Vernee Thor E; concurrentie voor de Moto E4?

3. Scherm & Accu

Scherm:

De Thor E heeft een 720x1280px resolutiescherm. Wanneer we het paneeltje bekijken valt op dat het gaat om een budget schermpje. Niet alleen is de resolutie wat lager dan we op duurdere toestellen wellicht gewend zijn. Ook de kleuren van het toestel zijn matig. Het scherm heeft een wat uitgewassen effect. Wel lijkt de kleurtemperatuur out of the box redelijk goed afgesteld, ook het contrast van ons reviewtoestel lijkt redelijk voor een telefoon in deze prijsklasse. 

Het gat tussen het glas en het LCD lijkt beperkt (gelamineerd), hierdoor heb je in de zon minder last van schitteringen. Iets dat wel erg fijn is gezien de helderheid van het scherm onder de 400 nits blijft, in de volle zon is het toestel daardoor soms iets lastiger af te lezen. Maar dit is iets dat bij budget toestellen wel vaker het geval is. 

Ook de telefoon out of the box drie stuck pixels; welke overigens na een video met snel wisselende kleuren afgespeeld te hebben allemaal weg waren. Of dit exemplarisch is is niet bekend. Maar het laat wel zien dat Vernee niet de hoogste kwaliteit schermen heeft gebruikt. 

Al met al is het schermpje in de Vernee wel te verantwoorden voor de prijsklasse. Het is te hopen dat de vastzittende pixels een exemplarisch probleem zijn, want dat blijft ondanks de prijs gewoon slordig. 

 Accu: 

Vernee claimt een 5.000mAh accu te gebruiken in de Thor E, helaas heeft het toestel in tegenstelling tot zijn voorganger geen verwisselbare accu waardoor het (orignele) label lastiger te checken is. 

Wel hebben we een aantal checks gedaan met het gebruik van de accu. In de praktijk halen we met de telefoon een onscreen time van rond de 7-8 uren. Niet slecht voor een telefoon in deze prijsklasse met een iets oudere (op groter producé gebakken) processor. In de regel ging het toestel dan ook anderhalf tot twee dagen mee. Dit was met een Android Wear horloge gekoppeld waardoor de Bluetooth verbinding de hele dag open staat. Daarnaast is er ruim een uur per dag muziek geluisterd via Bluetooth oordoppen. Al met al is de accu die in de Vernee zit niet slecht te noemen. 

Bij intensiever gebruik zal de telefoon iedere dag aan de lader moeten; wanneer je deze alleen gebruikt om een enkel whatsappje te sturen zal de telefoon de 3 a 4 dagen met enig gemak halen. Zeker wanneer je de achtergrondprocessen (op bepaalde apps na) uit laat schakelen door de meegeleverde DuraSpeed app. 

Het laden van de accu gaat met bijgeleverde lader relatief snel; we zien daarbij het volgende laadverloop:

- 15 min: 12%

- 50 min: 45% 

- 60 min: 53% 

- 75 min: 66% 

- 90 min: 78% 

- 105 min: 88% = Amerage omlaag, trager laden voor veiligheid. 

- 127 min: Vol. 

De lader laadt het toestel op met 9V / 1.4A met bijgeleverde snelllader, door het laden met 13 Watt is het toestel dus relatief snel vol. Iets waar Chinese toestellen met de oude 5V 1A laders nog wel eens uren over deden. Het is goed te zien dat Vernee een kwalitatief goede (snellader) meelevert met het toestel. 

Thore E laden

Wanneer we de mAh meter checken lijkt ook de bewerng van een 5.020 mah accu in het toestel te kloppen.