkheid bleek Martin liever te gaan skydiven...

Och, waarschijnlijk kon hij met skydiven meer geld verdienen.

Moordaanslag op N Sync mislukt

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een moordaanslag op de jongens van 'N Sync is mislukt. Een Amerikaanse tiener wilde het populaire viertal uit de weg ruimen, maar zijn moeder stak er een stokje voor.

De 17-jarige jongen was van plan om 'N Sync komende zaterdag tijdens een optreden te vermoorden. Maar zijn moeder vond een brief waarin hij beschreef hoe hij het viertal een kopje kleiner zou maken en waarschuwde de politie. De tiener wilde eerst een wapenwinkel overvallen. Daarna zou hij naar Atlanta reizen, waar de jongens van 'N Sync zaterdag een concert geven. Tijdens het optreden zou hij hen vermoorden.

De jongen vindt dat de bandleden te geliefd zijn bij de dames. In de brief schreef hij dat "de groep alle mooie meisjes krijgt". Zo heeft voorman Justin Timberlake een knipperlichtrelatie met de mooie Britney Spears. De politie gaat ervan uit dat de jongen alleen werkte(in ieder geval niet met z'n moeder). Hij is opgenomen in een psychiatrische inrichting en wordt voor zijn moordlustige jaloezie behandeld.

Tja had hij z'n moeder nou toch maar een paar Eminem cd's gegeven !

Rechtszaak Microsoft inzet verkiezingen

De antitrustzaak tegen Microsoft heeft een politiek tintje gekregen nu de verkiezingsstrijd in Washington nog onbeslist lijkt. Microsofts hoofdkwartier staat in Seattle, Washington. Kandidaat George W. Bush sprak in bedekte termen zijn steun uit voor het bedrijf.

In een vraaggesprek met CNBC zei de Gouverneur van Texas dat hij bezorgd is over de gevolgen voor de consumenten, en dat hij innovatie belangrijker vind dan rechtszaken. In de lokale media in Washington heeft een aantal medewerkers van Microsoft laten doorschemeren weliswaar democraat te zijn, maar bereid te zijn op Bush te stemmen als hij zich positiever opstelt tegenover Microsoft.

Omdat de opiniepeilingen uitwijzen dat in Washington de presidentkandidaten geen van beide zeker zijn van een overwinning is dit een van de staten waarin de komende weken nog veel campagne zal worden gevoerd. Overigens heeft de staat de afgelopen twaalf jaar altijd op een democratische kandidaat gestemd.

Europese kaskrakers

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Claudia Schiffer is volgens het magazine 'Eurobusiness' de best betaalde vrouw in de Europese showwereld. Het jaarlijkse inkomen van het 30-jarige Duitse topmodel wordt geschat op 25 miljoen gulden. De blondine moet echter zo'n negentien gefortuneerde heren voor zich dulden. Want die 25 miljoen vallen in het niets vergeleken bij de absolute nummer 1, Latino-veteraan Julio Iglesias.

De Spaanse zanger blijkt nog steeds erg populair, want hij incasseert jaarlijks het bedrag van een slordige 85 miljoen gulden, net een half miljoentje meer dan brillenkoning(hahaha) Elton John.

Opvallend is de notering van 'onze eigen' Linda (De leukste thuis) de Mol. De presentatrice, ook nog altijd populair bij onze oosterburen, schijnt jaarlijks meer te verdienen dan topacteur Sean Connery, ex-Spice Girl Geri Halliwell en Oasis-zanger Noel Gallagher!

Corrs-zangeres gearresteerd

misterM had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zangeres Andrea Corr is woensdagavond gearresteerd in Dublin na een protest actie van Amnesty tegen geweld in gevangenissen.

Een woordvoerder van The Corrs hebben in een verklaring gezegd dat het een goede actie was van Andrea Corr en dat ze graag een dag in de gevangenis zou willen zitten om de regering te laten zien dat het serieus is en dat er iets gedaan moet worden om geweld in gevangenissen te stoppen.

Ook de leider van Amnesty Ierland, Mary Lawlor, werd gearresteerd.

Wie A zegt moet ook B zeggen.

