Concert: Toppers In Concert 2011

De betere feestwinkels zullen ongetwijfeld een behoorlijke omzet hebben gehaald in de maand mei. Want 67.000 feestgangers waren gehuld in wit met gouden kleding te vinden in de ArenA. Precies, de Toppers zongen afgelopen weekend weer de ArenA driemaal vol. Het thema was dit jaar Kings & Queens en daarom was de dresscode ook koninklijk wit en goud.

Al bij binnenkomst heerste er al een goede sfeer waardoor de lange rijen zelfs leuk werden. En binnen in de ArenA werden de toeschouwers vermaakt met liederen als die van Ciske de Rat en Abba waardoor men al voor het concert vrolijk aan het dansen was. Het podium is opgebouwd op de middenstip van het veld met een royale uitstraling. Zoals de grote gouden kroon hangend boven het podium omcirkeld met objecten die lijken op kroonluchters.

De toppers

Vlak voor 9 uur kwam er een heuse countdown op het grote scherm dat de toeschouwers aanspoorde om af te tellen tot de shown begon. Het aftellen werd gevolgd door het Nederlandse volkslied dat door het hele publiek staand en luid werd meegezongen. Op een kar in de vorm van een klein kasteel kwamen de Toppers in gouden pakken richting het podium gereden terwijl ze het lied Higher zongen. Na een kort praatje van de heren waarin ze ons welkom heetten gingen we verder met een medley dat begon met Van Voor Naar Achter waarop het gehele publiek synchroon meebewoog op de muziek.

Een avond vol medleys van de Toppers werden afgewisseld met gasten als K3, Peter Beense en Glennis Grace. Met natuurlijk veel momenten waar alles een vrolijk geheel was, maar ook momenten waar het zelfs emotioneel werd. Gordon praatte kort over dat hij zijn moeder mist en zong de ballad Mijn Laatste Lied terwijl op de grote schermen beelden van zijn moeder verschenen. Halverwege kwamen de heren van Los Angeles erbij en maakten het lied compleet. Naderhand stond Gordon daar met de tranen in zijn ogen.

Het zal je overigens niet ontgaan zijn dat Gordon stopt als Topper. Dit afscheid werd tijdens de afsluiting gedaan tijdens het lied Over De Top waarbij Gordon een ereronde over het podium deed met een grote bos rozen in de handen. Met dezelfde praalwagen verlieten de Toppers de ArenA weer.

Het was een groots spektakel met een behoorlijk uitbundige show. Ook kwamen er zo nu en dan wat ingetogen momenten waarbij de show soms een beetje inkakte. Maar het draaide vooral om de meezingers waarbij het gehele publiek meezong en dat prachtig galmde door het stadion. De aankleding was goed gedaan, met veel verrassende elementen. Het ging in hoog tempo met af en toe heel korte pauzes.

Er was ook veel variatie wat betreft de muziek, voor  ieder was eigenlijk wel wat wils. Of dat nou Dancing Queen van Abba was of I Was Made For Loving You van Kiss. Hiermee bereikte ze een grote doelgroep, aangezien er in het publiek zowel huisvrouwen stonden als schoolgaande jongeren. Alleen mag het misschien wel wat minder wat betreft de gasten, of misschien dat ze iets korter mogen optreden. Want de hele show draait toch eigenlijk om de vier Toppers samen. Ze hadden dus wel wat meer mogen opkomen.

Foto's: Bram Muller

Tekst: Thom Puiman

Klik hier voor de fotoreportage.