FOK!filmklassieker: The Red Queen Kills Seven Times (1972)

Wat is er nou fijner dan op zondagmiddag een fijne filmklassieker te gaan bekijken? Elke week speurt dekatophetspek voor de reeks FOK!filmklassieker het wereldwijde web af voor de meest uiteenlopende rolprenten. Vandaag richten we ons vizier op de cultklassieker The Red Queen Kills Seven Times van regisseur Emilio P. Miraglia uit 1972.

The Red Queen Kills Seven Times 1

De zussen Kitty (Barbara Bouchet) en Franziska Wildenbrück (Marina Malfatti) erven op zekere dag een oud kasteel maar hun geluk is slechts van korte duur. Een mysterieuze zwartharige vrouw met een rode cape zorgt er namelijk voor dat de vriendenkring van de twee meiden in rap tempo kleiner wordt. Is zij de Red Queen, een voorouder uit de familie Wildenbrück waarvan het verhaal gaat dat ze elke 100 jaar zeven moorden pleegt?

The Red Queen Kills Seven Times 2

La Dama Rossa Uccide Sette Volte oftewel The Red Queen Kills Seven Times was de vijfde en eveneens voorlaatste film van de Italiaanse cineast Emilio Miraglia die ook wel eens films maakte onder het pseudoniem Hal Brady. Voor liefhebbers van het giallo-genre is Miraglia een regisseur wiens films absoluut konden wedijveren met het betere werk van bijvoorbeeld Dario Argento en Mario Bava. Een heerlijke duistere thriller dus waarin de kijker mag zien uit te vinden wie de sadistische moordenaar is terwijl we ook nog eens worden verwend door fraai vrouwelijk bloot en een imponerende soundtrack van Bruno Nicolai, die we uiteraard ook kennen van zijn scores voor de films van Franco. Veel kijkplezier toegewenst en laat vooral ook even weten wat je van de film vond.