Cupido levert EURO2000 kaarten in

Danny (FOS4)
Eigenaar C. van den Berg van het Amsterdamse ticketbureau Cupido heeft vrijdagmiddag zijn EK-kaarten ingeleverd bij EURO 2000.
"Mijn vrouw en kinderen werden gek van de invallen en huiszoekingen. Ik had geen andere keus", aldus Van den Berg.

Cupido leverde de kaarten in zonder de barcode, stoelnummers en namen. Van den Berg had deze gegevens van de kaarten geknipt om te voorkomen dat EURO 2000 de herkomst van de tickets achterhaalt.

"Tevergeefs, we weten precies waar de betreffende kaarten vandaan zijn gekomen", verklaarde woordvoerder Hennie Beijer van EURO 2000. "Wat ze hebben laten zitten was de sector en de ingang. Voor ons is dat voldoende. We gaan alles na. Per kaart betekent dit een aantoonbare overtreding. We verwachten niet veel van een eventuele schadeloosstelling. Waar het ons om gaat, is dat we weten hoe het zit."

Vorige week vrijdag verbood de president van de rechtbank in Amsterdam Cupido verdere handel in tickets voor het Europees kampioenschap voetbal. Ondanks het vonnis ging het ticketbureau door met de verkoop. Dinsdag stonden alweer advertenties in de krant voor EK-kaarten bij Cupido.

Het ticketbureau is nu toch gezwicht onder de druk van EURO 2000.
"Ze stuurden de politie op mijn dak en waren overal op zoek naar kaarten. Zo kon het niet langer", zegt Van den Berg.
Voor de dagen dat Cupido de EK-kaarten in zijn bezit heeft gehouden moet het een boete van 25.000 gulden per dag betalen, ook voor elke advertentie stelde de rechtbankpresident deze sanctie vast.

De rechter droeg Van den Berg bovendien op de namen prijs te geven van verkopers en kopers van kaarten. Maar dit blijft de tickethandelaar weigeren. "Ik ben geen verrader", zegt hij. Ook dit kost Cupido 25.000 gulden per dag.

Cupido leverde vrijdag 3900 kaarten, aldus een woordvoerder van de stichting EURO 2000. Van den Berg zei vorige week dat hij meer dan 1 miljoen gulden in de kaarten had gestoken.

Cupido heeft nog wel hoger beroep ingesteld tegen het vonnis van de president in het kort geding, aangespannen door de stichting EURO 2000. Maar tegen de tijd dat het gerechtshof zich over de zaak buigt, is het EK al lang voorbij en de stichting EURO 2000 mogelijk al opgeheven.

En tegen die tijd is Cupido waarschijnlijk al failliet...