Nederland loopt voorop met 'Dance'

Nederlandse dancemuziek zet steeds meer de internationale toon. Dat blijkt volgens de stichting Conamus tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) dat gisteren in de hoofdstad is begonnen.

Op het vierdaagse evenement zijn meer deelnemers dan ooit tevoren, aldus de muziekbranchevereniging. Het ADE is de enige internationale muziekconferentie voor dancemuziek in Europa en beleeft dit jaar haar vijfde editie. Op het evenement ontmoeten zo'n duizend artiesten, producers en vertegenwoordigers van platenmaatschappijen elkaar op diverse locaties in de stad. 's Avonds zijn er dancefeesten, soms tot tien uur 's morgens.

Volgens P. van Adrichem van Conamus is er internationaal veel waardering voor het Nederlandse dancegeluid. "Vooral Nederlandse trance en progressive dance, doen het erg goed", stelt Van Adrichem. "De platen worden steeds vaker in het buitenland uitgebracht, of verschijnen op internationale compilatie-cd's. We worden zeer gewaardeerd, zowel in de commerciële hoek als in de kleinere genres. We zijn een soort centrum van Europa geworden."

Jongen (12) vindt schat

De twaalfjarige Twan Hanse uit Brouwershaven heeft onder het ponyveld naast zijn ouderlijk huis zevenenzeventig gouden munten gevonden. De waarde van de schat is getaxeerd op ongeveer 125.000 gulden.

Twee jaar geleden trof Twan op het plekje een zogeheten gouden Rozennobel aan, een munt van rond 1500. De zoektochten met de detector die hij daarna voor zijn verjaardag kreeg, leverden geen waardevolle spullen meer op. Het apparaat verdween in de kast, tot Twan in september besloot opnieuw te gaan schatgraven.

Hij vond al snel zeven gouden munten, waaronder een zeer waardevol en zeldzaam exemplaar. De familie Hanse zette daarop, met succes, de zoektocht voort met meer mankracht en een sterkere detector.

"Mensen die echt geïnteresseerd zijn in geschiedenis mogen de munten komen bekijken", zegt Twan. De familie wil de munten later verkopen. Twan kreeg van zijn ouders voor zijn zoekwerk en het lange zwijgen na de vondst al een Quad, een vierwielig motorvoertuig waarmee hij op eigen terrein mag crossen. De opbrengst van de verkoop van munten moet hij delen met zijn zusje. Twan: "Dat geld bewaren we voor later."

Bah, dat ligt nou nooit in mijn tuintje

Houtsma wint goud op wisselslag

Alwin Houtsma heeft tijdens de Paralympics in Sydney in een bomvol Auquatic Centre de tweede gouden medaille gewonnen voor Nederland. De Amersfoorter zwom met zijn tijd 1.06.42 tevens een nieuw wereldrecord. Tweede werd Piotr Penar in 1.16.87. De bronzen medaille werd gewonnen door Janos Racz in 1.16.99.

Verder heeft Jurjen Engelsman op de 200 meter schoolslag de bronzen medaille gewonnen. Engelsman finishte in een tijd van 2.20.95 achter de Pool Maciej Maik die een tijd van 2.19.72 liet noteren. Het goud werd gewonnen door de Canadees Benoit Hoot in een tijd van 2.17.13. Joost de Hoogh viel met zijn vierde plaats net buiten de prijzen. De Hoogh finishte in een tijd van 2.21.13.

Goed zo die gaat

--Edit-mode---

Oops. Gaat om de 100 meter wisselslag.

--------------

Vriend van Pamela wil trouwen

Sc0rpi0n-X had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vriend van Pamela Anderson, het Zweedse model Marcus Schenkenberg, wil heel graag kinderen van haar. Marcus vindt dat hij daarom maar zo snel mogelijk moet trouwen met Pam. Na deze plechtigheid staat namelijk niets het kinderen krijgen meer in de weg.

De twee ontmoetten elkaar in een hotel in Monaco waarna Schenkenberg opmerkte, dat ze helemaal geen dom blondje of een bimbo was . "Ze is erg warm en grappig en veel slimmer dan mensen van haar denken". Snel na de ontmoeting in augustus verhuisde Markus al naar het appartement van Pamela.

