You're Next

Het is me een beetje een raadsel waarom het zo lang moest duren voordat You're Next op dvd verscheen. Eerst duurde het al twee jaar voor de film uit 2011 slechts een paar weken in de Nederlandse bioscopen te zien was en dat was best wel onterecht, gezien het feit dat het een prima horrorfilm betreft. Maar goed, we hebben het dan ook over een film van de eigenzinnige cineast Adam Wingard. Wingard debuteerde in 2007 met de horrorcultfilm Home Sick en brak datzelfde jaar door met de bejubelde horrorfilm Pop Skull. Daarna zagen we nog moderne cultklassiekers verschijnen zoals A Horrible Way to Die en Autoerotic.

You're Next

In You’re Next draait het om de familie Davison. De familie houdt een reünie vanwege het 35-jarige huwelijk van de ouders, maar de sfeer slaat al snel om als een aantal familieleden ruzie met elkaar gaan maken. Alsof dat nog niet genoeg ellende is, staat er dan ook nog opeens een stel gemaskerde psychopaten voor de deur, die met behulp van kruisbogen, machetes en ijzerdraad de hele familie proberen uit te moorden. Ze stuiten echter op verzet uit onverwachte hoek. Wat volgt is een dodelijk kat-en-muisspel met een aantal onverwachte en zeer verrassende wendingen.

You're Next 3

You're Next is een film die wat de opbouw van het verhaal betreft wel wat doet denken aan Cabin in the Woods. Zo'n heerlijk standaard horrorverhaal waarin opeens een plotwending zit, die het hele verhaal over de kop gooit en er een totaal nieuw verhaal van maakt. You're Next opent als een hard thriller, maar slaat al snel om in horror als de familieleden op de meest creatieve manieren over de kling worden gejaagd. Uiteraard speelt het hele gebeuren zich af op een afgelegen landgoed en zo zitten de Davisons en hun gasten als het ware opgesloten in het grote huis. Het duurt ook niet lang voordat de indringers het huis zijn binnengedrongen. Maar dan breekt de hel pas goed los.

You're Next 1

You're Next zal wat het verhaal betreft geen originaliteitsprijs winnen, maar de film ademt wel de sfeer uit van de klassieke slashers van weleer, zoals Friday the 13th, Scream en I Know What You Did Last Summer. De film kent dan ook een prima cast met een aantal jonge mensen die eerder al te zien waren in diverse tv-series en horrorregisseurs Joe Swanberg (V/H/S) en Ti West (The House of the Devil en The Innkeepers). You're Next bevat dan ook alle elementen die een liefhebber van een rauwe horrorfilm graag ziet: lekkere wijven, expliciet hard geweld en veel bloed. Een fijn stuk cineastisch geweld waarbij zelfs de doorgewinterde horrorliefhebber op het puntje van zijn stoel zal zitten. Dit is een film die het verdient om door een groot publiek gezien te worden!