Vermiste schijven met atoomgeheimen terecht

Twee computerschijven met Amerikaanse atoomgeheimen die zoek waren geraakt in het nucleaire laboratorium in Los Alamos zijn teruggevonden.
De schijven zijn teruggevonden achter een kopieerapparaat op de beveiligde afdeling van het laboratorium, waar ze ook vermist waren geraakt. De afdeling is voor een zeer beperkt aantal mensen toegankelijk.
De schijven bevatten identieke technische gegevens over hoe Amerikaanse, maar mogelijk ook sommige Russische kernwapens onschadelijk kunnen worden gemaakt in geval van nood of bij een terroristische aanval.

De verdwijning werd ontdekt een dag voordat het laboratorium vorige maand werd ontruimd in verband met bosbranden. Minister van energie Bill Richardson, die pas na drie weken van de vermissing op de hoogte werd gebracht, zei eerder reeds te vermoeden dat de schijven in de paniek over de bosbranden op een verkeerde plek waren beland.
Richardson zei vrijdag dat het onderzoek dat gaande is naar de verdwijning wordt voortgezet, ook al zijn de schijven teruggevonden. Onderzocht zal worden of de teruggevonden schijven authentiek zijn of een replica.

Ik vind 't nog steeds slordig.
"Wat doen we met die schijven met zeer gevoelige informatie over kernwapens ?"
"Ach, pleur maar achter 't kopieerapparaat..."