Hmm volgens mij hoef je niet getrouwd te zijn om kinderen te krijgen hoor

Bioscoopkaartje in de supermarkt

Een supermarkt in 's-Hertogenbosch gaat vanaf volgende week zaterdag ook bioscoop- en theaterkaartjes verkopen. Wethouder De Jonge opent die dag in de supermarkt een verkooppunt van het plaatselijke Theater aan de Parade.

Liefhebbers die daar hun plaatsbewijzen aanschaffen zullen voor een bioscoopkaartje 1 piek extra gaan betalen en een knaak meer voor een theaterticket.

Ach ja, gemak dient de mens...

Gekkekoeienziekte in poliovaccin?

Het Britse ministerie van Gezondheid heeft het poliovaccin Medeva teruggeroepen omdat men bang is dat het de ziekte van Creutzfeld-Jacob, de menselijke variant van de gekkekoeienziekte, zou kunnen veroorzaken.

Er is ontdekt dat bij de productie van het vaccin weefsel van foetussen van kalveren is gebruikt. De inenting wordt normaal toegediend aan kleine kinderen en reizigers naar landen waar polio heerst.

De kans op besmetting met het dodelijke Creutzfeld-Jacob via inenting met Medeva is volgens het ministerie echter zeer klein.

Mobieltje stelen is in de mode

De diefstal van mobiele telefoons is dit jaar flink toegenomen. Vooral het afpikken van gsm-metjes op straat komt steeds vaker voor. Zo krijgt de politie vaak aangiften van mensen van wie de telefoon, door bromscooteraars, brutaal uit de handen is gerukt.

In Amsterdam worden de mobieltjes vooral uit auto's gestolen. De Rotterdams politie noteerde in de afgelopen 9 maanden een recordaantal aangiften van maar liefst 650 gestolen gsm's.

In Den Haag is in enkele maanden tijd een toename geconstateerd van 16 % in de diefstal van mobieltjes. Een speciaal team van de politie heeft haar handen dan ook vol aan het aanpakken van de mobieltjes-rovers; dit jaar werden al 60 aanhoudingen verricht.

De politie adviseert mobiele bellers om niet al te opvallend te bellen op straat en vooral niet dicht langs de weg.

Mediamarkt spot met cd-prijzen

NobleOne had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Goed nieuws voor de muziekliefhebbers in Amsterdam en Leeuwarden: de Duitse elektronicaketen Mediamarkt opent de komende weken in die steden megavestigingen. Net als in Rotterdam kunnen consumenten dan de nieuwste cd-albums kopen voor nog geen drie tientjes. Concurrenten Free Record Shop en Vroom & Dreesmann, die prijzen hanteren tot f 47,95 denken er niet aan zich te laten meeslepen in een prijzen oorlog.

Hans Breukhoven van marktleider Free Record Shop zei een jaar geleden al in het Algemeen Dagblad dat de lage prijzen van de nieuwkomer Mediamarkt tijdelijk zou zijn. "Ze willen een stukje van de markt veroveren. Dat doe je dus op zo'n manier." Martin Waninger, bij de Duitse multinational verantwoordelijk voor de cd's helpt Breukhoven uit de droom. "Ons beleid is in elke stad de goedkoopste te zijn, met het grootste assortiment. Permanent".

Duitsers kraken recept Coca-cola

NostraBramus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee Duitsers zeggen het ultrageheime recept van Coca-Cola te hebben gekraakt. Hun conclusie: de frisdrank bestaat voor 99,5 procent uit suikerwater met koolzuur. De magie zit in die andere 0,5 procent.

Het recept voor de wereldberoemde softdrink ligt opgeslagen in een kluis in de Amerikaanse stad Atlanta. Velen menen dat het om het best bewaarde bedrijfsgeheim ter wereld gaat.

De twee Duitsers, Udo Pollmer en Susanne Warmuth, onthullen nu, na eigen onderzoek en in een eigen boek, dat recept. Ze melden wel alle ingrediënten maar weten overigens niet precies in welke verhouding het brouwsel moet worden gemaakt, meldt de Duitse krant Bild vrijdag.

