Hellblade 2 is 30fps op Series X|S

De langverwachte opvolger op het succesvolle Hellblade zal exclusief op 30 frames per seconde draaien op Xbox' huidige generatie consoles. Dat blijkt uit een bericht van de Duitse game-website Gamepro.de.

Hellblade 2: Senua's Saga is volgens concullega-website Polygon een 'tech showcase' van Unreal Engine 5. De game verschijnt exclusief voor Series X|S en PC, maar zal op consoles dus geen grafische modi bieden om te kunnen kiezen voor optimale framerate of optimale graphics. De VFX director bij ontwikkelaar Ninja Theory verklaarde tegenover GamePro dat dit bewust is om een meer 'cinematische ervaring' te bieden. Door de relatief langzame en 'gewichtige' gameplay zou een lagere framerate geen issue moeten zijn. Het is niet duidelijk of deze keuze voortkomt uit het feit dat de game ook verschijnt voor de minder krachtige Xbox Series S.

Het is al de derde nieuwe Xbox-exclusive die uitsluitend op 30fps draait, met Starfield als recent voorbeeld. Ook Redfield werd uitgebracht met alleen de mogelijkheid voor 30fps, al werd daar later wel een performance mode aan toegevoegd. Misschien dat dit later ook nog komt voor Hellblade 2. Volgens Polygon maakt Ninja Theory optimaal gebruik van Epics nieuwe versie van de Unreal Engine, waarbij animaties volledig motion-capped zijn en er 'hyperrealistische' textures worden gebruikt. Hellblade 2 verschijnt op 21 mei, uitsluitend in digitale hoedanigheid. De game komt vanaf dag 1 beschikbaar op Game Pass.