Gran Turismo 5 Prologue

Naast de auto’s zijn de tracks natuurlijk even belangrijk. Er zijn er in totaal zes, die allemaal een eigen feeling hebben. Er zijn makkelijke tracks, zoals het ovale Daytona circuit, en zeer uitdagende als de London City Track met veel scherpe bochten waarbij je hard op je remmen moet gaan staan. Net als de auto’s hebben de makers er veel tijd in gestoken om de tracks er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Met name de binnenstad van Londen en de Eiger Nordland track in de bergen zijn erg mooi gemaakt. Toch is zes echt veel te weinig voor een race-game, want na een paar uur heb je de tracks wel gezien. Tijdens de race heb je de mogelijkheid om tussen vier verschillende camera-standpunten te kiezen, waarbij de cockpit-view toch wel de mooiste is. Elke auto heeft zijn eigen cockpit die allemaal hun eigen kleine details hebben als logo’s, vormen en metertjes. Ook zal je in verschillende auto’s ineens aan de rechterkant zitten in plaats van de in Nederland gebruikelijke linkerkant.

<\/center>

Naast de event mode, zijn er nog drie modes waarin je kan racen. De eerste is de Arcade-mode. Als je gewoon even wat rondjes wilt rijden, dan is deze mode voor jou. Je kan kiezen tussen alle zes tracks, en racen met de auto’s die jij op dat moment in je garage hebt staan. Speel je liever met een vriend samen op de bank, dan is dat mogelijk in de 2player-mode. Wederom kan gekozen worden tussen alle zes tracks en de auto’s die jij op dat moment in de garage hebt staan, waarna het scherm horizontaal in tweeën wordt gesplitst. De details van de auto’s en tracks gaan vrijwel niet verloren, en alles ziet er nog steeds goed uit. Minpuntje is dat de cockpit-view helaas niet beschikbaar is in deze mode. Hetzelfde geldt voor de driving line . Dit is erg jammer want de hulp zou een iets minder ervaren racer wel kunnen gebruiken tegen een meer ervaren speler.

<\/center>

De laatste en waarschijnlijk de belangrijkste mode is de multiplayer-mode die met 16 man gespeeld kan worden. Eindelijk is het dan mogelijk om Gran Turismo eigenaren van over de hele wereld uit te dagen voor een potje online racen. Dit gaat erg gemakkelijk. In de lobby kan je kiezen tussen verschillende categorieën. Zo kan je kiezen tussen verschillende moeilijkheidsgraden en is het mogelijk om tegen de klok te rijden. Als je dan een categorie en een track hebt gekozen en een auto die bij die categorie uit je garage hebt gehaald, zoekt de game een race voor je uit. Het racen gaat vloeiend, en er zijn bijna geen problemen met lag. Helaas is het nog niet mogelijk om zelf een server op te zetten. Polyphony D. heeft, net als met de schade-modellen, wel al bevestigt dat we middels een update dit in de toekomst wel kunnen.