Evenement: Power Unlimited Gameplay

De Burger King op Utrecht Centraal is zoals gewoonlijk een populair meeting point, toen ik op Koei aan het wachten was zag ik grote groepen pubers (voornamelijk jongens) zich verzamelen en samen richting Jaarbeurs lopen. Toen mijn waarde collega er ook was liepen ook wij richting de Jaarbeurs voor het grootste games-evenement in Nederland: de Power Unlimited Gameplay 2004.

<\/center>
Ongeduldige gamers voor de ingang van hal 3<\/center>

Eenmaal aangekomen bij Hal 3 van het Jaarbeurs gebouw zagen we al een enorme massa gamers staan die graag naar binnen wilden, maar aangezien het nog geen 13:00u was moest iedereen even wachten, behalve wij, want de pers mocht al naar binnen (wat we dus pas na een paar minuten zagen). Heerlijk rustig foto\\\'s kunnen maken van de verschillende stands, en toen meteen naar de Xbox stand voor Fable, want dat zou wel eens erg druk kunnen gaan worden!

Over Fable kan ik overigens kort zijn, het is een leuke game. In het begin was ik nogal sceptisch; vond vooral de screens niet mooi. Nu ik het echter gespeeld heb ben ik van mening veranderd, het mag dan wel niet de game zijn die Molyneux voor ogen had, maar goed is \\\'ie zeker! Op de Xbox stand waren er verder nog Forza en Sudeki te spelen. Voor Halo 2 was een speciaal pasje nodig, dat werd uitgereikt aan een paar gelukkigen (250 op de 4500), waarvan Koei er dus één was.

<\/center>
Schreeuwende en duwende mensen voor Halo 2<\/center>

De Nintendo booth stond in het teken van het trommelspel Donkey Konga, er stonden (nep) palmbomen en er lagen boomschorsstukjes op de grond, zag er erg gezellig uit. In het midden was een podium waarop een Donkey Konga wedstrijd gehouden werd. Bij Nintendo waren er erg veel titels te spelen, Resident Evil 4, Mario Tennis, Viewtiful Joe 2, Baten Kaitos, en nog vele anderen. Enige nadeel was dat de booth nogal klein was opgezet, waardoor de binnenste ring erg krap werd. Naast de vele Gamecubes stonden er ook nog een groot aantal GBA\\\'s waar de bezoekers zich konden storten op onder andere de nieuwe Zelda en de Final Fantasy 1-2 remake.

<\/center>
De rij met GBA-pods<\/center>

Uiteraard vond ik de Nintendo booth het interessantst, het jammere alleen was dat er in vergelijking met de Nintendo preview dag niet veel nieuws te zien was, de meeste games had ik al gespeeld. Dit neemt overigens niet weg dat ik me niet kostelijk vermaakt heb met alle games. Het komende half jaar komen er enkele juweeltjes voor de Cube uit!

De PlayStation 2 stand stond vooral in het teken van Gran Turismo 4 en Killzone, voor GT4 was er een racestoel met groot beeldscherm klaargezet, en bij Killzone hing een enorm doek. Ikzelf was erg onder de indruk van Killzone, het ziet er echt fantastisch mooi uit alleen was de bediening wat té soepel. Over GT4 kan ik alleen zeggen dat het me erg tegenvalt, het is vooral hetzelfde als deeltje 3, maar dan net iets meer en beter. Jammer is wel dat er nog steeds popups in voorkomen, gebouwen in de verte zijn er ineens. Bij de PS2 platform-oorlog gaat Ratchet 3 het denk ik winnen van Jak 3, Ratchet ziet er beter uit en speelt fijner.

<\/center>
Gran Turismo 4<\/center>

Naast de grote drie consoles waren een aantal van de grotere publishers aanwezig (Ubisoft, Atari, EA, CD Contact Data) die allemaal hun nieuwe games showden, er waren een aantal bedrijven die gadgets en randapparatuur leveren (Logitech, Plantronics, Pyramat), er waren een aantal websites (Cubezone, Xboxworld) en er waren twee stands waar je games kon kopen (FRS en Gameshop Twente). Er was dus zeker genoeg te doen, want elke stand had van alles om zoveel mogelijk mensen te trekken, goodies, harde muziek, boothbabes, alles werd uit de kast gehaald. Dit alles is uiteraard alleen maar in het voordeel van de bezoeker.

<\/center>
De Atari booth<\/center>