De top 10 van de Top 40 van 19 februari 1983

Vandaag richten we ons vizier weer op een top 10 in een Nederlandse hitlijst. Vandaag gaan we namelijk terug naar 19 februari 1983. Een week waarin we ook een aantal enorme knallers van hits tegenkomen.

10 Dionne Warwick - All The Love In The World
10 Dionne Warwick - All The Love In The World

Op de 10e plaats in de top 10 van 19 februari komen we een single tegen die de voorgaande week nog op de 4e plaats te vinden was. Het liedje 'All The Love In The World' van Dionne Warwick werd voor haar geschreven door Robin, Maurice en Barry Gibb en werd eveneens door laatstgenoemde geproduceerd. Warwick, die een jaar eerder ook al flink had gescoord met de single 'Heartbreaker' zou met 'All The Love In The World' haar meest succesvolle single in Nederland uitbrengen. De single stond in totaal 8 weken in de Top 40 en haalde de 3e plaats.

09 Lisa - Break It Out
09 Lisa - Break It Out

Op de 9e plaats een plaatje van Nederlandse bodem. Lisa Boray is een artiest die vooral naam maakte als achtergrondzangeres op zo ongeveer elke hitgevoelige Nederlandse single in de vroege jaren tachtig van artiesten zoals Earth & Fire, Herman Brood, de Magriet Eshuys Band en Lori Spee. In 1983 neemt ze met een aantal leden van haar voormalige band American Gypsy het album Searchlight op, waarvan 'Break It Out' een bescheiden hitje wordt. De single zou uiteindelijk 8 weken in de Nederlandse Top 40 staan en piekte op de 9e plaats.

08 Indeep - Last Night A D.J. Saved My Life
08 Indeep - Last Night A D.J. Saved My Life

Op de 8e plaats van de top 10 komen we een single tegen die vorige week nieuw binnenkwam op de 18e plaats en deze week een flinke sprong had gemaakt. 'Last Night A D.J. Saved My Life' was de enige single die de uit New York afkomstige formatie Indeep uit zou brengen in Nederland. De voormalige alarmschijf stond in totaal 8 weken in de Nederlandse Top 40 en zou de 2e plaats bereiken. Zangeres Réjane Magloire had later wederom succes met de Belgische dance-act Technotronic.

07 Yarbrough & Peoples - Heartbeats
07 Yarbrough & Peoples - Heartbeats

De single 'Heartbeats' van het uit Texas afkomstige duo Yarbrough & Peoples stond deze week voor de tweede week op de 7e plaats in de Nederlandse Top 40. Yarbrough & Peoples hadden in 1981 een grote hit met de single 'Don't Waste Your Time'. 'Heartbeats' zou acht weken in de hitlijst vertoeven maar niet verder komen dan deze 7e plaats. Het was de laatste single die Cavin Yarbrough en Alisa Peoples in Nederland uit zouden brengen. Sinds 1986 is er weinig meer vernomen van het duo.

06 Het Goede Doel - Vriendschap
06 Het Goede Doel - Vriendschap

Op de 6e plaats in de top 10 alweer een single van Nederlandse bodem en het is ook nog eens de sterkste klimmer deze week in de top 10. 'Vriendschap' stijgt deze week namelijk van de 13e naar de 6e plaats in de Nederlandse Top 40. Het is de vierde single van de band Het Goede Doel, die eerder al een hit heeft gescoord met de single 'België (Is er leven op Pluto?)'. 'Vriendschap' stond 8 weken in de hitlijst en wist de 4e plaats te halen.

05 Dire Straits - Twisting By The Pool
05 D!re Stra!ts - Twisting By The Pool

Ook op de 5e plaats in de top 10 van deze week een flinke stijger. De single van de band Dire Straits klimt deze week van de 10e naar de 5e plaats. Het nummer 'Twisting By The Pool' stond op de ExtendedancEPlay, waarop we ook de nummers 'Two Young Lovers' en 'If I Had You' tegenkomen. De single van Dire Straits zou 7 weken in de Nederlandse Top 40 staan en had deze week zijn hoogste positie bereikt.

04 Time Bandits - I'm Specialized In You
04 Time Bandits - I'm Specialized In You

De single 'I'm Specialized In You' van de Nederpop-band Time Bandits zakt deze week één plaatsje in de top 10. Het was de derde single van de band rondom zanger Alides Hidding en tevens de meest succesvolle plaat van de groep. De single stond 10 weken in de Nederlandse Top 40 en zou daarin de 2e plaats weten te halen. De Time Bandits scoorden tevens grote hits met de singles 'Live It Up', 'Listen To The Man With The Golden Voice' en 'I'm Only Shooting Love'.

03 Michael Jackson - Billie Jean
03 Michael Jackson - Billie Jean

Op nummer 3 in de top 10 van 19 februari alweer een stijger. 'Billie Jean' van Michael Jackson klimt deze week van de 5e naar de 3e plaats. 'Billie Jean' was de 3e single van het epische album Thriller en was tevens de single waarmee Michael Jackson in de Verenigde Staten een ijzersterke comeback zou maken. Jackson zou een tweetal Grammy Awards met de single binnenslepen en scoorde in de Billboard Hot 200 een nummer 1 hit. In de Nederlandse Top 40 wist de single maar liefst 19 weken te vertoeven en bleef maar net op de 2e plaats hangen achter de single die in deze week ook al de hoogste plek bezet hield.

02 Billy Joel - Goodnight Saigon
02 Billy Joel - Goodnight Saigon

Na maar liefst drie weken op de 1e plaats te hebben gestaan zakte Billy Joel deze week een plaatsje met zijn fijne single 'Goodnight Saigon'. Het protestliedje tegen de oorlog in Vietnam was afkomstig van het album The Nylon Curtain. Het zou de enige nummer 1 hit van Billy Joel in Nederland zijn. De single stond in totaal 11 weken in de Nederlandse singles-lijst.

01 Irene Cara - Fame
01 Irene Cara - Fame

Op de 1e plaats in de Nederlandse Top 40 van 19 februari hebben we een nieuwkomer. 'Fame' was de debuutsingle van de uit New York afkomstige zangeres en actrice Irene Cara. Cara speelde in de film Fame de rol van Coco Hernandez en zong het titelnummer van de film naar de hoogste plaats in menig hitlijst. De single zou nog 2 weken op de hoogste plaats van de Nederlandse Top 40 blijven staan en stond in totaal 11 weken in die lijst. Irene Cara zou later nog een bescheiden hit scoren met 'What A Feeling', een liedje uit de film Flashdance.