De Top 10 van de UK Chart Top 100 van 7 februari 1968

Vandaag gaan we weer een halve eeuw terug in de tijd en richten we ons vizier eens op een buitenlandse hitlijst. Vandaag gaan we namelijk terug naar de Top 10 van de UK Chart Top 100 van 7 februari 1968.

10 Plastic Penny - Everything I Am
10 Plastic Penny - Everything I Am

Op de 10e plaats in de Britse Top 10 komen we op 7 februari de eerste en enige succesvolle single 'Everything I Am' van de psychedelische popband Plastic Penny tegen. Het liedje was een cover van the Box Tops en zakte van de 6e naar de 10e plaats. 'Everything I Am' van Plastic Penny zou 6 weken in de UK Chart Top 100 staan en zou de 6e plaats bereiken. In Nederland zou de single niet verder komen in de Top 40 dan de 18e plaats. Plastic Penny zou in 1968 optreden op het eerste Isle Of Wight Festival.

09 Solomon King - She Wears My Ring
09 Solomon King - She Wears My Ring

Ook op de 9e plaats in de UK Chart Top 100 komen we alweer een topper van een plaat tegen. Met 'She Wears My Ring' had Solomon King een behoorlijke hit in meer dan veertig landen. King was de eerste blanke zanger die op tournee ging met Billie Holiday en die ook werkte met The Jordanaires, de achtergrondzangers van Elvis Presley, die ook op deze single te horen waren. 'She Wears My Ring' van Solomon King stond 6 weken in de UK Chart Top 100 en piekte op de 8e plaats. In Nederland kwam de single niet verder dan de tipparade!

08 Brenton Wood - Gimme Little Sign
08 Brenton Wood - Gimme Little Sign

Nadat de Amerikaanse zanger Brenton Wood in 1967 in Amerika al een hitje had gescoord met de single 'The Oogum Boogum Song' verscheen op 2 januari 1968 zijn enige Britse top 10 hit met de single 'Gimme Little Sign'. De single steeg van de 15e naar de 8e plaats in de UK Chart Top 100. Het was ook de hoogste positie die de single zou bereiken in de 14 weken dat deze in de Britse hitlijst te vinden was. In Nederland zou Brenton Wood met 'Gimme Little Sign' niet verder komen dan 6 weken in de tipparade.

07 Georgie Fame - The Ballad Of Bonnie And Clyde
07 Georgie Fame - The Ballad Of Bonnie And Clyde

De voormalige nummer 1 hit 'The Ballad Of Bonnie And Clyde' van Georgie Fame zakte deze week van de 2e naar de 7e plaats in de UK Chart Top 100. Na 'Yeh Yeh' (1964) en 'Getaway' (1966) was dit de derde en tevens laatste grote hit voor Georgie Fame. 'The Ballad Of Bonnie And Clyde' was 13 weken in de Britse lijst terug te vinden. In de Nederlandse Top 40 wist de single in 12 weken de 5e plaats te bereiken.

06 The Tremeloes - Suddenly You Love Me
06 The Tremeloes - Suddenly You Love Me

Op de 6e plaats in de UK Chart Top 100 komen we alweer een single tegen die in het in Nederland niet verder zou schoppen dan 5 weken in de tipparade. Wat dat betreft deed 'Suddenly You Love Me' van The Tremeloes het een stuk beter. Het was een cover van Riccardo Del Turco's 'Uno Tranquillo' uit 1967. Ben Cramer had er datzelfde jaar een hit mee gehad onder de titel 'Zai Zai Zai'. De uitvoering van 'Suddenly You Love Me' van The Tremeloes verscheen in Nederland als B-kant van de single 'As You Are'.

05 Amen Corner - Bend Me Shape Me
05 Amen Corner - Bend Me Shape Me

'Bend Me Shape Me' was de derde single van de uit Wales afkomstige band Amen Corner en was tevens de eerste top 10 hit voor de band in de Britse charts. In 1969 zou de band hun enige nummer 1 hit scoren met de single '(If Paradise Is) Half as Nice'. De single 'Bend Me Shape Me' zou in totaal 12 weken in de UK Chart Top 100 staan en de 3e plaats halen in die lijst. In Nederland zou het nummer 'Bend Me Shape Me', dat in 1966 al was uitgebracht door de Amerikaanse band The Outsiders, vooral bekend worden in de uitvoering van de band American Breed en in een discouitvoering van zangeres Gilla in 1978.

04 Engelbert Humperdinck - Am I That Easy To Forget
04 Engelbert Humperdinck - Am I That Easy To Forget

Op de 4e plaats in de UK Chart Top 100 komen we de single 'Am I That Easy To Forget' van Engelbert Humperdinck tegen die deze week één plaats was gedaald in de top 10. De single zou 13 weken in de Britse hitlijst te vinden zijn. In ons land zou de single slechts 5 weken in de Nederlandse Top 40 staan en niet verder komen dan de 23e positie en was daarmee de op één na slechtst scorende single van Humperdinck.

03 John Fred & The Playboy Band - Judy In Disguise (With Glasses)
03 John Fred & The Playboy Band - Judy In Disguise (With Glasses)

Zanger John Fred schreef 'Judy In Disguise (With Glasses)' nadat hij het liedje 'Lucy In The Sky With Diamonds' had gehoord van The Beatles maar de tekst niet goed had verstaan. De single 'Judy In Disguise (With Glasses)' was de enige nummer 1 hit voor de band in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en wist zo 'Hello Goodbye' van de hoogste plaats in de Amerikaanse hitlijst te houden. 'Judy In Disguise (With Glasses)' was tevens een nummer 1 hit voor de band in West-Duitsland en Zwitserland. In Nederland bleef de single haken op de 2e plaats in de Top 40 achter 'Mien Waar Is M'n Feestneus?' van Toon Hermans.

02 Manfred Mann - The Mighty Quinn
02 Manfred Mann - The Mighty Quinn

In de UK Chart Top 100 van 7 februari komen we de single 'The Mighty Quinn' van Manfred Mann tegen die deze week klimt van de 7e naar de 2e plaats. Het door Bob Dylan geschreven nummer was de derde en tevens laatste nummer 1 hit voor Manfred Mann in de Britse charts. In Nederland scoorde Manfred Mann na 'Ha! Ha! Said The Clown' (1966) zijn op één na grootste hit met het liedje over Quinn de Eskimo. De single stond 11 weken in de Nederlandse Top 40 en haalde de 2e plaats achter de single 'Words' van The Bee Gees.

01 The Love Affair - Everlasting Love
01 The Love Affair - Everlasting Love

'Everlasting Love' was een nummer dat in 1967 al was uitgebracht door de Amerikaanse zanger Robert Knight. Voor de Britse markt wou men het liedje op laten nemen door de band Marmelade maar deze vonden het liedje te poppy klinken. De single van The Love Affair zou 12 weken in de UK Chart Top 100 verblijven, waarvan een tweetal weken op de allerhoogste plaats. Het was dan ook de grootste hit voor de Londense popgroep. Sinds 2007 is 'Everlasting Love' het nummer met de meeste hitnoteringen in de Top 40. Het nummer werd in Nederland namelijk uitgebracht door onder meer The Love Affair (1968), Patricia Paay (1977), U2 (1989), Gloria Estafan (1994) en Jamie Collum (2004).