FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 17 juni 2000

Nog meer rellen in Charleroi

Nog voor de aanvang van de beladen EK-wedstrijd Engeland- Duitsland zijn er ongeregeldheden uitgebroken tussen supporters van beide landen. De politie heeft waterkanonnen ingezet om de fans uit elkaar te jagen.

Op een plein midden in de stad bekolgelden beide supportersgroepen elkaar met verschillende voorwerpen als flessen en terrasstoelen. Er werden 130 relschoppers gearresteerd.

Gisteravond waren de rellen al begonnen. Een Brit werd neegstoken. Hij is buiten levensgevaar.

Internetten op Mars

De eerste bemande ruimtevlucht naar de planeet Mars staat gepland voor 2020. De naam van het project is After Earth. De NASA maakt zich nu al zorgen over de communicatie met de astronauten. Vint Cerf, voormalig onderzoeker van UCLA heeft de oplossing: een interplanetair internet.

Cerf, nu medewerker van MCI Worldcom, werkt aan de verbetering van de communicatie bij het Marsproject. Nu is het nog zo dat het 40 minuten duurt voordat een signaal van Mars de Aarde bereikt. Tenminste, als het verzonden bericht niet gestoord wordt door iets, zoals de straling van de zon.

Cerf is ervan overtuigd dat het interplanetaire internet er komt. Hij spreekt zelfs al van 2008 als startdatum voor de interplanetaire communicatie. Het motto van Cerf is dan ook: "Het internet is voor iedereen, dus ook voor marsmannetjes."

The X-Files komt zo wel HEEL dichtbij

Man schiet hond en zichzelf dood

Een man op Cyprus heeft zijn hond en zichzelf doodgeschoten nadat de politie hem had gemaand het dier af te staan.
De hond had een meisje gebeten en gevreesd werd dat daarbij hondsdolheid was overgebracht. Om zekerheid te hebben wilden de autoriteiten de hond laten afmaken en onderzoeken. Met dat vooruitzicht kon de 50-jarige eigenaar niet leven. Met zijn hond verdween hij van huis. Zijn vrouw, die hem was gaan zoeken, vond haar man en zijn hond dood in een veld. Naast hen lag een geweer.

Dat je een goede band hebt met je hond is nog tot daaraantoe, maar je KAN ook overdrijven natuurlijk.

84-jarige alcomobilist is spoor bijster

In Meppel reed gisteravond een 84-jarige automobilist over de Koenermaat en parkeerde zijn auto tegen een kast van de centrale antenne en tegen een personenauto. Beiden werden daardoor behoorlijk beschadigd. De bestuurder, die inmiddels naar huis gelopen was, moest na uit z'n bed te zijn gelicht een blaasproef afleggen. Daar bleek de hoogbejaarde man 3 maal het toegestane promillage in zijn bloed te hebben.

Ongeregeldheden in Alphen na winst Oranje

Met ME-inzet heeft de politie vrijdag 16 op zaterdag 17 juni op de President Kennedylaan de orde hersteld. Ongeveer driehonderd jongeren hadden zich na afloop van de EK-wedstrijd van Nederland op de laan verzameld om de overwinning te vieren. Een deel van deze jongeren, ongeveer honderd, ging over tot het plegen van baldadigheden en het blokkeren van een kruising van de weg.
Nadat de situatie uit de hand dreigde te lopen werd de ME-ingezet, het feest beëindigd en de jongeren verspreid. De politie hield hier twaalf jongeren aan.
Elders in Alphen hield de politie nog eens acht jongeren aan voor baldadigheid en vernieling.

In navolging van eerste wedstrijd van het Nederlands elftal verzamelde zich direct na afloop de jongeren op de President Kennedylaan. Gemeente en politie hadden voor deze viering een deel van de laan met hekken afgezet en liet, om de feestvreugde te verhogen, een dweilorkest optreden.
De ongeveer driehonderd jongeren vermaakten zich in eerste instantie opperbest. Later scheidde zich een groep van ongeveer honderd jongeren af die zich buiten de hekken begaven en een kruispunt blokkeerden.
In eerste instantie lukte het agenten zonder ME de jongeren weer binnen de hekken te krijgen en het kruispunt vrij te maken. Toch keerden de jongeren zich even later weer tegen de agenten. Met vuurwerk, flessen en ander materiaal werden zij bekogeld. Nadat de situatie bedreigend werd en uit de hand dreigde te lopen werd de ME-ingeroepen.

