Logitech G502 X Plus

Logitech heeft al jaren de G502 gamingmuis en die heeft dit jaar een update gekregen. Er zijn drie nieuwe varianten op de markt gebracht: De G502 X (bedraad), de G502 X Lightspeed en de G502 X Plus. Deze laatste muis ben ik de laatste tijd mee aan de slag gegaan en eerlijk is eerlijk, het is een lekker ding.

Logitech G502 X Plus

De G502 X Plus komt met de nieuwste snufjes. Zo maakt de muis gebruik van Lightforce Switches, die razendsnel je input verwerken maar toch mechanische feedback geven. De klikken die je maakt voel en hoor je, iets wat ik altijd prettig vind met een muis. Daarnaast heeft de muis Lightsync RGB, waarmee je de muis veel diverse kleurtjes, patronen en meer mee kunt geven. De Hero 25K-Sensor zorgt voor hyperprecisie bij het tracken van je input en de draadloze lightspeed-technologie zorgt voor een nog snellere respons van je input.

Dat is allemaal leuke, technische praat. Ik ben niet in staat een benchmark te maken ten opzichte van andere muizen of iets dergelijks, dus of dit allemaal echt wat toevoegt? Ik durf niet precies te zeggen wat ik wel of niet merk. Wat ik wel kan zeggen is dat de muis lekker is om mee te werken. De muis heeft een gewicht van zo'n 106 gram, voor mij precies goed. Hij is hiermee lichter dan zijn voorgangers, maar op de markt nog wel relatief zwaar. In vorige generaties kon je zelf het gewicht aanpassen, wat nu helaas niet meer mogelijk is. Ook heeft de muis in totaal 13 programmeerbare knoppen, wat voor gamen ook prima is.

Logitech G502 X Plus 2

Daar gebruik ik de muis uiteindelijk voornamelijk voor; gamen. Met de Logitech G Hub kun je voor elke game unieke profielen aanmaken, net zoals met andere Logitech apparatuur. Wil je een bepaalde DPI-setting voor specifieke games? Doen. Wil je andere functionaliteiten voor andere games? Ga je gang. Het kost wat tijd om alles precies op te zetten, maar daarna werkt het wel lekker. De muis heeft ook een toegewezen DPI-Shift knop, waarmee je zolang je de knop ingedrukt houdt de DPI kunt veranderen. Handig als je bijvoorbeeld gaat liggen snipen in een FPS. Persoonlijk gebruik ik dat niet en gelukkig is het mogelijk deze knop om te wisselen voor een vlakke toevoeging, zodat de muis relaxter in de hand ligt. Het is dan weer wel jammer dat je de DPI-Shift knop niet kunt opbergen in de muis zelf.

De batterijduur is meer dan prima. Gebruik je de kleurmogelijkheden, dan gaat je muis zo'n 37 uur mee volgens Logitech. Doe je dit niet en zet je dit uit, dan kun je tot wel 140 uur met de muis aan de slag. Of, simpel gezegd: sinds ik de muis heb ontvangen en ten tijde van het schrijven van deze review heb ik de muis nog niet hoeven opladen. En dat is wel lekker. Opladen gebeurd uiteraard met USB-C, zoals je dat inmiddels wel mag verwachten. De G502 X Plus is ook compatibel met inductieladen, mocht je zo'n type muismat bezitten.

Logitech G502 X Plus 3

Ik vind het lastig een oordeel te vellen op het prijskaartje van maar liefst 169,00 euro. Aan de ene kant werkt de muis heerlijk, ligt lekker in de hand, biedt genoeg functionaliteit aan om mee aan de slag te gaan en is erg accuraat. Aan de andere kant vind ik het jammer dat er geen linkshandige variant is, je het gewicht niet kunt aanpassen en ook het extra knopje niet kunt opbergen in de muis zelf. Dat is dus een oordeel dat je voor jezelf moet maken. Je zult in ieder geval geen spijt krijgen van je aankoop, want het is wel de lekkerste muis die ik ooit heb mogen gebruiken.