De magie van het drankje zit volgens het Duitse duo dus in die 0,5 procent. Doe daarvoor coca-bladeren, gember en vanille bij elkaar, voeg daarbij aftreksels van cafeïne en cacao, een weinig limoensap, een beetje tinctuur van mandarijnenschillen, enige druppels tropische olie, en als afmakertje een extract van de schors van een mimosaboom.

Het recept van Coca-Cola is ruim een eeuw geleden bedacht door John Pemberton. Het beleid van het bedrijf om de receptuur geheim te houden, is legendarisch. In 1977 besloot het bedrijf zich liever terug te trekken uit India dan de overheid daar krachtens de wet de ingrediënten te onthullen. Al eerder in de geschiedenis claimden onderzoekers en (ex-)werknemers het geheime recept te kennen.

Miljonair mishandelt Miss Bambi

De Belgische travestiet Miss Bambi heeft bij de politie in Hasselt (Belgisch Limburg) aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging door Stefan Kerkhofs, de miljonair uit het spraakmakende tv-programma 'Ja, ik wil een miljonair'.

Miss Bambi, die zich kortgeleden publiekelijk verbaasde over het feit dat Kerkhofs in de show een Nederlandse vrouw als bruid uitkoos terwijl hij een homo-verleden heeft, zegt door de Belgische miljonair te zijn geslagen op de rug en in het gezicht. Bij de aanval vielen een kleine honderd affiches op de grond.

In de aangifte, vertelt Miss Bambi dat zij afgelopen woensdagavond nietsvermoedend in het centrum van Hasselt wandelde, toen zij plotseling van achteren werd aangevallen door Kerkhofs en zijn assistent.

"Ik was door de klap totaal verrast. Ik draaide mij om en voor mij stond een opgehitste Stefan Kerkhofs. Hij begon te schreeuwen naar mij en sloeg mij meermalen met zijn vuist in het aangezicht. Ondanks dat ik slagen probeerde af te weren heeft hij mij meerdere keren geraakt, mede doordat zijn assistent mij vasthield", aldus de Belgische travestiet in de politieverklaring.

Na het uitdelen van de klappen zou de miljonair tegen Bambi hebben gezegd dat dit nog maar het begin was. "Hij zei dat hij zich niet kon beheersen toen hij mij voorbij zag lopen", aldus Miss Bambi.

Verschillende mensen in de Belgische homo-scene vielen vorige week bijna van hun stoel toen ze Kerkhofs in de RTL 4-show zagen optreden. Zij kenden de miljonair alleen maar van zijn homo-verleden. Travestiet Miss Bambi was de enige, die openlijk commentaar gaf in een Belgische krant, en later ook in De Telegraaf. De drag-queen beschuldigde de miljonair van misleiding.

Die loslippigheid werd Miss Bambi niet bepaald in dank afgenomen door Kerkhofs. Die beweerde op zijn beurt dat het ging om een wraakactie van de travestiet omdat zij in een eerder stadium een blauwtje bij de miljonair had gelopen. Bambi stelde vervolgens dat dit absoluut niet het geval was en dat ze zelfs helemaal niet op zijn type viel, maar meer op bouwvakkers.

LOL Who wants to marry a construction worker....?

Schumacher snelste tijdens training

Op het circuit van Maleisië is Michael Schumacher na afloop van de eerste vrije training het snelst. Rubens Barrichello eindigt op de tweede plaats, voor Coulthard en Hakkinen. De training is bijzonder rusting verlopen. Er kwam hier en daar alleen een klein uitstapje voor.

Jos Verstappen is gedurende het begin van de training veel vooraan in het veld te vinden, maar moet uiteindelijk genoegen nemen met een achttiende tijd.

Zondagochtend om 9.00 uur Nederlandse tijd begint de Grand Prix van Maleisië, die tevens de laatste is van het seizoen 2000. Michael Schumacher is in Japan al wereldkampioen geworden. Dus de race in Maleisië zal alleen nog spannend zijn voor het constructeurskampioenschap. Ferrari heeft 13 punten meer dan McLaren, dus het zal moeilijk worden voor McLaren om de constructeurstitel binnen te halen.