Met ongeveer vijftig man van de mobiele eenheid werd vervolgens het feest beëindigd, werden de jongeren uiteengedreven en de rust herstelt. Er werden twaalf jongeren opgepakt voor baldadigheden, het gooien van vuurwerk of het niet voldoen aan een bevel of vordering van de politie. De jongeren waren in de leeftijd tussen 15 en 25-jaar en velen verkeerden onder invloed van alcohol.

De politie en gemeente beraden zich de komende dagen op eventueel aanvullende maatregelen voor de komende wedstrijd van het Nederlands elftal.

Zelfs glas moet wijken voor Nederland

Gangster had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Dat alles moest wijken voor Nederland was gister wel te merken in Zoetermeer.
Een 16-jarige oranjefan kon zijn geluk niet kwijt bij het derde doelpunt. En rende, net als bij de voorgaande doelpunten, naar buiten.
Het enige probleem was dat de glazen schuifpui na het tweede doelpunt dicht was gedaan .
Het slachtoffer kwam er vanaf met een paar hechtingen hier en daar.

Dat was niet zo slim van het slachtoffer

Levenslang geëist tegen hulpkoster

Advocaat-generaal W. Groos heeft vrijdag voor het gerechtshof in Amsterdam levenslange gevangenisstraf geëist tegen A. van der W. (54). De hulpkoster wordt verdacht van moord op de verstandelijk gehandicapte Eline Hellemons (26).
Van der W., die ontkent, werd eerder na een eis van tien jaar cel en tbs, vrijgesproken door de rechtbank in Amsterdam.

Van der W. en het slachtoffer werkten beiden bij de kerk De Hoeksteen in Amsterdam. Toen de schoonmaakster Hellemons op vrijdagavond 24 juli 1998 niet thuis kwam van haar werk, alarmeerde haar moeder de politie. Het lichaam van de vrouw werd twee dagen later met stukgesneden ondergoed gevonden in de Sloterplas.

Getuigenverklaringen wijzen in de richting van de hulpkoster. Omwonenden zagen Van der W. in het bewuste weekend met een rolcontainer van de kerk door de wijk lopen. Hierin werden bloed en een haar van het slachtoffer gevonden.
Zelf zegt de verdachte dat hij de container leeg vond en mee terug nam naar de kerk.

In hoger beroep kwam hier nog een verklaring van een voormalig medegedetineerde van Van der W. bij. Tegen hem zou de hulpkoster de dag na de rechtszitting bij de rechtbank bekend hebben dat hij een verstandelijk gehandicapt meisje seksueel had misbruikt, vermoord en gedumpt.

Bovendien vond de politie in de woning van Van der W. kleren met bloedvlekken in een sopje. Maar er kon niet vastgesteld worden dat het om bloed van het slachtoffer ging. Ook werden handboeien met een stukje huid van Hellemons gevonden. Ik heb ze gekregen van Eline, was de verklaring van de verdachte.

Het niet kunnen vaststellen van de exacte doodsoorzaak en het ontbreken van concrete sporen van Van der W. bleken bij de rechtbank een veroordeling in de weg te staan. Zijn advocaat verweet het OM de hulpkoster vooral vanwege zijn justitiële verleden te beschuldigingen.
Van der W. zat 28 jaar in tbs-klinieken voor zedenmisdrijven. In 1994 werd hij, tegen het advies van zijn behandelaars in, door de rechtbank uit de tbs-kliniek ontslagen.

Nou, van mij mogen ze 'm opsluiten en de sleutel weggooien, en eigenlijk vind ik zelfs dat nog te goed

Dansen op een auto

De politie in Delft heeft vanochtend drie studentes aangehouden die stomdronken op het dak van een geparkeerde auto stonden te dansen .
Aanvankelijk nog gierend van de lach lieten de studentes zich door de politie meevoeren naar het bureau.
De lol was over toen de celdeur achter hen sloot en de auto-eigenaar aangifte kwam doen van vernieling.

