3D Dot Game Heroes

3D Dot Game Heroes is exclusief voor de Playstation 3

Er zijn maar een aantal games die het begin waren van hun eigen genre of enorm veel invloed hebben gehad op toekomstige games. Eén zo’n game is natuurlijk The Legend of Zelda die al vele malen als inspiratiebron heeft gediend voor games zoals Darksiders. Nu komt Silicon Studio met een 3D Dot Game Heroes die de Zelda-games wel heel erg direct imiteert. Is deze game alleen leuk als nostalgie of is het echt leuk om te spelen?
Header
De game speelt zich af in het koninkrijk van Dotnia waar een kwaadaardig wezen op het punt staat de controle over de wereld over te nemen. Natuurlijk is het jouw taak dit te voorkomen. Dit doe je door spheres te verzamelen uit verschillende dungeons die verspreid liggen in een grote open wereld. In de dungeons vind je steeds meer wapens en items, die je helpen nieuwe locaties in de grote open wereld te bereiken om zo verder te komen in de game. Fans van de Zelda-franchise zullen dit wel erg bekend in de oren klinken.

Zelfs de verschillende nieuwe wapens en items die je gaandeweg het avontuur vindt zijn direct gekopieerd van de Zelda-games. Zo krijg je een boomerang, een pijl en boog en kun je muren opblazen met bommen. Toch gebruik je deze items niet erg veel. Dit komt omdat je namelijk een zeer groot overpowered zwaard tot je beschikking hebt. Deze is vanaf het begin al erg krachtig maar kun je upgraden zodat je met één simpele beweging een hele kamer kunt vrijmaken van vijanden. Dit klinkt alsof het de game erg makkelijk maakt, maar niets is minder waar. Zodra je namelijk één keer door een vijand geraakt bent, verliest je zwaard zijn kracht en moet je het doen met een veel kleiner exemplaar. Dit maakt de game een echte uitdaging voor zelfs de ervaren gamer.
3D Dot Game heroes3D Dot Game heroes
Zelda-fans zullen wellicht denken dat de game niets meer is dan een simpele rip-off en dat de makers snel willen meeliften op het succes van de Nintendo-serie. Toch is de game meer een hommage aan de oude Zelda-games. De game neemt zichzelf niet te serieus en laat dit vaak genoeg aan de speler weten. De slimme maar humoristische verwijzingen naar oudere games zijn erg leuk gedaan en geven de game zijn eigen karakter. Dit wordt versterkt door de presentatie van de game. In het verhaal van de game wordt er verteld dat 2D niet meer tof is en dat het koninkrijk, om meer mensen te trekken, alles in 3D heeft veranderd. Dit betekent dat de game volledig in 3D is maar zijn de pixels van elk karakter en object in de game te tellen. Dit zorgt voor een presentatie die origineel en prachtig is. Het kabbelende water waar het felle zonlicht op schijnt of de vele pixels die in het rond vliegen na het verslaan van een reusachtig monster, alles ziet er erg stijlvol uit.

3D Dot Game heroes