Engeland- Duitsland

Tim (MeneerTim)
Engeland- Duitsland

Mischien wel het meest beladen duel van dit Ek vond plaats in Charleroi. Sinds 1966 wonnen de Engelsen geen belangrijke wedstrijden van de Duitsers. Hoge emoties en nostalgie voeren de boventoon bij deze “gewone” poulewedstrijd. De spanning was niet zozeer in het veld maar vooral buiten het veld. De risico wedstrijd van hoge aard. Vlak voor de aanvang van het duel wilden ongeveer duizend Engelse supporters het stadion binnen zonder kaartje. Het sattalietbusje van de NOS kwam erin terecht en is tenauwernood eruit gekomen. Eerder die was de eerste confrontatie tussen beide supportersgroepen. De politie had waterkanonnen nodig om de groepen uit elkaar te jagen. 130 Mensen werden opgepakt.



Binnen het stadion was de sfeer een stuk rustiger. Zonder overdreven spanning begon de wedsrtijd. Duitsland miste Bierhoff, die geblesseert achterbleef, zijn vervanger heet Karsten Jancker. Verder ontbraken Hassler, Linke en Paulo Rink in de basis. Zij betalen de prijs voor het slechte spel tegen Roemenie. Engeland miste daarentegen belangrijke spelers. McManaman en Adams vielen maandag geblesseert uit tegen Portugal. Keown en Wise zijn hun vervangers. De Engelsen moeten winnen. De duitsers zouden, als ze verliezen, nog een klein kansje hebben.



Een saaie eerste helft die vooral door de status van de wedstrijd nog een beetje spannend was. Engeland passte vooral onzorgvuldig en te snel. Duitsland kroop langzaam maar zeker steeds verder naar voren en sloopte het middenveld van de Engelsen. Alle harde arbeid ten spijt, kwamen de Duitsers voor de rust niet verder dan twee doelpogingen. Seaman zag de schoten van Deisler en Ziege van ver aankomen en redde bekwaam. Engeland mocht zich aanrekenen dat de Duitsers ongeschonden de eerste helft haalden. Hoewel dit niet resulteerde in goede doelgerichte kansen. Een kwartier voor rust sloeg het spel enigszinds om. De eerste kans kwam via een voorzet van wonderboy David Beckham. Owen vond met een kopbal keeper Kahn op zijn pad.





De tweede helft begon met een stuk beter niveau. Het spel verplaatste zich naar de helft van onze oosterburen en Engeland kwam meer in zijn spel. Campbell en Keown hadden de twee slechtspelende spitsen van die Manschaft in hun zak. Niet lang daarna kopte Shearer dan ook het eerste doelpunt binnen. De voorzet kwam uit de vrije trap van, wie anders, David Beckham. Dit schudde de Duitsers wakker en in een korte periode van ongeveer 5 minuten volgde een massa-offensief onder leiding van Jens Jeremies. De duitsers kwamen dichtbij onder meer via een enorme kans voor Karsten Jancker. Vanaf dat moment nam de druk op het Engelse doel toe, maar de ervaren verdedigende linie van de Engelsen gaf niet thuis. De Duitsers moeten nu winnen van de Portugezen om nog in de buurt te komen van de tweede plaats die recht geeft op een plaats in de tweede ronde. Dan zullen de Engelsen alleen wel moeten verliezen van de al uitgschakelde Roemenen.