Ook kinderachtig.. Mogen die dames ook hun pleziertje hebben ?

Denen betalen met geld uit vorige eeuw

Anno 2000 een pilsje betalen met een briefje van vijf Nederlandse guldens? Rotterdamse kroegbazen moesten eens goed kijken naar de verfrommelde stukjes papier die Deense voetbalfans hen, likkebaardend en verwachtingsvol, voorhielden

Een tiental Deense supporters meldde zich in de loop van vrijdag bij de fanambassade die speciaal voor supporters naast het Rotterdamse stadhuis is ingericht. Verdrietig. Boos. Geknakt. En vooral dorstig. Ze hebben thuis hun goede kronen ingeleverd en hebben er waardeloze, want achterhaalde en onwettige betaalmiddelen voor terug gekregen.

"Nou, waardeloos, zo'n vaart loopt het nu ook weer niet", aldus een woordvoerder van De Nederlandsche Bank. De briefjes zijn sinds 1 november 1994 geen wettig betaalmiddel meer. Bier kun je er dus inderdaad niet meer voor kopen. Maar je kunt ze wel inleveren bij DNB-kantoren. "Daarvoor geldt een termijn van dertig jaar", aldus de woordvoerder.

De fanambassade raadt de Denen aan de briefjes gewoon weer mee terug te nemen naar Denemarken en "dan bij de eigen bank even flink boos te worden".

Sommige Denen zullen daar dan wel een hoop stampij maken. Want naar België hadden ze ook al oud geld meegekregen. Een Deense politieman, voor de wedstrijd Denemarken-Frankrijk in Brugge, noemde dat zondag een schandaal.

Ach, ik kan er wel om lachen

Werkstraffen wegens mishandeling ouderen

Voor de rechtbank in Leeuwarden zijn donderdag werkstraffen geëist tegen drie medewerkers van verzorgingshuis Nieuw Mellens in Leeuwarden. Een van hen, een 39-jarige verpleegkundige uit Leeuwarden, hoorde 240 uur werkstraf tegen zich eisen. Hij wordt verdacht van vier gevallen van mishandeling, onder andere van het breken van een arm van een bewoonster .

Justitie beschuldigt drie medewerkers van mishandeling van bewoners van het verzorgingshuis. Het gaat om mensen die in hulpeloze toestand zouden zijn achterlaten. Ook zouden ze zijn geslagen, geschopt en uitgescholden .

De drie erkenden voor de rechtbank dat hun handelen niet altijd correct is geweest. De 39-jarige verpleegkundige uit Leeuwarden verklaarde "dat het nooit mijn opzet is geweest mensen pijn te doen."

Ook zijn twee collega's vinden het woord mishandeling veel te zwaar. "Ik heb inderdaad een vrouw even alleen laten lopen. Zij is toen gevallen en heeft een hoofdwond opgelopen. Daar ben ik vreselijk van geschrokken en ik heb het incident gemeld bij de leiding. Ik heb er nooit meer iets van gehoord en nu moet ik me daarvoor verantwoorden", aldus de 30-jarige verzorgster. Officier van Justitie O. Brouwer eiste tegen de vrouw, net als tegen haar 28-jarige collega, vijftig uur werkstraf.

Zowel de rechter als de officier van justitie concludeerden tijdens de zitting dat de organisatie van Nieuw Mellens het een en ander te verwijten valt.
"Het is inderdaad heel apart dat u nooit meer iets te horen heeft gekregen na melding van incidenten. Daar is door de leiding niet alert op gereageerd", zo vond de rechter. Eerder wees de Inspectie voor de Gezondheidszorg er al op dat de leiding van Nieuw Mellens eerder op de hoogte had kunnen zijn van de gebeurtenissen.

Officier Brouwer erkende dat het Openbaar Ministerie lang heeft getwijfeld over de strafeis.
"Ik ben er wel van overtuigd dat het nooit de opzet van de medewerkers is geweest om de mensen pijn te doen. Aan de andere kant valt hen te verwijten dat deze weerloze mensen niet goed en niet professioneel zijn behandeld."

