Concert: Young the Giant

Met een steengoed debuutalbum kwam de Californische indieband Young the Giant voor de eerste keer naar Amsterdam voor een optreden om ook Nederland te veroveren met hun muziek. Een volle zaal in Bitterzoet stond de heren op te wachten nadat het publiek eerst was opgewarmd door de folk-rock band Broken Records.

Om half 10 kwamen de vijf heren van Young the Giant het podium op en werden met een warm applaus ontvangen. De band kwam direct ter zake en begon met I Got, een wat rustiger nummer in vergelijking met de rest van hun repertoire. Al toen gitarist Jakob het intro van Appartment speelde begon er al een groepje dames in het publiek te gillen. Op de wat vrolijkere track werd er door zowel het publiek als de band veelvuldig gedanst. Er hangt een goede sfeer in Bitterzoet, mede door de vanaf begin af aan energieke show van de band.

Zanger van de band Sameer heeft een erg goede  stem. Live was er een klein beetje Paolo Nutini in terug te vinden, maar dan zonder het geslijm. Wellicht dat zijn klassieke condensator microfoon, dat zorgt voor een even zo klassiek effect, daar aan meehielp. De hele band speelt live strak, maar vergeten daarnaast gelukkig niet om er ook een leuke show van te maken.

Young the Giant

Aan het begin van de show was het publiek nogal rustig, met uitzondering tijdens Appartment. Maar tijdens Old Song, Guns Out en Cough Syrup was het nogal rustig in de zaal. Bij Strings kwam het publiek wel wat meer in beweging, wellicht omdat ze daarna ook wat vrolijkere tracks gingen spelen. Met Islands was het juist weer een ingetogen show waarna dat weer bruut verstoord werd door de single van het album My Body.

De eerste show in Nederland van Young the Giant heeft zeker een goede indruk achtergelaten bij het Nederlandse publiek. Het was niet een lange show, daar deden nog meer mensen hun beklag over en stond iedereen maar te wachten op een toegift die er niet kwam. Maar ondanks dat heeft Young the Giant laten zien dat ze een goede show neer kunnen zetten.