NFL Street 2 Unleashed

What\'s up homeboys!? Xzibit hier om je showen waar het in het leven pas om echt draait. In de achterbuurten gaan we spelen! Ruggegraten zullen worden gebroken en hoofden zullen splijten! Own or be owned! Word!


Yo!

Bovenstaande tekst is ongeveer de eerste indruk die je van NFL Street 2 Unleashed krijgt. Gelukkig valt dat, na het bekijken van het introductiefilmpje, enigszins mee. Het thema is overduidelijk urban en underground, maar het spel is behoorlijk compleet en legt net niet teveel storende nadruk op het thema.

Het menu is goed verzorgd. EA heeft, geheel volgens verwachting, weer een pracht van een soundtrack onder de game gegooid en werkt met duidelijke heldere menu\'s. Alles is zeer overzichtelijk, al wil de titel van de te spelen soundtrack wel erg veel beeld in beslag nemen. Minpuntje, want het dekt echt bepaalde opties en selecties af.

Wat vinden we in het menu? Een heleboel! Je kunt een tutorial opstarten (wat zeer aan te raden is), je eigen speler maken, de verhaallijn: Own the streets starten, multiplayer en zelfs een party play mode ontbreekt niet.

De tutorial is erg uitgebreid. Alvin (zoals Xzibit echt heet) neemt je mee naar het trapveldje midden in de stad en legt je stapje voor stapje uit welke knoppen je op welk moment moet indrukken.

En dat valt nog niet mee op een PSP. Heel veel van de actie en tegenacties zijn event-triggered, wat wil zeggen dat je precies op het goede moment de goede knop moet indrukken. Doe je dat niet, dan mislukt de actie of nog erger: dan wordt er iets totaal anders uitgevoerd! Want hoewel een PSP wel tien control buttons heeft, hebben bijna alle knoppen een dubbele of driedubbele functie.

Gebruik makend van de L en R veranderen de controls in de meest coole passes en touchdowns. Keanu Reeves zou apetrots op deze NFL spelers zijn In het begin denk je dat het allemaal nog wel makkelijk te onthouden is, maar in de latere tutorials wordt er van je verwacht dat je op de goede momenten de bal overspeelt, de vijand ontwijkt, even tegen een muur opspringt, de bal overgooid en een touchdown scoort. Tegen die tijd heb je meer dan zes verschillende toetsencombinaties op de goede momenten moeten indrukken. Pittig!