De advocaat van de drie medewerkers, W. Anker, vindt dat mishandeling niet bewezen kan worden. "Er is immers geen sprake van opzet. Ik vraag voor al m'n drie cliënten vrijspraak."
De drie verdachten zijn inmiddels ontslagen bij Nieuw Mellens en werken niet meer in de zorg.

Nou kan het aan mij liggen, maar ik vind de straffen nogal aan de lage kant...

Examens slecht voor gebit

Examens zijn slecht voor het gebit. Volgens de Britse tandartsorganisatie lopen nerveuze examenkandidaten flinke kans hun gebit en kaken te beschadigen.
Examen doen betekent stress, en dat veroorzaakt weer tandenknarsen, potloodkauwen en nagelbijten. Een gemiddeld gebit kan dat allemaal niet aan.
De meeste mensen knarsen wel eens wat of knauwen eens op een potloodje. Een overmaat aan stress en spanning kan echter leiden tot abnormaal knarsen.
Daarvan kan het glazuur gaan slijten, de tanden kunnen gevoelig worden maar ook de kaakspieren komen onder spanning te staan. Dat kan weer leiden tot hoofdpijn.
Niet alleen examenkandidaten lopen gevaar, ook mensen met zeer drukke banen moeten op hun tanden letten. Tandartsen adviseren ontspanningstechnieken en kaakoefeningen om schade aan het gebit te beperken

Hmm, misschien dat minister Borst een verbod op examens kan voorstellen ? Net als tabak blijkt dit slecht voor de gezondheid te zijn

Amerikaanse zakenman eerste MIR-toerist

Een 59-jarige zakenman uit Los Angeles wordt de eerste toerist die het Russische ruimtestation Mir gaat bezoeken. Het tripje gaat hem bijna vijftig miljoen gulden (!!) kosten. Dat is vrijdag meegedeeld, bij terugkeer van twee Russische kosmonauten uit de Mir.
Uitverkorene is Dennis Tito, een voormalig wetenschapper bij de ruimtevaartorganisatie NASA.

Tito reist volgend jaar af naar de Mir, samen met twee kosmonauten. Het bedrijf dat nu het ruimtestation commercieel exploiteert, MirCorp, heeft Tito gekozen uit verschillende kandidaten. Het geld is voor Tito geen probleem. Zijn fortuin wordt geschat op meer dan 500 miljoen gulden.

MirCorp is grotendeels in handen van RSC Energie, het Russische bedrijf dat de Mir heeft gebouwd. De onderneming heeft grootse plannen met de Mir. Zo zal via het Internet vanuit de Mir de aarde te bekijken zijn. Ook zijn onderhandelingen gaande met de "entertainment-industrie".

Het 140 ton zware ruimtestation draait al sinds 1987 om de aarde, op een hoogte van ongeveer 400 kilometer en met een snelheid van 28.000 kilometer per uur. Het was de bedoeling dat er na zeven jaar een nieuw station zou komen, maar door geldgebrek ging dat niet door.

Ach, wat is nou 50 miljoen ?

Cupido levert EURO2000 kaarten in

Eigenaar C. van den Berg van het Amsterdamse ticketbureau Cupido heeft vrijdagmiddag zijn EK-kaarten ingeleverd bij EURO 2000.
"Mijn vrouw en kinderen werden gek van de invallen en huiszoekingen. Ik had geen andere keus", aldus Van den Berg.

Cupido leverde de kaarten in zonder de barcode, stoelnummers en namen. Van den Berg had deze gegevens van de kaarten geknipt om te voorkomen dat EURO 2000 de herkomst van de tickets achterhaalt.

"Tevergeefs, we weten precies waar de betreffende kaarten vandaan zijn gekomen", verklaarde woordvoerder Hennie Beijer van EURO 2000. "Wat ze hebben laten zitten was de sector en de ingang. Voor ons is dat voldoende. We gaan alles na. Per kaart betekent dit een aantoonbare overtreding. We verwachten niet veel van een eventuele schadeloosstelling. Waar het ons om gaat, is dat we weten hoe het zit."

