Galactic Civilizations II: Endless Universe

Je kan natuurlijk ook de militaire route aflopen. Hiernaast zie je een schip van mijn ontwerp - ondanks zijn imposante uiterlijk is het zo ongeveer het zwakste schip dat je je kunt bedenken. Je kunt extra\\\'s toevoegen aan een schip - onderdelen die alleen uitmaken voor het uiterlijk, waardoor je elk schip bijna volledig kunt customisen. Iets wat Spore ook wel had mogen doen. Rompen (die bepalen hoeveel wapens en schilden er op je schip kunnen) en wapens komen natuurlijk beschikbaar met meer onderzoek. Overal kan je ook de grootte van bepalen, als je een laser op een schip wilt plaatsen die groter is dan het schip, dan kan dat. Door ruilhandel met mijn vriendjes in de ruimte loop ik niet compleet achter op militair gebied. Ik laat maar wat planeten wat schepen ontwikkelen, want je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt.

Ik heb ondertussen al heel wat sterrenbases in de ruimte - en kijkend naar mijn balans is mijn grootste inkomstenbron toerisme. Dit staat mij toe de belasting naar 0% te brengen. Dit maakt de mensen heel erg gelukkig met mij als oppermachtige dictator, wat leidt tot een explosieve stijging van de bevolking, en dus een toename van de productie van mijn planeten. Dit kan al bijna niet meer fout gaan!

<\/center>

Tot er opeens rechtsboven verscheen dat het Yor Collectief over een beurt of 400 wint met een technologie overwinning. Jongens, dit hadden we toch niet afgesproken? Ik ben nog lang niet op het punt waar mijn cultuur de dominante is in het melkwegstelsel, dus moet ik wat actie ondernemen. Ik had al een cultuur-sterrenbasis. Met mijn vele geld laat ik dat ding upgraden totdat de basis het culturele equivalent van Parijs is en samen met de ontdekking van frictieloze broeken voelt de bevolking zich meer verwant met mijn cultuur. De beide planeten sluiten zich bij mij aan, en het Yor Collectief bestaat niet meer. Sorry jongens. Ies koeltoer.

<\/center>

Iedereen houdt dus van me! Iedereen behalve de Drengin. De Drengin vinden het nodig om de oorlog te verklaren aan één van mijn vrienden - en aangezien iedereen in een diplomatische alliantie zit, heeft bijna iedereen meteen ruzie met deze groene gemenerd. Helaas ben ik de enige die de macht heeft om de Drengin tegen te houden - ik ben al heel wat jaren bezig met het maken van schepen - dus is het aan mij om het heelal te redden! In het plaatje hieronder heeft mijn vloot een aanvaring met een stel Drengin schepen - even negerend dat we beide slechts twee schepen hebben heb je hier geen invloed op - maar het is aardig om naar te kijken. Mijn verschillende oorlogsschepen maken langzaam weg naar de Drengin werelden die ik weet te vinden.

<\/center>

Hier val ik Epsilon twee aan - de schepen zijn vernietigd en ik kan beginnen met troepen landen op de planeet. Ondanks hun superieure nummers soldaten weet ik de planeet te veroveren met mijn tweede troepentransport. De bevolking is bevrijd van de tirannie van hun voormalige meesters en ik kan beginnen met het boren naar olie en het brengen van democratie! Oké, dat kan niet en de kwaliteit van de planeet is te laag om echt wat mee te doen. Dat kan te maken heb met die vloedgolf die ik op de planeet veroorzaakte voordat we aanvielen. Ik maak er dus maar een productieplaneet van. Het enige wat mij nu nog resteert is het onbekende, onverkende Drenginland in te trekken en op het beste te hopen. Zal ik op veel tegenslag stuiten? Zal mijn superieure cultuur de hele melkweg overnemen? Hoe zitten frictieloze broeken? En speel ik op easy omdat ik een watje ben?