Mega Man Powered Up

In de opgepoetste variant zijn de levels nagenoeg hetzelfde als in de classic-mode, maar vind je ook een hoop ruimtes die niet toegankelijk zijn voor Mega Man. Na elk hoofdstuk moet je één van de ontvoerde robots verslaan in een boss-fight. Doe je dat zonder gebruik te maken van dezelfde wapens als die robot, dan heb je hem vrijgespeeld.

<\/center>

Hetzelfde level kun je nu ook met deze vrijgespeelde robots spelen en zodoende die geheime ruimtes met de eigenschappen van de andere robots proberen te benaderen. Naast de zes standaard (boss-monster-)robots zijn twee extra robots toegevoegd met de zeer voorspellende namen Time Man en Oil Man.

Uitspelen is in een paar uurtjes (op easy) te doen, maar daarna hoeft het spel nog lang niet te verstoffen in de boekenkast. Capcom heeft een zeer goede beslissing gemaakt door een level editor in de game te stoppen! Met het grootste gemak maak je de meest gestoorde levels voor je blauwe vriend. Een kwestie van een bepaald blokje oppakken en neerzetten.

<\/center>

Nog veel gaver is dat je deze levels kunt uploaden naar een Mega Man Powered Up website! Met behulp van de WiFi-aansluiting en een WiFi-router maak je met je PSP verbinding met het internet, waarna je meteen de keuze krijgt uit het up-en downloaden van levels. Tevens vind je er nieuwe skins om nog veel meer verschillende levels te kunnen maken. Kortom: De levensduur is praktisch oneindig. Je kunt allerlei variaties op hetzelfde platform-thema verzinnen. Op dit moment zijn er al honderden nieuwe levels beschikbaar.

Zijn er dan nog minputen aan dit spel? Een paar: Heel af en toe krijg je te maken met een framedrop, maar deze zijn niet heel storend. Verder zijn de graphics en stemmetjes heel erg blij. Dat is heel leuk voor de kleinsten onder ons, maar de game is op een gegeven moment gewoon te kinderachtig om nog van een stoere schietende robotheld te kunnen spreken.

<\/center>

Maar prik je door al die blije cartoony graphics heen, dan heb je met Mega Man Powered Up een praktisch altijd speelbare platformer. Het enige wat je nodig hebt is een memorystick met voldoende capaciteit om al die gedownloade levels in op te slaan.