Vorige week vrijdag verbood de president van de rechtbank in Amsterdam Cupido verdere handel in tickets voor het Europees kampioenschap voetbal. Ondanks het vonnis ging het ticketbureau door met de verkoop. Dinsdag stonden alweer advertenties in de krant voor EK-kaarten bij Cupido.

Het ticketbureau is nu toch gezwicht onder de druk van EURO 2000.
"Ze stuurden de politie op mijn dak en waren overal op zoek naar kaarten. Zo kon het niet langer", zegt Van den Berg.
Voor de dagen dat Cupido de EK-kaarten in zijn bezit heeft gehouden moet het een boete van 25.000 gulden per dag betalen, ook voor elke advertentie stelde de rechtbankpresident deze sanctie vast.

De rechter droeg Van den Berg bovendien op de namen prijs te geven van verkopers en kopers van kaarten. Maar dit blijft de tickethandelaar weigeren. "Ik ben geen verrader", zegt hij. Ook dit kost Cupido 25.000 gulden per dag.

Cupido leverde vrijdag 3900 kaarten, aldus een woordvoerder van de stichting EURO 2000. Van den Berg zei vorige week dat hij meer dan 1 miljoen gulden in de kaarten had gestoken.

Cupido heeft nog wel hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de president in het kort geding, aangespannen door de stichting EURO 2000. Maar tegen de tijd dat het gerechtshof zich over de zaak buigt, is het EK al lang voorbij en de stichting EURO 2000 mogelijk al opgeheven.

En tegen die tijd is Cupido waarschijnlijk al failliet...

Schietpartij in Eindhoven

Een 35-jarige man uit Geldrop is zaterdagmorgen vroeg ernstig gewondgeraakt door een schietpartij in Eindhoven. De politie heeft kort na het incident vier verdachten aangehouden.
Op een Antilliaans feest in de Eindhovense binnenstad ontstond rond half vijf ruzie tussen enkele bezoekers. Op straat is vervolgens een paar keer geschoten. Wat de aanleiding voor de ruzie was, weet de politie nog niet.
De verdachten zijn een 18-jarige vrouw en een 17-jarige jongen uit Tilburg, een 23-jarige inwoner van Curaçao en een 20-jarige Amsterdammer.

Wanneer leert men nou eens dat een feest niet betekent; "knal elkaar maar af" ? *zucht*

Braziliaan steelt lijkwagen voor overval

Een Braziliaanse crimineel heeft vrijdag een lijkwagen gestolen om die vervolgens bij de beroving van een benzinepomp te gebruiken. Wagen en lijk zijn inmiddels door de politie terugbezorgd bij de gedupeerde begrafenisondernemer.
De bizarre overval had plaats in de westelijke staat Mato Grosso. De 26-jarige bandiet bedreigde de medewerkers van de begrafenisonderneming met een pistool en sloot hen op in het toilet. Vervolgens ging hij er met een lijkwagen vandoor. Daarin lag het lichaam van een 57-jarige vrouw opgebaard. De dader werd korte tijd later opgepakt toen hij bezig was een bezinestation te beroven.
Tegen de politie zei hij het lijk pas in het bezinestation te hebben opgemerkt.

Jah DUH, wat denk je nou dat er doorgaans in lijkwagens wordt vervoerd ?

Vermiste schijven met atoomgeheimen terecht

Twee computerschijven met Amerikaanse atoomgeheimen die zoek waren geraakt in het nucleaire laboratorium in Los Alamos zijn teruggevonden.
De schijven zijn teruggevonden achter een kopieerapparaat op de beveiligde afdeling van het laboratorium, waar ze ook vermist waren geraakt. De afdeling is voor een zeer beperkt aantal mensen toegankelijk.
De schijven bevatten identieke technische gegevens over hoe Amerikaanse, maar mogelijk ook sommige Russische kernwapens onschadelijk kunnen worden gemaakt in geval van nood of bij een terroristische aanval.

