MX vs ATV Untamed

Iets wat op andere manieren frustreert zijn de onderliggende engines van de game; noch de graphics noch de physics engine zijn van het hoogste niveau. Om met de physics te beginnen, deze lijken nooit helemaal te kloppen. Motoren die elkaar midden in de lucht opzij duwen, het landen van sprongen waarbij het een volledig raadsel is of je ze nu wel of niet goed landt, het feit dat mijn monster truck praktisch tot stilstand komt als ik over een coureur rijd, alles klopt net niet aan de physics engine en dit begint op langere termijn te vervelen. De graphics zijn ook al niet om over naar huis te schrijven, sommige effecten zoals het water zijn best aardig (maar niets om van op te kijken), maar het merendeel van de graphics is teleurstellend. Lage kwaliteit textures, schaduwen die lopen te flikkeren, gras en bomen die zowel oppoppen als enorm lelijk zijn, zelfs de modder-effecten vallen tegen. Al met al ziet de game er meer uit als een vorige-generatie multiplatformtitel die ze maar HD hebben gemaakt, en is de game wat dat betreft zeker niet te vergelijken met zijn modder-concurrenten.

<\/center>
Het geluid is eigenlijk ook al niet zo best. Waar de soundtrack wel aardig is met veel Amerikaanse rock/punk van het soort Nickelback, My Chemical Romance, Zebrahead en Pennywise word ik zelf altijd wel wat vrolijker als een nummer van Electric Six of Disturbed langskomt. De geluidseffecten zijn wel verschrikkelijk, het motorgeluid is een constant gezeur welke gek genoeg continu op de meest irritant mogelijke frequentie zit, het gejoel van het publiek is niet alleen in enorm lage kwaliteit opgenomen, maar wordt ook nog eens amper gebruikt en als ze het dan gebruiken dan valt het op dat er maar enkele verschillende joelen zijn.

Online valt de game met maximaal twaalf man tegelijk te spelen, waarbij elke game-mode tot je beschikking staat inclusief enkele online-only modi. Zo kun je bijvoorbeeld een ouderwets spel tikkertje doen online, of een variant op de Tron Lightcycle-games waarbij elk voertuig een streep achter zich trekt, raak je de streep van een tegenstander dan ben je dood. Hoe alles in zijn werk gaat online heb ik helaas niet kunnen testen, hoe graag ik het ook wou, aangezien niemand ooit online was om een spelletje met me te doen. Wat wel een leuke feature is, iets dat de laatste tijd bij meer sportspellen is, is dat er geen lobby is maar een kleine indoor-track waar je alvast wat ongein met je mede-kameraden uit kunt halen voordat je echt gaat racen/stunten. De offline-multiplayer werkt voor de rest gewoon prima, split-screen werkt zoals het zou moeten.

<\/center>