LEGO The Incredibles

Games in de LEGO-serie zijn misschien wel de enige games die recht doen aan de films waarop ze gebaseerd zijn. De ontwikkelaar volgt altijd de verhaallijnen erg nauwkeurig en voegt daar de karakteristieke LEGO-humor aan toe. Die formule werkt nog steeds, maar inmiddels wordt de gebrekkige vernieuwing wel een probleem.

Lego the incredibles 1

In LEGO The Incredibles speel je de verhaallijnen van beide films en kom je uiteraard alle personages tegen met unieke vaardigheden. Mr. Incredible kan vijanden vrienden gooien en muren kapotslaan, Elastigirl kan haar lijf uitrekken en zo bruggen vormen of andere locaties bereiken, Frozone kan dingen bevriezen en zo een pad vormen, Violet kan met een force field zweven en onzichtbaar worden en ga zo maar door. Het leuke is dat je regelmatig deze vaardigheden moet combineren, waardoor je niet speelt met één of twee personages, maar daadwerkelijk met 'The Incredibles'. 

De hele game voelt en ademt als The Incredibles. De geluidseffecten, de stemmen, de designs. Alles klopt, zoals je mag verwachten. Fans van de franchise gaan smullen van de game en om zelf de wereld van The Incredibles te ervaren. Zeker in de Free Mode, die losstaat van de twaalf verhaalmissies, waarin je vrij bent om te gaan en te staan waar je wil. De wereld ontdekken, geheimen zoeken en collectibles verzamelen terwijl je vrij wisselt van personages. Alles is er om de game een positieve ervaring te maken.

Lego the incredibles Frozone

Er zijn wel een paar puntjes waar ik mijn twijfels bij neerzet. De input is niet altijd even nauwkeurig, waardoor bijvoorbeeld wisselen van personages of bepaalde elementen in een level activeren soms onnodig lastig wordt. Of het een simpele delay is of een gebrekkige detectie van de game is me niet helemaal duidelijk geworden, maar kan her en der wel vervelend zijn.

Dan is er nog het punt of de game nog wel vernieuwend genoeg is. Elke game in de LEGO-serie verandert van setting, dus in die zin voelt elke losse game enigszins fris aan. Daarbuiten zijn de gameplay-systemen al jaren niet meer veranderd en dat begin je wel te voelen, zeker wanneer je er meerdere hebt doorgespeeld. Je zou denken dat er veel te doen is en unieke gameplay-mogelijkheden zijn per franchise, maar die worden slechts beperkt benut. Voor kinderen is dit ongetwijfeld een mindere issue, maar voor mij voelt het wel alsof er een limiet is bereikt. Ik zie graag wat nieuws, herschrijf de formule enigszins.

De game is dus een typische LEGO-game. De setting is weer grandioos en trouw aan het bronmateriaal. De game voelt als The Incredibles en de typische humor is ook weer aanwezig. Verder is er wel een hoog 'been there done that' gehalte en als je dat voor deze game al had, dan ga je deze game enigszins vervelend vinden.

Pluspunten
Minpunten
  • Trouw aan het bronmateriaal
  • Speelt en voelt als The Incredibles
  • Gebrekkige vernieuwingen
  • Input wordt soms niet goed geregistreerd
Gespeeld op PlayStation 4. Ook beschikbaar voor Nintendo Switch, pc en Xbox One.