De verdwijning werd ontdekt een dag voordat het laboratorium vorige maand werd ontruimd in verband met bosbranden. Minister van energie Bill Richardson, die pas na drie weken van de vermissing op de hoogte werd gebracht, zei eerder reeds te vermoeden dat de schijven in de paniek over de bosbranden op een verkeerde plek waren beland.
Richardson zei vrijdag dat het onderzoek dat gaande is naar de verdwijning wordt voortgezet, ook al zijn de schijven teruggevonden. Onderzocht zal worden of de teruggevonden schijven authentiek zijn of een replica.

Ik vind 't nog steeds slordig.
"Wat doen we met die schijven met zeer gevoelige informatie over kernwapens ?"
"Ach, pleur maar achter 't kopieerapparaat..."

Single Madonna komt vervroegd uit

Nick Lenten had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zoals mijn collega Nick al in een eerder artikel meldde wordt de nieuwe single van Madonna nu al verspreid via Napster en andere uitwisselingsprogramma's. Daarom heeft Madonna besloten haar single eerder op de markt te brengen als dat de planning was. De zangeres heeft het nummer al lang en breed klaar en wil het begin juli op CD uitbrengen. Daarmee ligt zij twee maanden voor op het schema dat haar platenmaatschappij had opgesteld.

Madonna heeft ook weer wat meer geluk deze week: haar vriendje dat een tijdje geleden werd gearresteerd omdat hij een man in elkaar had geslagen, is weer vrij. Ritchie, want zo heet het vriendje van de zwangere popster, had een fan van Madonna, Jonathan Sanders, in elkaar geslagen omdat hij vond dat Sanders haar zat te stalken. De fan was lichtgewond, en ontkende dat hij een stalker was. Wel vond dat hij het leuk om foto's van haar te nemen.

Michael Douglas bang voor Kevin Costner

De Amerikaanse acteur Michael Douglas maakte zijn verloofde Catherine Zeta Jones () zwanger om haar bij Kevin Costner vandaan te houden.

Douglas zou bang zijn geweest dat Catherine op de set van de film Beyond Borders verliefd zou raken op tengenspeler Kevin Costner. Doordat zij nu zwanger is, zijn de opnamen van de film nu voor lange tijd uitgesteld. Dat zou het doel zijn geweest dat Douglas beoogde.

Chauffeur enige erfgenaam blueskoning

De royalty's van de albums van bluespionier Robert Johnson moeten worden uitgekeerd aan een gepensioneerde vrachtwagenchauffeur in de Amerikaanse staat Mississippi.
Het hooggerechtshof in de staat heeft dat bepaald. Daarmee komt een eind aan een lange twist om de rechten op het overgeleverde materiaal van Johnson, die wordt beschouwd als de grondlegger van de bluesmuziek.

Het hof achtte bewezen dat Johnson (1911-1938) in 1931 het bed heeft gedeeld met de moeder van chauffeur Claud Johnson. De rechter baseerde zich daarbij op de verklaring van een getuige, die zegt te hebben gezien dat de moeder ongeveer negen maanden voor de geboorte van Claud de liefde bedreef met de bluesartiest, verantwoordelijk voor klassiekers als Love in Vain, Me and the Devil Blues, Crossroads Blues en Rambling on My Mind.

Johnson overleed in 1938 op 27-jarige leeftijd, volledig platzak. Hij liet geen testament na, maar wel een veertigtal opnames. Na zijn dood is dat werk zeer populair geworden en maakte Johnson school. Muddy Waters en Elmore James zetten zijn nummers op hun repertoire. De afgelopen decennia hebben onder meer Eric Clapton, Led Zeppelin, de Rolling Stones en de Red Hot Chili Peppers zijn werk vertolkt. Als enig erfgenaam heeft Claud Johnson nu recht op circa 1 miljoen dollar aan royalty's

Claud Johnsons moeder, wijlen Virgie Jane Smith Cain, verklaarde in 1992 onder ede dat de zanger de vader van haar zoon was. Haar jeugdvriendin bevestigde dat in 1998 voor de rechtbank: zij was getuige geweest van de liefdesdaad.

