Evenement: Power Unlimited Gameplay

Naast het echte gamen was er ook voor ander vermaak gezorgd. De hele dag door kon je je gamescollectie uitbreiden bij een aantal stands en bij de stand van de landmacht kon je zelfs helemaal naar boven klimmen om alles van bovenaf te bekijken. Liefhebbers konden ook een parcours rijden met een radio grafisch bestuurbaar autootje of een paar strepen schmink op zich laten smeren.

Naast dit losse vermaak was er ook een echt programma in elkaar gezet met een aantal optredens en wedstrijden.
Als eerste werd ongeveer een uur na de echte opening de Power Unlimited Gameshow officieel geopend door Skate. Na een aantal trailers was het vervolgens tijd voor het eerste optreden, en dat was van Lange Frans en Baas B. Normaal gesproken is dat het soort muziek waarbij ik snel een andere zender op zet maar in de redelijk kleine zaal was er geen ontkomen aan.

<\/center>
Onze host van deze avond: Skate!<\/center>

Gelukkig was het volgende evenement een stuk leuker om te kijken, namelijk hoe mensen zich voor lul laten zetten voor een N-Gage QD. Drie jongens mochten het podium op komen om vervolgens hun shirt uit te trekken en zich in te laten smeren met schmink in de bekende legerkleuren.

Verspreid over de dag waren er ook twee modeshows, hoewel dat niet iets is dat je verwacht op een gamesbeurs. Logitech gebruikte deze modeshows om hun producten aan te laten prijzen door mooie vrouwen, waarbij het de vraag was wat het merendeel van de gamers liever zou hebben gehad; de vrouw of het gamesapparaat.

Er waren natuurlijk ook nog een aantal wedstrijden, zo was er de wedstrijd voor Halo champ, een Mario Kart wedstrijd voor vrouwen en bij verschillende stands konden ook dingen gewonnen worden. Ook werden er een aantal echte trommel demonstraties gegeven.

<\/center>
Na het spelen van Donkey Konga is de interesse in trommelgroepen verviervoudigd!<\/center>

Tussen alles door werden er ook een aantal keer goodies gegooid onder de noemer goodie hunt. Hierbij moet je je een lading gamers voorstellen die met z\\\'n allen vechten om een sleutelhanger te bemachtigen die je ook gewoon bij de stand op kon halen.

Bijna een uur later dan gepland was het dan eindelijk tijd voor de Game Awards. Deze awards werden begeleid door korte filmpjes waarbij door niet gamende mensen iets over gamen verteld werd. De game awards werden er een beetje doorheen gejaagd waardoor er weinig tijd was voor een beetje show om de uitreiking heen. Winnaars konden snel hun prijs op komen halen en dan zo snel mogelijk weer weg zodat ze verder konden met de volgende award. Dit moest ook wel omdat het programma was uitgelopen, maar was toch erg jammer. Na de awards en een aantal prijsuitreikingen was de zaterdag voorbij en was het tijd voor de terugreis.

Hoewel ik me prima vermaakt heb de hele dag zijn er nog genoeg verbeterpunten voor volgend jaar. Zo zou een grotere ruimte fijn zijn waardoor stands ruimer kunnen worden opgebouwd en het niet zo druk lijkt als nu het geval was. Ook zou het leuker zijn als de game awards een wat prominentere plaats zouden krijgen want het lijkt nu een beetje alsof het er bijgepropt moet worden. Als dit verbeterd wordt, dan ben ik er volgend jaar weer bij!