Vernee Thor E; concurrentie voor de Moto E4?

2. Unboxing en bouwkwaliteit

Intro

Vernee is wat zoekende lijkt het en met deze Thor E heeft het een 5-inch toestel op de markt gebracht met een grote batterij in van 5020mAh in een relatief kleine behuizing. Maar de processor die we ook in de Jiayu S3 (plus) uit 2014 zagen. We hadden graag een wat modernere processor gezien, maar gezien de lage prijs van het toestel kunnen we wellicht niet alles verwachten. 
 
 
Unboxing en specificaties
 
Een simpele witte doos met daarin de Vernee Thor E met een plastic screenprotector die al geplaatst is (en niet geheel strak). De 9/12V snellader met kabel, een simtray pinnetje en een korte handleiding is alles wat is meegeleverd. Geen bijzonderheden daar dus. 
 
reviewthore-doos (Foto: rene90)
reviewthore-doostoestel (Foto: rene90)
 
5-inch HD scherm
MT6753 processor, octa-core
3GB werkgeheugen, 16GB opslag
Android 7.0
5020mAh batterij
8MP camera achter, 2MP camera voor
Vingerafdruksensor
Dual-sim / sim+microSD
 
 
Bouwkwaliteit en design
 
De Thor E heeft een volledig metalen behuizing waardoor het degelijk aanvoelt en niet fragiel. Dit is een upgrade van de voorgaande Thor die het moest doen met een plastic behuizing. De behuizing heeft een geborstelde afwerking. Hoewel de behuizing redelijk hard lijkt krijgt deze na verloop van tijd vast enige krasjes, het materiaal is niet hetzelfde als de duurdere metalen toestellen. 
 
reviewthore-back1 (Foto: rene90)
 
De voorzijde heeft een 5-inch scherm met 720P resolutie. De randen rond het scherm zijn voor een toestel in deze prijsklasse redelijk te noemen.
Onderaan het scherm zitten drie fysieke knoppen die met een lichte wit accent te zien zijn. Echter zal je dat vrijwel nooit goed zien, de knoppen zijn ook niet verlicht. Het is dus een beetje wennen waar de knoppen precies zitten. Mocht dit een probleem zijn dan kan je in de instellingen softwareknoppen aanzetten. 
 
reviewthore-randen (Foto: rene90)
 
reviewthore-front (Foto: rene90)
 
De linkerzijde heeft de simkaart tray, en een knop voor de E-ink modus. Een mooie benaming voor wat simpele instellingen die worden geactiveerd. Kort gezegd een lagere helderheid en een zwart-wit beeld. Je kan deze knop tot nu toe nog niet zelf koppelen aan een app, dit is een gemiste kans. 
 
De rechterkant heeft de standaard volume en aan/uit-knoppen, deze liggen fijn in de behuizing met goede feedback. Onderaan de microUSB aansluiting en bovenaan de 3.5mm jack.
 
reviewthore-back2 (Foto: rene90)
 
reviewthore-fingerprint (Foto: rene90)
 
De achterkant is wat meer afwijkend. Onderaan een simpele mono speaker en het Vernee logo.
Maar bovenaan heb je een soort glazen zwarte rand waar de camera en flitser in verwerkt zijn. Ik weet niet precies wat ik ervan moet vinden maar ben er nog niet van overtuigd. Het steekt iets uit waardoor het toestel niet geheel plat op de tafel kan liggen. 
 
De vingerafdruksensor is wat minder slim geplaatst op de achterkant en iets (te ver) verdiept. Dit heeft een voordeel en een nadeel. Het toestel zal niet zo snel in je broekzak denken dat je een vinger erop houdt.
Nadeel hiervan is dat je bij het gebruiken van de sensor ook je vinger goed moet plaatsen en soms iets moet duwen, dat is niet voor iedereen even comfortabel. Hier moet wel bij opgemerkt worden dat meerdere mensen het toestel hebben geprobeerd en niet allemaal hier last van hadden.  De sensor reageert wel snel en er is weinig vertraging op de unlock. 
 
Al met al denken we dat de behuizing en bouwkwaliteit in orde zijn. Voor minder dan 99 dollar zeker prima met de metalen behuizing.