Twee anderen die aanspraak maken op de rechten over Johnsons werk hebben de beslissing van het hof bekritiseerd. Zij vinden dat het hof DNA-onderzoek had moeten laten verrichten om vast te stellen of Claud Johnson werkelijk de zoon van de bluespionier is. De rechter stelde echter dat davrijwel onmogelijk is omdat niet bekend is waar Johnson begraven ligt. ,,Voor zover wij weten ligt hij begraven langs de kant van de snelweg zodat 'zijn oude boze geest een Greyhound-bus kan pakken en vertrekken''', zo haalde rechter Mike Mills een tekst van Johnson aan.

De doodsoorzaak van Johnson is niet met zekerheid bekend. Gezegd wordt dat hij syfilis had, maar ook wordt beweerd dat hij zou zijn vergiftigd door de jaloerse echtgenoot van een van de vrouwen met wie hij een verhouding had.

Vies menneke die Johnson

Vrouw van 129 overleden

Maria do Carmo Jeronimo, een vroegere slavin die geen erkenning als 's werelds oudste vrouw kreeg omdat ze haar leeftijd niet kon bewijzen met een geboorteakte, is woensdagavond overleden.
Volgens het doopregister van de plaatselijke parochie in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais was Jeronimo 129 jaar oud, want op 5 maart 1871 geboren in Carmo de Minas. Brazilie was toen een monarchie onder keizer Pedro II. De zwarte Jeronimo werd als slavenkind geboren.

Toen Jeronimo 17 was werd de slavernij in Brazilie pas afgeschaft. Zij is haar hele leven in Minas Gerais blijven wonen. Pas toen zij 127 was, zag zij voor het eerst de oceaan. Zestig jaar lang was zij als huishoudster in dienst van de familie Guimaraes, die de afgelopen jaren tevergeefs heeft gepoogd Jeronimo als 's werelds oudste vrouw opgenomen te krijgen in het Guinness Book of Records.

In Brazilie werd haar status echter wel erkend. Tijdens een carnavalsparade in Rio de Janeiro werd zij geeerd als de einge nog levende die de slavernij aan den lijve had meegemaakt. In 1997 werd zij door paus Johannes Paulus II persoonlijk gezegend toen deze een bezoek bracht aan Brazilie.

Ze is in ieder geval niet aan haar hoektanden gegaan

ALT0169 in de fout

Op de weblog van ALT0169 stond een aantal dagen geleden een nogal verontrustend berichtje. Wij zouden hebben gelogen over onze bezoekersaantallen in de maand mei.


Een klein beetje liegen
09-06-2000 16:12 [2437] JB

"Het FOK! forum beleefde in de maand mei haar drukste maand tot nu toe en is daarmee definitief onder het juk van Big Brother vandaan geklommen."

www.fokzine.net/news.fok?id=2092

Je vraagt je af waarom FOK! met zoveel bezoekers er toch nog brood in ziet om de waarheid een beetje te verhaspelen. Want zoals het bekende spreekwoord zegt: al is de leugen nog zo snel, alt0169 achterhaalt de teller wel.

z.extreme-dm.com/tracking/reports/dj/nph-unique.cgi?tag=fforum


Na een mailtje naar de redaktie van ALT0169 werd beloofd dat er een rectificatie geplaatst zou worden.
Wij spraken duidelijk van aantal PAGEVIEWS en niet van aantal unieke bezoekers. De unieke bezoekers teller is nou juist de teller die bij ALT0169 gelinked staat.

Er staat nog steeds geen rectificatie, dus plaatsen we die zelf maar even

De juiste teller vind je op http://z.extreme-dm.com/tracking/reports/ej/nph-reloads.cgi?tag=fforum.

Op onze lovemeter halen fokzine.net en alt0169.com trouwens een percentage van 98%. Volgens mij zouden we 't prima met elkaar kunnen vinden

Veiligheidsdiensten vrezen aanslag op Fransen

Tijdens EURO 2000 wordt een terroristische aanslag op de Franse ploeg gevreesd. Het Britse persbureau Reuters heeft dat uit betrouwbare bron (binnen een van de betrokken veiligheidsdiensten) vernomen. De veiligheidsdiensten, van Nederland, België en Frankrijk, die onderling contact hebben gehad, leggen de link met de voormalige Franse koloniën in Noord-Afrika.