Mooi zo

Nederland wint eerste gouden medaille

Op de Paralympics in Sydney hebben de wielrenners Jan Mulder en Jeroen Straathof met een ruime overmacht de eerste gouden medaille gewonnen in de vier kilometer achtervolging in een tijd van 4.28.859. Direct na de start namen Jan en Jeroen voorsprong op de spanjaarden Gandia Abelardo en Jose Numez die in een tijd van 4.31.311 finishten.

Voor Jan is dit de tweede gouden medaille op deze afstand. In Atlanta reed hij deze rit met Pascal Schoots. Met hem zal hij maandag 23 oktober uitkomen in de 1 km achtervolging en op 25 oktober in de wegwedstrijd over 120 km.

Dat is één

Canadese internetter redt Schot

Een Canadese internetter uit Calgary heeft donderdag geholpen het leven van een Schot te redden. Ze zaten beiden in een chatroom, toen de depressieve Schot om hulp vroeg. Hij had een overdosis aan valium en alcohol genomen.

De Canadese internetter wist het telefoonnummer van de Schot te bemachtigen en belde direct de centrale alarmcentrale in zijn land.

Die nam contact op met de Schotse politie, die op haar beurt de man op tijd naar het ziekenhuis wist te brengen, zo maakte de medische hulpdienst van Calgary bekend.

#fok is het nieuwe internationale alarmnummer

Paus treedt niet af

Het Vaticaan heeft zich donderdag gedistantieerd van de uitspraak van de Belgische kardinaal Danneels dat paus Johannes Paulus II volgend jaar misschien aftreedt. Het Vaticaan verklaarde dat het een persoonlijke mening van Danneels betreft, die Rome niet bevestigt.

Danneels, een mogelijke opvolger van de huidige paus, zegt in het zaterdag te verschijnen boek 'Vrijuit' niet verbaasd te zijn als Johannes Paulus II na het jubeljaar 2000 met pensioen gaat. "De paus wilde koste wat kost aanblijven tot het jubeljaar. Ik zie hem er voor aan dat hij in 2001 opstapt", zo zegt Danneels.

De aartsbisschop van Mechelen-Brussel denkt verder dat er in de toekomst een pensioengerechtigde leeftijd voor pausen zal komen. Nu is het nog zo dat een paus in functie blijft tot zijn dood. Vervroegd aftreden kan wel, maar dat gebeurde in de hele kerkgeschiedenis slechts vijf maal.

Pensioengerechtigde leeftijd voor pausen??? En dan? AOW?

George Michael koopt piano Lennon

Popster George Michael is de nieuwe eigenaar van de piano van voormalig Beatle-ster John Lennon. De piano was gebruikt tijdens het componeren van de wereldberoemde hit 'Imagine'.

De piano, een Steinway Model Z uit 1970, was op een veiling het pronkstuk. De veiling was georganiseerd door Mick Fleetwood van Fleetwood Mac. George Michael heeft er meer dan 2 miljoen dollar voor over gehad om het instrument in zijn huis te mogen zetten.

"Hij is zo enthiousast dat hij het in zijn bezit heeft dat het nog onbekend is wat hij er mee gaat doen. Hij vindt het een stuk historie." zei de woordvoeder van George Michael.

Zozo, en nu? Beetje pingelen op de piano?

Zelfmoordbom: 3 doden

Een bomaanslag heeft drie mensen gedood in the Sri-Lankeze hoofdstad Colombo. Eén van de doden was de dader zelf, die de explosieven rond zijn lichaam had gebonden. Er zijn nog 21 andere mensen gewond geraakt, waaronder drie politieagenten en drie Amerikaanse vrouwen.

De bomaanslag vond plaats op dezelfde dag dat president Chandrika Kumaratunga het nieuwe kabinet de eed liet afnemen. Televisiebeelden lieten bloed en lichaamsdelen zien die over een straat van Columbo verspreid lagen. Ook zijn er flink wat auto's beschadigd.

De regering van Sri Lanka is in een oorlog verwikkeld met de Tamil Tijgers, die al sinds 1983 het land ontregelen. In de afgelopen 17 jaar zijn er inmiddels 63.000 doden gevallen.

Terrorisme om doelen te bereiken (hoe rechtvaardig dan ook) heb ik nooit begrepen
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.