Interview: Scouting for Girls

Waar komt de titel van het album vandaan?

Greg: Het komt van een stukje uit de track Famous. We waren bezig met het opnemen van het album en van het label moesten we snel met een titel komen. Op dat moment was er in het nieuws dat er een jongen in een luchtballon vastzat. Wat was de naam van dat kind ook alweer?

Peter: Raven

Greg: Oh ja, wat een stomme naam is dat zeg. Maar het bleek dus dat dat kind daarin zat omdat hij gewoon op televisie wilde komen. Dus wij zeiden al 'Ka-tsjing'. Maar we vonden het gewoon een leuke titel voor het album.

Hoe omschrijven jullie de sound?

Pete: Het is meer een rock & roll-sound van de jaren zestig. Het is een sound die mensen mee laat dansen en zingen op de muziek. Een leuke dag ervan krijgen.

Greg: Als je naar het album luistert klinkt het allemaal erg gepolijst en als nette pop. Maar live is al het geluid dat je hoort door onszelf gemaakt. 

Hebben jullie zelf ook een connectie met de jaren zestig?

Pete: Ik denk dat iedereen dat wel heeft. Het was toen de beste tijd van de muziek, de beste pop-songs zijn in de tijd geschreven. Rock & roll maakte toen zijn hoogtepunt mee. 

Roy  kon er niet bij zijn. Wat is er aan de hand met zijn stem?

Greg: Hij had gewoon geen zin in interviews. Nee, grapje hoor. Maar hij vond het zelf een beetje riskant omdat zijn stem op dit moment niet optimaal is en wilde deze daarom sparen voor de show. Dus we hebben hem ergens opgesloten.

Pete: Hij zit in een van de tourbussen voor een rondleiding door Amsterdam.

Wat kunnen we vanavond van de show verwachten?

Greg: Het gaat allemaal om de interactie met het publiek. Een toffe avond hebben. Zingen, dansen zodat iedereen die hier vanavond wegloopt niet meer kan praten.

Pete: Het is onze eerste Europese tour, dus het is best spannend om hier te spelen. 

Greg: We moeten eigenlijk t-shirts hebben met 'European Tour'! 

Waar gaan jullie nog spelen tijdens deze tour?

Pete: We zijn de komende twee zaterdagen in Nederland om te spelen. In Tilburg en in... krroo 

Ik: Groningen?

Pete: Ja daar! Daarna gaan we naar Duitsland toe. Over iets van twaalf dagen gaan we weer naar het Verenigd Koninkrijk om daar weer te spelen.

Wat gaan jullie in de toekomst nog doen?

Greg: We gaan verder met ons derde album, daarvoor hebben we al het een en ander klaar liggen. Daarna gaan we ons voorbereiden op de festivals, we spelen onder meer op Pinkpop. Ook hebben we nog twee festivals in het Verenigd Koninkrijk. 

Wat hebben jullie al voor het derde album liggen?

Greg: We hebben al iets van zeven of acht tracks klaarliggen. Vanavond spelen we er een.

Pete: Twee toch?

Greg: Klopt ja, die was ik vergeten.