De bron van Reuters kon geen specifieke verdachte groepering aangeven. "Er zijn nog geen concrete bedreigingen geweest, maar we hebben wel indicaties. Momenteel concentreren we ons vooral op het Belgische grondgebied."

Frankrijk verbleef de afgelopen dagen in België voor de wedstrijd in Brugge tegen
Tsjechië. Komdene week verblijft de selectie weer in Nederland. Woensdag speelt Frankrijk in Amsterdam tegen Oranje. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken zei tegenover Reuters dat Nederland alert is op de dreiging van terreuracties. "Er is bij ons geen concrete aanwijzing, geen direct gevaar, maar we letten wel scherp op."

Voor het WK voetbal in Frankrijk, twee jaar geleden, werd een complot van Algerijnse moslimfundamentalisten ontdekt. De politie van Brussel rolde in maart een terroristische cel van acht Algerijnen op. De politie vond toen bij een inval onder meer vloeibare explosieven en brochures over het WK. Sindsdien werden ook in Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Italië tientallen fundamentalisten opgepakt.
De politie wilde zo voorkomen dat moslimterroristen het WK zouden verstoren.

Eerste zwaargewonde bij rellen in Charleroi

Met dank aan Digger.

Het eerste incident van Euro2000 heeft zich inmiddels voorgedaan. Vooraf was de wedstrijd Engeland-Duitsland getipt als meest risicovolle in de eerste ronde. Aan de vooravond van deze wedstrijd heeft zich het eerste gevecht afgespeeld. Een Engelse supporter werd in Charleroi neergestoken. Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Volgens de Engelse zender Sky was de dader van Turkse afkomst.Het was de hele avond al onrustig in Charleroi, dat een grote Turkse gemeenschap heeft. In april werden twee Engelse supporters bij een wedstrijd in Turkije doodgestoken. Sindsdien staan Engelsen en Turken op voet van oorlog.

Hoewel EURO2000 en het stadsbestuur van Charleroi nog altijd zeggen "een feest te verwachten", heerst in de stad een gespannen sfeer. De winkeliers in het centrum en de bewoners van een nabijgelegen arme migrantenwijken leven in angst voor vechtpartijen tussen Britse hooligans en Duitse ’Schlachtenbummler’. Veel winkeliers zeggen hun zaak vroeger te sluiten dan gebruikelijk, of hem zelfs te barricaderen.

De kans dat rivaliserende supportersgroepen elkaar rondom het stadion treffen is gering. Tot in verre omgeving zijn de toegangswegen met hekken afgezet. Alle Duitsers worden vanaf een camping en grote centrale parkeerplaatsen in Montignies-Sur-Sambre, aan de zuidzijde van de stad, naar het stadion (be)geleid. Engelsen en neutrale bezoekers komen vanaf Jumet aan de noordzijde. De afzetting bij de vier ingangen van het stadion loopt een flink eind door tot in de stad. Wie de opponent wil ’treffen’ zal een groot eind om moeten lopen en dan vermoedelijk op politie te paard stuiten.

Het centrum van Brussel was gisteravond ook al het toneel van ernstige ordeverstoringen. De politie voerde charges uit tegen Engelse hooligans en gebruikte daarbij traangas. Ruim 200 Engelsen zijn opgepakt, waarvan zeker 35 zullen worden voorgeleid. Er is veel politie op de been. Enkele straten in het centrum zijn afgezet,een deel van de cafes heeft de deuren gesloten. Volgens de politie begonnen de rellen toen dronken Engelsen zich provocerend gedroegen tegenover allochtone jongeren uit Brussel.

Overigens zijn er al 22 Britse hooligans teruggestuurd naar huis. De hooligans stonden bij de Duitse douane bekend en konden direct na aankomst op het vliegveld van Düsseldorf alweer rechtsomkeert maken. De Engelsen probeerden zich er nog uit te praten door aan te geven een vrijgezellenfeestje te vieren. Hun uiteindelijke bestemming konden ze echter niet noemen. Ook vonden de douanebeambten treinkaartjes naar Amsterdam en Nederlands geld. Dit versterkte het vermoeden dat de Engelsen op weg waren naar Charleroi voor een treffen met Duitse supporters.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
©FOK.nl e.a.